Copie chineza ridicola: de la 500 la 10 cai putere

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 05.08.2008
Chinezii au creat o replica a celebrei motociclete Dodge Tomahawk, de 500 de cai putere. Copia ofera insa doar 10 cai.

Esential

10 cai putere dezvolta copia chinezeasca a motocicletei Dodge Tomahawk.
1398 de dolari costa copia lui Dodge Tomahawk.

Chinezii sunt capabili sa copieze orice, de la haine pana la masini, asa ca noua isprava a asiaticilor nu mai impresioneaza pe nimeni. Va amintiti probabil de celebra motocicleta americana Dodge Tomahawk, dezvaluita in 2003 la Salonul Auto de la Detroit.

Este vorba despre o bestie de 500 de cai putere, storsi dintr-un motor de Viper, V10 de 8.3 litri, care dispune de doua roti pe spate si doua roti pe fata. Motocicleta nu a fost destinata productiei de serie, nefiind omologata pentru sosea, dar Chrysler a creat 10 exemplare pe care le-a vandut cu 550.000 de dolari bucata.

Chinezii s-au gandit sa copieze Tomahwak, insa ce le-a iesit este o motocicleta ridicola. Botezata KMD K-007 Tron Bike MC-06, replica chinezeasca costa doar 1398 de dolari si dispune de o forta "impresionant" de mica: 10 cai putere storsi dintr-un motor de 150 cmc.

Singura asemanare dintre replica chinezeasca si adevaratul Dodge Tomahawk este faptul ca ambele nu sunt omologate pentru sosea.

via | CarScoop

Comentarii (23)

  • Victor
    Jalnic...
    0 0
  • Toma-kk
    Cretini
    500/10 = treaba chinezeasca. De 50 de ori mai proasta decat originalul! Ridicoli si penibili, galbejitii!
    0 0
  • ALX CT
    10CP....pai sa fiti mandri de incredibila putere oferita,sunt 2 motoare de drujba cuplate ca TUrbo-suflanta pe fiecare motor,si daca vrei sa fie si mai rapida ii dai drumu la vale si vezi si cat de bune sunt franele cand incerci disperat sa franezi ca vezi cum te cheam primul copac de pe drum sa te imbratiseze,iar clientii nemultumiti de performante l'i se vor adauga din partea firmei incaltaminte special pt impins "motocicleta" inapoi acasa.... :D:D:
    0 0
  • Bun, si ?
    Alooooo, voi nu mai aveti ce scrie?? Asta e stire?? Nu va suparati, dar pentru ce tip de cititor va adresati? Hai ca trebuie sa aveti si voi un grup tinta. Ca daca mai dati stiri d-astea o sa o las pe fiica-mea, care e la gradi, sa le citesca...sa-si ia si ea alternativa la trotineta. Veniti si voi cu stiri care sa intereseze lumea, nu dati un mass cu porcarii...
    0 0
  • costi
    Eu nu inteleg, unde e tractiunea, pe fata?
    Si am observat ceva, roti ca ale motocicletei are bunicul meu la roaba :))))
    0 0
  • mai-mai
    DE ARATAT , ARATA BINE........
    0 0
  • Arata bine da....
    Arata bine ... ca doar atat au putut copia, aspectul exterior :)) Nu i-a lasat nimeni sa isi bage nasul in constructia motorului -> poate atunci ar fi obtinut macar 1/2 din cei 500 cai :))

    Probabil daca puneau chinezii mana de la mana fiecare cativa centi si cumparau un exemplar ... asa o puteau copia integral.
    0 0
  • tu
    radeti voi radeti ..dar dupa ce depasesc stadiul asta "de pirati" s-ar putea sa ne cam angajam pe la ei...nu-i subestimati ca sunt multi !
    Iar copiile pe care le fac nu sunt foarte proaste (lasa exemplul asta) ar trebui sa dea de gandit producatorilor de "lux" si "firma" sa mai lase la "scorr" daca doresc sa vanda....deocamdata va place sau nu astia vand !

    Priviti un pic per ansamblu continentul ala cu ochii mici ..si peste o vreme vor fi no.1 ..sper sa nu ..dar europa va fi cam fata batrana in toate domeniile de activitate ..
    0 0
  • toteu
    cum arata conteaza :) sincer si eu ma gandeam sa pun un 1.5 dCi sau 1.9 dCi intr-o caroserie de lambo countach/dodge viper/ford mustang.. frumos, nervos dar.. economic... :) cand o sa am timp mult liber o sa ma apuc de asa ceva
    0 0
  • LIFEPHORM
    Ce mizerie...
    0 0
  • AndreiRN
    Buna ideea
    Bravo lor. Vor sa munceasca si o fac eficient. Tot globul cumpara produse chinezesti. De abia astept de la ei un Ferrary pt copii.
    0 0
  • SI?
    Si unde este jalea? nu stiu, aici facem tot felul de discutii de presupuneri, dar noi in Romania nu facem absolut nimic! nici macar copii jalnice! poate nu stiu toti ca in urma cu multi ani Japonia era o "jalnica" producatoare de motociclete, pina ce un motociclist campion al RDG ului de atunci cu celebrele DKV uri a fugit la japonezi cu scheme si planuri! de atunci Japonia a devenit o forta! nu subestimati si nu rideti, China este deja o forta si va deveni si mai puternica! este tara care trimite rachete in cosmos, ca si SUA ca si Rusia, ma rog fara cosmonauti, deocamdata, dar cred ca noi ar trebui sa ne mai apucam si de treaba, sa lasam criticile fata de altii care macar incearca ceva!...
    0 0
  • super tare , ei stiu k is multi care mor in accidente de motoare si cu 10 cai nu prea faci accidente :))
    oricum e super tare, bravo
    ei macar fac ceva, romanii ce fac, nik si mai si comenteaza
    0 0
  • nu mi se pare ridicola, bine e sec ca are 10 cai da mi se pare ok.si zici de haine da cati manelari cumpara toate kinezariele alea cu d&g si altele pline de sclipiciuri si alte alea alea.si daca o luam asa prost e ala care cumpara nu cel care cere
    0 1
  • catalinp59
    Copie chineza ridicola
    Cai putini si aia manjii. o avea si AC ??!abs, ebd si esp
    0 0
  • raduku
    Moto..sau ATV
    Este al misto facuta. Nici nu stiu de unde le-a venit ideea cu culorile.. este o motocileta "papagal". Dar ma gandesc poate au dorit sa faca un ATV si le-a iesit asa ceva .. ( roz cu verde , sau rosu lila..) Ma pufneste deja rasul :-)
    0 0
  • parparpar...
    Pe cand o copie dupa VIPER sau macar dupa un LOGAN?
    0 0
  • ...
    Daca numeri cate capete de bara/pivoti/roti/s.a. merita banii...poate se potrivesc la alta masina (LOGAN?) :))))
    0 0
  • Macheru
    Romania=Piata de desfacere
    Nu va mai caiti ...nu mai avem scapare.Romania nu mai e in stare sa produca ceva din '89...am ajuns taraba chinezului,turcului si ungurului...
    0 0
  • Ridicola si exprimarea "sciitorulu"
    Draga scriitorule de articole la gramada.
    Din punctul meu de vedere nu exista, pentru oameni seriosi, o exprimare de genul "ambele nu sunt omologate pentru sosea". Mai degraba "nici una nu este omologata pentru sosea". Motiv pentru care, daca tot faceti spam cu nesimtire (m-am dezabonat de la newsletter-ul asta de cacat de 10 ori), macar scriti si voi romaneste.

    In plus, insist pe aceasta cale (si cred ca mai sunt si altii ca mime) si avertizez ca daca ma mai dezabonez odata si in continuare o sa am inbox-ul plin, o sa va reclam.

    Toate bune!
    0 0
  • :)))))))))))))))))hahahhaa
    0 0
  • AndreiRN
    Mobra
    Mobra avea 5 cp.
    Si nici pe aia nu mai sunt romani capabili sa o produca.
    Cozile de matura tot din china vin.
    Romania doar produce tineri capabili pt export.
    0 0
  • motor
    Of!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru