Hyundai vinde bine pe piata romaneasca

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 06.07.2007
Hyundai a inregistrat in primul semestru al lui 2007 o crestere a vanzarilor cu 62% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Hyundai Auto Romania, importatorul general al marcii coreene, a comercializat 5.428 autovehicule in primul semestru, in crestere cu peste 62% fata de perioada similara a anului trecut. Compania a anuntat vineri ca raportul pe luna iunie a insumat 1.181 unitati vandute.

Modelul cu cel mai mare succes pe piata din Romania a fost Accent, care acopera mai mult de jumatate din vanzarile totale, in primele sase luni fiind livrate 3.118 unitati (in crestere cu 64%), urmatoarele pozitii fiind ocupate de modelele de teren Santa Fe - 1.169 unitati (in crestere cu 111%) si Tucson - 936 unitati, nivel dublu fata de primul semestru 2006.

Compania a vandut anul trecut 7.788 maºini, de peste douã ori mai mult decât în 2005. Principalul model a fost berlina compacta Accent, cu circa 3.800 de unitati, urmata de masinile de teren Santa Fe (1.875) si Tucson (1.146).

Hyundai Auto Romania face parte din grupul Tiriac Auto, care mai controleaza importatori ca M Car Trading, Premium Auto si Romcar. Reteaua de vanzari Hyundai cuprinde, la nivel national, 33 de dealeri si 57 de showroom-uri.

Comentarii (4)

  • Tiberiu Suciu, Baia Mare
    Hyundai Accent
    Pe fondul acestor cifre, poate ca cei ce urmaresc site-ul dvs. ar fi interesati de niste comparatii privind costurile de exploatare si de intretinere,fiabilitate,defectiuni mai frecvent intalnite si remedierea lor si alte chestii practice, de genul acesta... Mai ales ca Hyundai Accent (1,4 DOHC; 1,6 DOHC; 1,5 CDI)este un concurent direct al Daciei Logan si apoi sunteti un site pe profil auto si nu de marketing!
    0 0
  • Foarte bine spus............
    0 0
  • Virgil
    Hyundai
    Daca veti face comparatiile privind costurile de exploatare Hyundai va iesi de departe invingator.
    Felicitari Automarket pentru obiectivitate.
    0 0
  • Ar castiga cine?
    Daca stau sa ananlizez costurile reviizilor la Hyndai Tucson, mi-se pare ca sunt cam mari si am auzit ca nici la Service pe Bd.Expozitiei nu e prea mare seriozitate.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru