GPS-ul viitorului: cablul virtual 3D

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 21.01.2008
"Virtual Cable" este un sistem virtual absolut genial de urmarire a traseului si e dezvoltat de o companie americana.

O companie americana, Making Virtual Solid LLC, a dezvoltat un suport video 3D inedit pentru sistemele de navigatie. Bazat pe tehnologiile clasice de urmarire si localizare prin satelit, pachetul promite ca va rezolva clasicele probleme ale actualelor sisteme GPS prin implementarea unei tehnologii care ii permite soferului sa isi utilizeze vederea periferica pentru a urmari un "fir rosu" virtual al traseului care trebuie parcurs.

Totul se bazeaza pe un monitor de ultima generatie amplasat in partea superioara a parbrizului si care face ca traseul de urmat sa fie vizualizat printr-un fir rosu denumit "Virtual Cable" de compania americana. Mai mult, firul este 3D si pare ca face parte din natura, imaginile pe care le vedem cu totii pe monitorul computerului fiind, spun dezvoltatorii proiectului, mult mai slabe ca eficienta si aparitie decat in realitate.

La imaginea 3D se ajunge prin utilizarea unui display volumetric cu logica de functionare asemanatoare unui monitor de PC. Instalarea monitorului trebuie facuta insa de catre compania care a dezvoltat sistemul, fiind necesara interventia autorizata a reprezentantilor acesteia.

Pentru o demonstratie video a capacitatilor video ale sistemului, accesati site-ul oficial al companiei.

Comentarii (16)

  • si ziua?
    0 0
  • babuliu
    :))
    Numai americanii puteau sa faca un sistem de uz general (sau zis pe romaneste pentru tot prostu') =)).Ingenios ...nu mi se pare.Mergi dupa fir...:))
    0 0
  • go_get_it
    facut de americani, tot americanii o sa fie primii care ajung pe linia de tren sau mai stiu eu in ce groapa pentru ca firul rosu era un pic inainte de intersectie :)
    0 0
  • Super!
    Integrata cu un soft bun - cum ar fi cel de la www.nav4all.com (Romania inclus) chiar este super. Ce mai urmeaza oare? ca asta pare deja sci-fi. Bravo !
    0 0
  • andreib
    si o sa aiba si interfete interschimbabile? adica poate unii prefera sa vada frimituri in fata masinii, nu un fir ...
    0 0
  • Merge la Moscova?
    Asta pentru autostrada Bucuresti-Moscova! :))
    0 0
  • romeo georgescu
    Firul rosu
    Extraordinar! Cinste lor ca reusesc sa fabrice ceea ce noi romanii( ca exemplu ) nu prea reusim sa surprindem mapamondul cu nimic.
    0 0
  • Cosmin
    ziua ...
    era greu sa faci click pe poze...http://www2.automarket.ro/img/db/article/008/937/216760l.jpg?ts=1200909325pt tine trebuie sa faca una mai groasa...
    0 0
  • foarfeca
    acu trebuie sa se mai inventeze "foarfeca 3D albastra", care sa taie firul rosu.... .. aaa si inca ceva, ca sa faci o bucurie celor care vor folosi acest sistem, aruncati cu o pietricica in parbriz :)))
    0 0
  • =))
    bravo Mada :> .ideea este buna, daca nu are erori. de genul, sa te trimita in vagauni, rape, pe linii de tren. precedent exista :D
    0 0
  • prudentul
    Căruţamageddon
    Doresc să mi se permită ataşarea unui plug enorm în faţă (cum au locomotivele) ca să dau iama prin căruţe şi căruţaşi. Pe care le şi îi urăsc, laolaltă cu stimaţii poliţişti şi legiuitori care mai permit asemenea apariţii pe carosabil. N-are nici o legătură cu articolul, dar e un contrast strident între SF-ul invenţiei de mai sus şi Evul Mediu în care trăim noi pe şosea.
    0 0
  • foarte bun
    va avea ca baze tot hartile si softurile actuale (garmin,tomtom, igo) insa ghidarea va fi cu mult mai sigura si mai evidenta, nu va mai fi nevoie sa te chiorasti intr-un ecran de nokia sau PNA ieftin.Mi se pare un lucru absolut necesar celor care calatoresc mult.Bravo
    0 0
  • mitzone
    fallow the leader ,.. leader...
    ahahaha tare ideea... dar...sa speram ca le gasim si pe la noi in 2060 :)
    0 0
  • ?
    De ce draq o cocotat-o sus cand puteau sa puna dunga jos stau si ma uit dupa pasarele ca sa vad dunga ? sau trebuie sa fiu atent la drum ? Sunt asa fericit cand vad ca sunt altii mai prosti ca mine. peace
    0 0
  • frumos
    bah numai terminati pe situ asta...taceti draq si vedeti`va de viata voastra
    0 0
  • mschumi
    mi se pare ideea buna
    este destul de ingenios daca stam sa ne gandim...si care e problema ca e un fir, poate in viitor vor face ceva mai sofistica, adica sa iti puna un monitor pe bord o camera mica in fata si drumul care trebuie urmat sa fie cu o culoare...zic eu, dar si ideea asta este buna, mai ales prin orase prin care nu ai fost, si nu gasesti o straduta...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru