Iata noul Renault Megane!

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 01.09.2008
Noul Renault Megane a fost dezvaluit publicului gratie unor fotografii oficiale scapate.

Renault a anuntat ca va lansa la Salonul Auto de la Paris noua geeratiea modelului Megane. Gratie publicatiei spaniole km77.com, care a publicat un set de fotografii oficiale cu noul hatchback francez, putem admira modelul Renault inca dinaintea momentului oficializarii acestuia.

Din imagini observam ca noul Megane a imprumutat liniile de design existente pe conceptul Megane Coupe, prezentat in acest an la Geneva, precum si elemente existente pe noua generatie a modelului Laguna. Desi nu exista informatii oficiale privind gama de motorizari pregatita pentru modelul Renault, zvonurile dau ca sigur motorizari de 1.2 litri, 1.6 litri si 2.0 litri pe benzina si propulsoare de 1.5 si 1.9 litri pentru fanii diesel-ului.

De asemenea, se asteapta ca versiunea de top a noii generatii Megane sa beneficieze de o motorizare cu 225 CP. Pe de alta parte, versiunea entry level a noului Megane va beneficia de noul motor de 1.2 litri TCE, lansat de Renault pe modelul Clio.

Preturile noului model vor fi anuntate de francezii de la Renault odata cu prezentarea oficiala de la Paris.

Via | km77.com

Taguri: Magene, Renault

Comentarii (43)

  • Marius
    Megane varza
    Pacat de acest constructor francez - Renault, care de cand a facut alianta cu grupul japonez Nissan, a scos modele mai putin reusite fata de predecesoarele. Preturile masinilor Renault si tehnologia lor ar fi foarte bune, nimic de zis. Dar, designul bleg al masinilor, fiabilitatea critica sub cea a concurentei si service-ul de tot rahatul......toate astea ma fac sa nu mai aleg rombul francez.

    Si acum in incheiere, ca sa-i incit putin pe cainii razboinici adepti ai acestei marci.......pai domnilor soferi, obiectiv vorbind, ce masina serioasa din lumea asta poate avea pe capota un romb (vezi renault) sau un desfacator de capace de bere (vezi dacia)?! :P

    Lasati prostiile deoparte si cumparati-va masini adevarate care sa va reprezinte.
    0 0
  • alinmarina
    flori de mar...
    Acum ceva vreme se vorbea despre viitorul megane ca modelul ce va revolutiona clasa compacta, acum vazand aceste fotografii bag de seama ca iar au fost doar vorbe in vant... Nu vi se pare ca fata seamana un pic cu Hyundai I3o???????
    0 0
  • Andrei
    Mda :)
    Si cam care sunt acele masini care ne reprezinta pe fiecare?

    Oare o masina rapida ma reprezinta? Suntem noi rapizi in ceva?

    Oare o masina compacta ma reprezinta? Suntem compacti in ceva?

    Oare o masina 4x4 sau o buburuza de oras ne reprezinta cu ceva? Ne regasim macar in aceste masini pe care le conducem?

    Cata filozofie Marius pentru o chestie care tine doar de gusturi, de lumea in care traim, de snobism in 90% din cazuri si de buzunar in restul.
    0 0
  • megane
    si 4 cerculete pe capota ce reprezinta asa original,? iar scriu aici obsedatii de masini nemtesti, si farurile seamana cu cele de la laguna 3, nu cu hyundai i30.megane 2 revolutionase designu in clasa compacta cu acel spate absolut original care va ramane peste multi ani de acum inainte o prezenta deosebita pe strada, acum au facut un design mai cumintel, poate mai putin original....bine ca e golf 6 f original la design, cu spate de touareg, si...marius, w de pe capota volkswagenului ce reprezinta, e o litera f serioasa se vede treaba.
    0 0
  • Snobismul sau prostia lui Andrei !?!?
    Vi aici si faci pe filozoful cu noi, Marius are perfecta dreptate, nu filozofeaza cu nimic,a venit cu argumente corecte si concrete, dar te-ai trezit tu romanule sa te bagi ca musca-n ... .

    Renaul e o fima de magari, sa-ti dau si un exemplu (revizie Renault Clio 1.4, revizie 60 mii km, 38 de milioane), pt. ce pt. un clio de 13 mii de euro ??????).

    Sunt niste magari si niste hoti.

    De ce sa nu ne uitam la KIA SEED, la Mazda 3 care chiar daca e pe sfarsite generatia asta, tot arata mai bine ca noul Megane, sa vorbim de masina fiabila si ok Auris sau Corolla si cate exemple mai vrei???
    0 0
  • mai-mai
    "Sunt niste magari si niste hoti".ARE DREPTATE OMUL ! CEI CARE AFIRMA PROSTII DESPRE RENAULT.....SUNT ASA CUM ZICE EL ! ALEEZ RENAULT !
    0 0
  • mofturi
    ce aveti ma ??? faceti mofturi in fata calculatorului pe stomacu gol
    0 0
  • ultimu post :))
    0 0
  • magari
    magari sunt romanii de la service mai R, nu are nici o vina renault, si daca te interesezi prin alte parti sa vezi ca aceeasi revizie costa mult mai putin.Si recunoasteti, cu megane 2 s-a carcotit ca are spate ciudat, ca are nu stiu ce, acu ca seamana cu hyundai si kia, cand facea renault masini kia facea biciclete, aici trebuie sa va expuneti parerea in sensu daca va place sau nu, nu ca e mai buna nu stiu care sau sa denigrati
    0 0
  • Alt Alex
    Bv Dane
    Romanul, tot roman... te duci la 3 service-uri sa faci revizia si dai de 5 preturi :)) Sunt un fan al marcii Renault, desi nu detin unul. Intr-adevar reviziile sunt putin mai scumpe ca la Opel de ex, insa pt Romania mi se par niste masini ok. Cocosat, plangaret, turtit, copiat, cum o fi, consider ca are o forma frumoasa, sa vedem si motorizarile... Succes!

    P.S. Enigmaticule R, daca vrei sa te urmareasca cineva, iti incepi expunerea folosind 2 de "i" la acel "vi", ca altfel risti sa-ti pierzi credibilitatea... ;) Ca sa nu mai vorbim de "Seed-ul" de la Kia :P
    0 0
  • alexutzzz
    Mare domn R... asta
    R, de la R8? Asta visezi? Si noi...dar cu siguranta un Renault ne-am putea permite. Am multi prieteni care detin astfel de masini si sunt foarte multumiti. Eu unul, am doar motor de Renault. Caroseria e romaneasca....si se vede.
    Cat despre Kia "Seed"...cred k arata foarte bine si este foarte fiabila daca vii aici si o lauzi. Eu unul nu am avut norocul sa o vad pana acum. Am condus doar o Kia Ceed. Dar sunt foarte curios sa o incerc pe asta noua..."seed".
    0 0
  • Reusita
    Cred ca este cel mai frumos Renault de la Alpine incoace. Au reusit sa retuseze acele linii total nereusite de la Laguna. Frumoasa masina, sunt curios sa vad poze oficiale cu versiunea in 3 usi...
    0 0
  • babanu baneasa
    new mai vreau megane
    Nu conteaza in "era" asta cand au inceput unii sa faca masini si altii biciclete, tehnologia si cunostintele sunt valabile pt toata lumea acum, in 2-3 ani china va domina mapamondul cu masinile lor - si iata s-au apucat sa faca masini abia acum in 2005. Intra-adevar astia de la renault sunt cam javre, dar masinile lor sunt aproape cele mai bune pt nevoile din romania. Sa fie mai inaltutza sa fie incapatoare sa ai un acces facil in ea sa fie economica ca si consum etc. Ce te faci cu audi, bmw golf skoda octavia tour astra classic fiat etc, matura pe jos cu baia, trebuie sa te chircesti cand te bagi in ea (ma refer in spate) dai cu capu de plafon (in spate la 1,80 in sus)unele dintre ele prea rigide - iti scot mancarea din stomac in 50 de km. deeeci mai lasaneee lasaneee cu nemtzi astia. peste 60- 1000 de ani cand vom termina si noi de facut autostrazi atunci mai vorbim de masini dastea, dar pe atunci nu va mai fi nevoie de autostrazi (cred - poate ca vom folosi ceva aparate de zbor)
    0 0
  • basescu
    base
    Cine te pune prietene sa iti faci revizia la concesionar renault? eu am un megane 2 si sunt foarte multumit de el, iar service-ul daca stii unde sa-l faci, eu zic ca iesi ok. luati-va voi passat-uri cu 200 milioane de km ca-mi iau eu megane nou. hai ura si la gara!
    0 0
  • Frumusel :) daca nu va place nul loati si mai lasati comentarile astea de mari specialisti si santeti vai mama voastra si conduceti niste cazane
    0 0
  • megane 2
    lasati laudele la adresa renault in service jegmanesc toti clientii.......am un megane 2 din 2006 si in doi ani am bagat 4000 de euro in revizii si piese, la 60.000 de km a trebuit sa schimb injectoarele si pompa de injectie...is niste cotete pe roti ....
    0 0
  • Florentin
    Sedan
    Ca masina in doua volume arata bine. Pacat insa ca pe piata romaneasca sunt vanate berlinele familiale, adica sedanurile. Actualmente de la francezi nu prea ai ce sedan sa cumperi, cu cateva exceptii. Prevad un mare volum de vanzari la berlinele germane, fiindca nemtii au grija sa acopere si segmentul sedan.
    0 0
  • Megane
    . E mai reusita decat precedenta, asta e clar. Nu imi tare plac nervurile alea de pe capota si stopurile spate (mi se par cam mari), dar astea sunt poze. Probabil in realitate arata mai bine. Am mai vazut masini de genul asta care in poze par putin disproportionate, dar in realitate arata mult mai bine. Sa speram ca asa este si acest Megane.

    Nu imi place ideea de a pune motor de 1.2 litrii pe aceasta masina (Probabil din ratiuni de publicitate, de a avea pretul mic la versiunea de start?).

    Seamana putin cu Laguna din fata si nu cu I30.

    In ceea ce proveste service-ul Renault, nu pot sa ma pronunt ca nu am avut si nici nu detin un Renault, dar pot sa spun ca service-urile din Romania sunt sub orice critica (datorita romanilor care lucreaza acolo si care conduc treaba). Am avut neplaceri pana acuma cu serviceul la VW, Opel si Hyundai, deci nu mai criticati serviceurile si preturile renault, daca nu ati trecut si pe la case mai mari.

    A, la BMW in Cluj se reconditioneaza filtrele de aer (stiti voi, se spala cu benzina) si pe urma se monteaza pe masini venite la revizie si se vand cu t lei. La fel si la altii.
    0 0
  • basescu
    base
    Intamplarea face sa am un megane facut in franta iar voi toti ceilalti sa aveti facelift-urile facute in turcia, asta e , ghinion de nesansa, al meu merge impecabil.
    zi excelenta si la cat mai multe S-uri noi pt voi!
    0 0
  • Chibit :-P
    O supa calda
    De profesie sunt designer , din punctul meu de vedere , acest model prezinta un minus din punct de vedere al designului comparativ cu modelul precedent . Megane II avea un design original ce ii conferea identitate intre alti concurenti , acest nou model nu reuseste sa pastreze acelasi prag comparativ cu modelele concurentei , acum are un design cuminte ca multe alte dintre ele , este un fel de supa calda :-) , nu mai este ceva ..fierbinte :-).
    0 0
  • Copie
    Partea din fata e clar 207 copiat, uitati-va la faruri si liniile de pe capota !
    0 0
  • Iuliana
    Super frumos
    0 0
  • claudiu
    megane
    masina asta este copiata. are cate ceva din hyundai, peugeot, ford. masina este in aceeasi linie cu laguna (intre noi fie vorba, copilul meu de 3 ani scotea un design mai frumos). renault e terminat, se duc naibii cu masinile astea.
    0 0
  • LilShaq
    renault?
    da... clar nu imi place... si nici nu stiu cine a dat aprobarea pentru un astfel de rahat...
    0 0
  • specialisti in masini
    oare poate cineva sa comenteze fara a mai ataca direct persoana care isi da cu parerea !?
    combateti fratilor parerile si nu mai jigniti persoana!
    altfel, sa nu uitam ca Renault este o companie de stat si niciodata nu se vor ridica la nivelul Peugeot sau Citroen, daca e sa comparam cu marci din aceeasi tara.
    N-am fost niciodata dat pe spate de design, comfort sau tehnologie. Poate ca sta bine la capitolul siguranta, dar nu e suficient. Bine, acum sa nu aveti impresia ca ridic in slavi celelalte doua marci. Desi in ultimii 6 ani am condus Peugeot, pot spune ca sunt masini frumoase, ff comfortabile, motorizari ok, f economice, dar extrem de proaste la articulatii si un service de tot r...(cel mai prost). Mari japcari ! Ca toti banuiesc.
    Nu stiu ce sa aleg daca ar fi sa schimb marca. Germania sau Japonia/Koreea ?
    0 0
  • Frumos
    Inainte sa citesc comentariile m-am uitat la poze si am zis: "ce bine arata, in sfarsit o compacta care nu semana cu golful" si chiar ma gandeam ca au curaj sa vina cu design-uri inovative. Dupa care am ajuns la comentarii si am vazut ca altii o vad copiata.

    Si am inteles ca pentru marea majoritate o compacta e frumoasa doar daca aduce cu golful (kia ceed) iar un sedan arata bine doar daca aduce a passat sau a Ax (A4,A6) care mie mi se par aproape cu acelasi design de acum 20 ani.
    0 0
  • paul S
    @marius megane varza
    Sbscriu la lista de deficiente Renault identificata de Marius. Am un Megane II in varsat de 4 ani. Este modelul cu varf de serie, cu piele si absolut toate dotarile in afara de plafon transparent. La 1,5 ani, a inceput sa mi se jupoaie vopseaua de pe manerele de la usi (o vopsea crem, la fel ca si culoarea pielii). Arata de parca ar avea 15-20 de ani, oribil. Am fost la Mach 1, in subsolul Sofitel. I-am zis ca masina e in garantie si vreau sa mi le schimbe. Un nene mi-a spus ca a facut poze cu digitalul si le-a trimis la Renault, dar ..."n-au vrut cei de la Renault, imi pare rau". Eu nu frec manerul cand conduc si nici nu circul cu pasager. Materiale sunt execrabil de proaste, la modelul varf de serie. Este absolut socanta inconstienta constructorului care nu a vrut sa schimbe manerele in garantie. Pentru valoarea a doua manere noi a pierdut definitiv sansa de a ma pastra ca si client. Peste doi ani imi schimb masina, dar Renault s-a autoexclus pentru totdeauna din short-list-ul meu la achizitie.
    Asta inseamna marketing imbecil!
    Si, in fara de fiabilitatea de mizerie, subscriu si la service dezastruos (cu asteptare la caroserie de 3-4 luni)si la designul "bleg" al modelelor viitoare.
    0 0
  • andrei
    renault
    mai mult imi placea vekiu megane, cel putin hatchu
    si nu va mai certati atata, fiecare isi cumpara ce masina vrea, eu unu as vrea un bravo sau 308(astea cred ca ma reprezinta), dak ar fi sa aleg o masina doar dupa fiabilitate in mod cert mi'as lua un auris. Spunea cineva mai sus de kia SEED , frate e CEED, nu le mai botezati atata.
    renault cred ca au dat'o in bara cu noul lor disegn, oricum sper ca macar sa fie fiabile
    0 0
  • Laudati Renault-ul - atungi contestati asta
    Mai aratati-mi mie o masina fabricatie 2008 (nici Fiat nu are asa ceva) care la Clio de 1.4 benzina la revizia de 60 mii de km trebuie scimbata distributia si pompa de apa conform specificatiilor din carnetul de garantie. Aceasta revizie a fost / total 33 de milioane cu schimb filtre etc. fara alte reparatii. Specific ca nimic din astea nu intra pe garantie.
    La o masina de 12 mii de euro sa coste rvizia de 60 mii de km 900 de euro mi se pare aberant la fel ca si schimbarea distributiei si pompei de apa.
    Poate Renault sa fie si frumos, si spatios ca tot o petarda este ca si garatia oferita si asta sunt probleme de fabricant nu de Service Romania.
    0 0
  • ;)
    un fel de laguna-mondeo varianta hatch.....
    sincer arata cam de cumparat....
    0 0
  • frumos
    E frumos. Si nu-s fan Renault. Cat despre pretul reviziilor, acestea sunt mari la Renault in service-urile de reprezentanta, insa fiecare isi face socotelile in functie de gust si de banuti. Eu cred insa ca cine isi respecta masina acolo le face si nu in spatele blocurilor.
    0 0
  • raduku
    Benzy :)
    Indiferent cum o fi mai toate stau la coada la benzina sic!
    Unii spun ca Renault face si scutere :))))
    0 0
  • noul megane...naspa...
    treceti pe ford focus 2 .....super masina...tapana..tank(deschizi usa cu umaru...greaaa ...nu foaie de ceapa..sigura 5 stele impact...ideala ptr gropanele din romanika...impecabila in curbe... si la drum lung...consum model 1.6l focus sedan...benzina ....6.5-7 afara/ 11,5 bucuresti....revizia la 1 an/15000 km ...5.800.000 lei vechi ..conditii civilizate 2 ore programare..ok....pe cand renault fiabilitate naspa ..nu sunt masini ptr drumurile din romanika...iar pretul reviziilor....super jupuitor (un fan ford)
    0 0
  • ajung la concluzia...ca masinile in sine nu sunt cotete...atata timp cat nu sunt conduse de niste porci.
    deci daca am pretentii de la o masina stiu ce vreau sa-mi ofere si totusi imi cumpar renault...mai si comentez.in acest fel cotetul unora este masina ideala pentru altii.
    gusturile si preferintele fac diferenta.
    toti suntem "critici auto"..dar nu iesim din sfera subiectivismului.
    am logan si nu imi place.
    0 0
  • si da despre masina..cred ca este o reusita..peste i30 si ceed,
    rival: 307, focus, auris
    alternativa: astra, golf,
    0 0
  • megan
    am un megan 2 merge foarte bine si consuma putin la 60000 am shimbat distributia cu totul ma costat 1250 lei cu filtre cu bujii cu2 curele pompa apa nu am fost in service la renault care au niste preturi de te doare capul si mai depinde si cum conduci o masina asa ca lasati vrajeala va dati toti mari cunascatori
    0 0
  • Bogdan
    megane
    in ziua de azi toate masinile seamana intre ele. nu inteleg de ce barfiti atat acest megane ! ca de .. asa e romanul ( ca si pisica atunci cand nu ajunge la carnati spune ca sunt acri sau stricati) multi dintre voi conduceti oltcit-uri sau logan-uri - daca aveati si voi un megane nou va spargeati in .. figuri -> a zis cineva mai sus ca decat sa iti iei o masina care sa iti redea o identitate falsa gen vw passat sau seria 5 la cel putin 200 000 km mai bine iti iei ceva nou. mai stiu eu pe cineva la mine la tzara care are E class si are veceu in fundul curtii mesaj pt ei sa fiti de c*c*t eu am un clio luat de nou 1.5 dci si sunt foarte multumit de el ! merge bine, consuma f. putin, reviziile ieftine ( cumpar piesele de la importatori iar in service doar manopera a.i. prima revizie 260 ron total iar a doua 450 ron total :P)
    0 0
  • Cristi
    i-ati o masina sa te reprezinte ?
    Am tot vazut in 'Criricile' tuturor mesajul "ia-ti o masina sa te reprezinte !" ce sa reprezinte romanul care are salariul de 500 ron? deja loganul este un lux pt el. iar pt ciotoii care au mai multicei bani se imbraca din europa si isi cumpara passat sau 3ar sh la a 10 mana de bijnitzari :P altii isi cumpara x5 si stau in garsoniera :)) ce sa reprezinte o minciuna un id fals :P cand nu ai bani sa treci strada si faci credite peste credite sa iti iei o masina care nu este de nasul tau :P:P:P
    0 0
  • Andrei
    uite ce reprezinta romanul
    pt toti cei care spun ia-ti o maina care sa te reprezinte ->>>>
    http://www.apropo.ro/fun/pamflet/ia-dacia-neamule-o-masina-pentru-taranul-din-tine-3110518
    0 0
  • Nu va agitati
    Nu va agitati degeaba ...cumparati-va ce masina se potriveste nevoilor voastre. Asta este cel mai important si de asta ar trebui tinut cont in primul rand.
    0 0
  • tot logan-ul e mai ieftin
    sunt posesor de logan laureatte 1.4 si opel corsa C 13 cdti, eu conduc corsa sotia logan-ul, logan-ul a costat in ianuarie 2007 7900 euro, corsa in 2006 10330 euro, prima revizie la logan gratuita(promotie), la corsa 767 lei, la radacini, a doua revizie la logan am intrebat i cu schimbat de placute si filtre, 500 si un pic de lei, la corsa 1157 lei, la logan 0 probleme, la corsa cum a iesit din garantie, a picat debilmetrul, parca asa ii zice, a inceput sa scartaie interiorul mai rau decat logan-ul(mult mai rau)si rola de la alternator a trebuit inlocuita, scartaia rulmentul.
    consumul(de la plin la plin in bucuresti) Logan 8-9% in functie de trafic si corsa 6-7%, si evident de corsa nu te rogi sa mearga, cum ar fi la Logan, dar in concluzie eu zic ca logan-ul isi merita mai mult banii.
    0 0
  • Logan rulez ?
    Daca ne uitam bine la Sandero si la noul Megane parca e mai reusita Sandero.
    0 0
  • sholdan
    dadda
    du-te ma si da-ti foc su sandero-u tau..auzi la asta,daca si sandero e masina yos elena udrea
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru