Infiniti vine in Europa

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 26.04.2006
Este randul marcii Infiniti sa isi incerce norocul pe Batranul Continent. Incepand cu 2008, asteptati-va la o retea de dealeri ai diviziei de lux a celor de la Nissan si in Romania!

Alianta Renault-Nissan a anuntat, prin vocea sefului Carlos Ghosn, ca marca Infiniti (divizia de lux a celor de la Nissan) va debarca pe Batranul Continent in 2008.

Infiniti a fost infiintata in 1989, iar daca la inceput scopul era crearea unor produse exclusiviste, marca se afla astazi in concurenta atat cu alte divizii de lux de acest gen (Lexus, Acura) cat si cu modele ale celor de la BMW, Mercedes sau Audi. Pana acum, Infiniti era prezenta fizic in America de Nord, in Orientul Mijlociu, in Taiwan, in Coreea de Sud si in Rusia, peste doi ani fiind stabilit termenul pana la care marca nipona (termenul este oarecum fortat, avand in vedere ca in Japonia nu exista un lant specializat de vanzare) va avea o retea proprie de dealeri in Europa.

Principala problema a celor de la Infiniti in Europa va fi reprezentata de cei de la Lexus, care deja si-au stabilit de ceva vreme aici si care sunt recunoscuti deja ca producatori ai modelelor de lux. Daca luam in calcul si imaginea constructorilor germani, ramane foarte putin spatiu pentru un new entry din acest punct de vedere.

Un pariu riscant al Aliantei, insa ramane de vazut care sunt calculele lui Ghosn in aceasta privinta.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru