Fiat pregateste doua modele low-cost in Europa

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 24.11.2008
Urmasele lui Palio si Uno vor fi lansate in 2010, sub un brand low-cost, in intreaga Europa.

Esential

7000 de euro va fi pretul de referinta al viitoarelor modele low-cost de la Fiat.

Fiat se pregateste de o revolutie in gama proprie, urmand ca in doi ani sa lanseze pe piata vest si est-europeana o serie de modele low-cost care se vor vinde sub o marca separata si dedicata acestui segment de modele.

In discutie se afla doua modele care se afla deja in dezvoltare in Brazilia, uzinele in care acestea urmeaza sa fie construite fiind Mirafiori (Torino) si Zastava (Serbia). Proiectele poarta denumirile codate Project 326 si Project 327, in urma acestora urmand sa fie lansate urmasii lui Fiat Palio si al lui Fiat Uno. Desi Fiat nu avea initial in vedere lansarea celor doua modele in vestul Europei, ele fiind gandite exclusiv pentru Brazilia, Europa de Est si unele piete din Asia, noua situatie economica globala impune, cred sefii Fiat, o astfel de abordare.

"Privesc lumea auto care se schimba accelerat de la o zi la alta si ma intreb in ce parte a tablei de sah vrem sa ne aflam. Vreau sa devenim un jucator serios in segmentul masinilor low-cost in timp foarte scurt", spune Sergio Marchionne, seful Fiat.

Conform primelor informatii, noul Palio va fi construit in Serbia, in fost uzina Zastava din Kragujevac, iar viitorul Uno va urma sa fie asamblat in Italia, la uzina torineza Mirafiori. Foarte interesant este faptul ca designul celor doua modele va diferi fata de cel din America de Sud, pentru a reusi sa se impuna in gata rigurozitatii gusturilor europene.

Pretul de referinta al viitoarelor modele va fi de 7000 de euro.

via | Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru