E oficial: pensionarii conduc mai bine decat tinerii

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 01.05.2008
Doua studii britanice arata, cu cifre, ca batranii conduc mult mai responsabil si sigur decat tinerii intre 16 si 19 ani.

Esential

91% dintre tineri sustin ca sofeaza perfect.
97% dintre soferii intre 16 si 19 ani din Marea Britanie sustin ca prietenii lor de aceeasi varsta nu poarta centura si ca depasesc des viteza legala.

Doua studii britanice publicate in paralel in aceasta saptamana in Marea Britanie arata ca batranii conduc mult mai sigur decat tinerii si ca acestia produc mult mai putine accidente.

Astfel, intr-un sondaj efectuat de Erie Insurance si Lookin' Out, o companie care dezvolta programe de awareness pentru tineri, majoritatea celor 2127 de tineri soferi intre 16 si 19 ani (91%) sustin ca se considera asi ai volanului. Cu toate acestea, 76% admit ca utilizeaza des telefonul la volan, 57% spun ca scriu SMS-uri in timp ce conduc iar 93% asculta muzica la volum maxim atunci cand se afla pe scaunul soferului. Foarte interesant este ca, desi aproape toti tinerii se vad pe sine piloti desavarsiti, doar 34% dintre acestia afirma ca prietenii lor de aceeasi varsta conduc bine. Mai mult, 97% dintre elevii chestionati in acest studiu afirma ca prietnii lor nu poarta centura de siguranta si ca circula de obicei cu viteze mai mari decat cele legale.

"Acest studiu arata o discrepanta enorma intre modul in care elevii isi caracterizeaza stilul de sofat si felul in care acestia vad modul celorlalti tineri de a conduce", sustine Mark Dembrowski, supervizorul sondajului britanic.

In timp ce tinerii se contrazic singuri in declaratii, batranii raman pe pozitii si, prin atentie, reusesc sa evite accidentele. Astfel, un alt sondaj, efectuat de aceasta data de Institute of Advanced Motorists, arata ca soferii de peste 30 de ani sofeaza mult mai responsabil si, mai mult, renunat singuri la volan atunci cand simt ca simturile nu ii mai ajuta. Singura parte negativa a studiului britanic este cea conform careia, in cazul in care ajung totusi sa faca accident, batranii au sanse mai mari decat tinerii sa fie raniti grav.

[poll]113[/poll]

via | Autoblog 

Comentarii (5)

  • andrei
    ete studiu...
    un mare fassss ...asta e studiu asta. tinerii britanici declara k nu merg regulamentar in nici intru-un caz ca sofeaza bine . E O MARE DIFERENZA intre sofat perfect shi regulamentar;) ca nu isi pun centura, ca folosesc telefonul mobil..asta e riscul pe care s-il asuma. si eu am carnet de un an .. am 19 ani:D da .. nu sunt un as al volanului dar in mod cert conduc mai bine decat un batranel cu reflexele tocite;)
    0 0
  • mai-mai
    Andrei , tu nu conduci mai bine decit nimeni !!! Incearca pe jos ! Asa , sa stai si sa apesi pe o pedala......multi fraieri se arunca !In mod cert nu !
    0 0
  • qwerty
    Experienta bate teribilismul
    Nu cred ca vedeti asa des la stiri, un batran de 60 de ani a intrat in depasire cu 180 kmh si a lovit de pe contrasens 2 masini omorand x persoane...mai degraba un tembel de 20 de ani care se crede Invincibil face asemenea prostii.
    0 0
  • ~!~TEXAN~!~
    Bine tu QWERTY :))
    andrei ... treci la sapat via ... esti tu mare as al volanului ... ESTI UN ASS AL VOLANULUI =)) ... stii sa dai si tu un scartz :)) bv ... mai studiaza o gama ...
    0 0
  • andrei
    invatzati sa citizi
    mah fraierilor .. invatzatzi sa cititzi.. k nu intzleg ce draq cautatzi p situ asta. am zis "nu sunt un ass al volanului" dar cred k stapanesc mai bine kestia aia rotunda .. asta dak stitzi cei aia .. k banuiesc k nu atzi pus mana p asha ceva. Shi nu .. nu imi sta in fire sa merg cu 180, deesi mashina imi permite.. nici nu stiu dak am atins 150.. nu asta e scopu meu, ci sa ajung din pct A in pct B. Asha ca inainte de a incepe sa criticatzi... mai ganditziva.. mai bine ducetziva shi jucatzi un NFS;)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru