Dunlop Winter Sport 3D e anvelopa de iarnă a anului, Continental marca anului

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 14.02.2011
Hankook, Pirelli şi Michelin.

Unul dintre cele mai cunoscute site-uri dedicate analizei şi comparaţiei pneurilor disponibile pe piaţa europeană, TyreReviews.co.uk, a anunţat rezultatele studiului anual care premiază cele mai bune pneuri pentru fiecare categorie în parte. Premiile au fost împărţite de Dunlop, Continental, Pirelli, Hankook şi Michelin.

La categoria Performance Tyre of the Year, câştigătorul a fost desemnat Continental Sport Contact 5P, o anvelopă care a câştigat două dintre cele trei teste comparative realizate de TyreReviews în cursul anului trecut. Nu a fost singura distincţie primită de Continental, marca însuşindu-şi şi premiul pentru Brandul Anului.

Marea surpriză a premiilor TyreReviews a fost Hankook Ventus S1 Evo, un model de pneu care şi-a adjudecat categoria Mid Range Tyre of the Year prin faptul că a reuşit să se claseze printre primele în testele dedicate realizate de revistele europene de specialitate. "Este întotdeauna o surpriză plăcută atunci când un brand mic reuşeşte să se bată de la egal la egal cu cu cele mari", notează redactorii TyreReviews.

Pirelli a primit premiul pentru Touring Tyre of the Year cu modelul P7 Cinturato, iar Michelin şi-a adjudecat categoria New Entry prin lansarea modelului Pilot Super Sport.

În sfârşit, Winter Tyre of the Year - una dintre cele mai disputate şi importante categorii - a fost adjudecată de Dunlop Winter Sport 3D. Anvelopa dezvoltată de Dunlop a participat în 2010 la şapte teste comparative ale celor mai importante reviste şi asociaţii auto din Europa şi a câştigat patru dintre acestea, în celelalte trei ocazii clasându-se pe poziţia a treia.

Astfel, atât ADAC, cât şi OAMTC (asociaţiile germane, respectiv austriece echivalente ACR-ului) au recomandat Dunlop Winter Sport 3D: O anvelopă bine echilibrată, foarte bună la toate capitolele care ţin de siguranţă, cu indici de top în condiţii de carosabil umed. Bună pe zăpadă, Foarte bună pe carosabil uscat, spun cele două asociaţii despre pneul dezvoltat de Dunlop.

via | TyreReviews

Comentarii (6)

  • mocanu Rares
    michelin
    de ce este michelin de 2 ori?
    2 3
  • cat de irelevant... ca un site a nominalizat anvelopa anului... culmea ca a si pus in ordine primii 5 producatori... sunt curios la anul ce se va intampla in incitanta lume a anvelopelor de iarna
    2 1
  • hmmm???
    eu mi-am luat goodyear ultra grip 7+(15'')tocmai ca neste site-uri nemtesti il dadeau cel mai bun la categoria 15''..daca tocmai nemtiisi-au calcat pe inima am zis ca merita...bag de seama ca site-ul de sus este engelezesc, unde din cite stoiu eu cam lipsesc iernile cu multe minusuri sub 0 sau zapezi etc(exceptind anul asta cind le-a dat si lor)...deci????
    1 1
  • poate ca....
    aaaaa,aveti multe 3d pe stoc???!!!
    3 4
  • am un set de 3d pe masina. Ma gandesc sa le schimb cu Debica :)). Sunt un dezastru. Nu-mi pot imagina cum a castigat ceva anvelopa asta. La fel am patit cu Goodyear Ultra Grip 6. Le-am schimbat la momentul respectiv cu Bridgestone Blizzak LM33 - alta viata.
    0 0
  • Nu stiu de ce se comenteaza asa de superficial! Culmea ca sunt la al doile set Dunlop Winter Sport 3D si sunt foarte multumit. Poate ca masinile voastre nu sunt grele dar la balena me sunt super 215/16 si au tinut foarte mult. Nu sunt zgomotoase si in 6 ani am umblat nu gluma in conditii de iarna, Am scris aici ca poate pe Logan poti sa pui orice dar pe 150 CP nu preaa merge, Anul asta am cumparat doua noi asa ca va urez drum bun!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru