Frane ceramice din carbon

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 21.12.2006
Audi lucreaza cu SGL Carbon pentru a putea sa produca discuri de frana din fibra de carbon si componente ceramice destinate modelelor de serie obisnuite.
Franele folosite pe supercarurile sportive cum ar fi Ferrari sau Lamborghini pot aparea in curand pe modele mai putin exotice.

Inginerii de la Audi colaboreaza cu o companie germana specializata, SGL Carbon, pentru a realiza frane din fibra de carbon si componente ceramice care sa fie folosite pe modele de serie. Franele fabricate din aceste materiale au capacitatea de a rezista la temperaturi inalte, lucru care nu se intampla la franele obisnuite.

Desi sunt foarte scumpe, discurile de frana din carbon au o durata de viata de patru ori mai lunga si sunt mult mai eficiente. Spre exemplu, un sistem de franare care foloseste discuri din carbon pentru un Porsche 911 costa in jur de 8500 de dolari. In ciuda eforturilor germanilor de la Audi, cunoscutii italieni de la Brembo au declarat ca folosirea componenetelor ceramice si a fibrei de carbon intr-un sistem de franare nu este posibila la aceasta ora pentru modelele obisnuite.

Cei de la Audi spera ca vor reusi sa aduca, prin colaborarea cu SGL Carbon, costurile de productie la un nivel acceptabil pentru a putea implementa discuri de frana care folosesc astfel de materiale.

Comentarii (2)

  • razvan
    aiurea
    ati mai avut stirea asta odata ce draq...
    0 0
  • how it's made
    un filmulet tare interesant despre cum sunt fabricate facut de discovery http://www.autosaga.ro/lectia-auto/discurile-de-frana-carbon-ceramice-pentru-un-stop-perfect.html
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru