Hyundai a prezentat la Detroit conceptul Curb, viitorul rival al lui Nissan Juke

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 11.01.2011
Studioul de design Hyundai din California a realizat un rival pentru Nissan Juke. Modelul se numeşte Curb şi este, pentru moment, un concept.

Coreenii de la Hyundai au adus pe scena de la Detroit un concept intitulat Curb. Pentru moment, vehiculul este încă în stadiul de concept, dar se pregăteşte o versiune de producţie care va fi integrată în gamă sub modelul ix35. Cei de la Hyundai l-au denumit un UAV – Urban Activity Vehicle, dar Curb este un crossover de clasă mică, care va lupta pe segmentul lui Nissan Juke. La nivel estetic, acest concept promite să-i facă pe cei de la Nissan să tremure când va apărea pe piaţă, dar nu este clar cum va arăta versiunea de producţie.

Conceptul Hyundai Curb a fost desenat de biroul de design din California, iar limbajul utilizat este o versiune evoluată a lui Fluidic Sculpture. Limbajul Fluidic Sculpture a debutat în urmă cu aproximativ 18 luni pe piaţă, dar a apucat deja să primească o evoluţie, semn că Hyundai vrea să rămână la curent în ceea ce priveşte design-ul modelelor sale indiferent de costuri. În mod evident, versiunea de producţie a acestui model va avea anumite elemente "cuminţite", pentru a permite oferirea unui preţ de achiziţie mai redus şi pentru a respecta normele ţărilor în care va fi comercializat.

Modelul va beneficia de un motor turbo de 1.6 litri, injecţie directă, o transmisie intitulată sugestiv Direct Shift Gearbox. Propulsorul va furniza 175 CP şi va beneficia de tehnologia Idle Stop and Go pentru a reduce emisiile de CO2 şi consumul de carburant în mediul urban.

Via | Carscoop

Comentarii (11)

  • magnum
    naspa
    ce panarama de concept...
    8 11
  • @magnum
    Da, panarama ca arata ca o nava spatiala nu?
    In general concurenta face bine pietei. Il asteptam :)
    6 8
  • Design
    Sper din tot sufletul sa nu ajunga toti constructorii la aberatii de genul asta , sper sa ramana un fenomen izolat eventual doar de saloane auto .
    8 7
  • hyundai-kia
    ce ti-e china , ce ti-e korea
    doar sa copieze stiu astia
    10 9
  • tomita
    doamne, doamne. au luat citroen si au dat distrort la greu in unele parti de-a iesit o hidosenie.
    grotesc acest cocnept
    5 7
  • smecherie
    daca stateau la masa sa deseneze il denumeau...line

    asa, l-au desenat pe genunchi si l-au denumit ....curb
    7 3
  • impulsuri magnetice
    oare cat mai dureaza pana apar aparate cu impulsuri magnetice, asta desigur daca nu sunt. un impuls magnet puternic la o masina de asta o pune total pe "branci". si nu vb doar de asta, ci de majoritatea conceptelor astea noi, adica navele astea spatiale pe 4 roti.
    0 1
  • Hyundai Curb
    Chiar daca este pentru moment un concept, cred ca arata ciudat si este mai curand o versiune incalcita a limbajului de design Fluidic Sculpture. Un model parca gata deformat... Parerea mea este ca s-au complicat, arata ca o imagine distorsionata pe calculator sau vazuta prin apa.
    3 3
  • hmmm...
    Oare sunt singurul caruia ii place? Spatele mi se pare chiar superb.
    5 6
  • @syktasy
    Nu esti
    4 5
  • BaditzaEx
    arata f bine - avangardistic , futuristic si tineres
    dar pt mintiile ingustate de acelasi design Nemtzalau - 1 design for 300 models , ce poti cere :))
    minusul este ca, au copiat prea tare pe juke ( linie din profil, genul de faruri si stopuri )
    in rest abia astept sa o vad pe strada printre atatea modele de duzina mai toate avand culoarea gri :P
    p.s. prefer sa fiu lupul nebun decat oaia din turma
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru