Michelin a lansat cea mai rapidă anvelopă de serie în România

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 19.04.2011
Michelin a lansat astăzi în România noua generaţie a anvelopei Pilot Super Sport, destinată maşinilor sportive şi disponibilă în cinci diametre, cuprinse între 18 şi 22 de inch.

Michelin a lansat astăzi simultan pe pieţele din România, Serbia, Croaţia şi Bulgaria cea mai nouă anvelopă dezvoltată în laboratoarele sale. Botezată Pilot Super Sport, anvelopa este evoluţia vechii generaţii de pneuri de performanţă. Noul produs a fost deja etichetat de constructorul francez ca fiind cea mai rapidă anvelopă de serie din lume, după un test desfăşurat anul trecut de TUV SUD Automotive. Distincţia a fost acordată noilor anvelope Pilot Super Sport cu dimensiunile 245/40 ZR18Y şi 235/35 ZR19Y. Pentru a putea atinge un asemenea nivel de performanţă, Michelin a dezvoltat noua generaţie de cauciucuri alături de constructori cu renume în segmentul maşinilor sport: Porsche, Ferrari şi divizia de performanţă M, a celor de la BMW.

Performanţe testate la Le Mans

Noile Michelin Pilot Super Sport preiau trei elemente inovatoare: centura Twaron, tehnologia Dual Compound şi Variable Contact Patch 2.0. Toate cele trei componente au fost testate îndelung în timpul curselor de anduranţă, cel mai bun exemplu fiind participarea Michelin în Cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Pentru cei care nu erau familiarizaţi cu performanţa francezilor în celebra competiţie, trebuie să precizăm că anul trecut le-a adus trei recorduri: cea mai mare viteză de rulare în cadrul seriei (243 de km/h), cele mai puţine seturi de pneuri utilizate de-a lungul cursei (doar 11) şi cea mai mare distanţă parcursă cu un set de pneuri (627 de kilometri).

Graţie performanţelor testate pe pista de la Le Mans, Michelin oferă acum o anvelopă de serie care promite caracteristici superioare predecesorului, Pilot Super Sport 2:

- o distanţă de frânare cu 3 metri mai mică pe carosabil ud şi cu 1.5 metri mai mică pe carosabil umed

- cu până la 50% mai multe tururi efectuate cu un singur set de anvelope şi cu până la 10% mai mulţi kilometri în rularea normală.

- masa pneului scade considerabil, influenţând astfel valorile consumului.

Noul Michelin Pilot Super Sport 3 va fi disponibil cu cinci diametre diferite, cuprinse între 18 şi 22 de inch, însumând 27 de tipuri de cauciucuri. De la începutul anului şi până în prezent au fost omologate 24 de pneuri, toate fiind deja disponibile pe piaţa din România. Restul anvelopelor aşteaptă aprobarea pentru a fi comercializate până la finele anului.

Preţuri şi producţie

În condiţiile în care predecesorul Pilot Super Sport 2 a fost folosit în serie de peste 200 de automobile sportive şi de performanţă, Michelin se aşteaptă ca noua generaţie să depăşească această valoare, graţie performanţelor îmbunătăţite.

Preţurile de listă percepute de Michelin pentru pneurile sale pornesc de la 300 de euro, însă ele pot fi diferite la fiecare distribuitor autorizat din ţară. Valoarea este similară cu cea a vechii generaţii.

Noile Pilot Super Sport 3 sunt deja disponibile pe piaţa din România.

Întrebaţi dacă noua anvelopa va fi produsă la una din cele trei uzine pe care Michelin la deţine în ţara noastră, oficialii brandului francez au declarat că nu exclud această posibilitate pe viitor. Momentan, Michelin produce alte tipuri de anvelope în România.

Comentarii (1)

  • super
    O masina superba faina
    0 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru