Salonul Auto de la Geneva 2016

Inspirați de cristale: Skoda explică motivul liniilor angulare de pe modelele gamei și de pe SUV-ul concept VisionS

Publicat Luni, 15.02.2016
de Mircea Meşter
Comenteaza 6
Inspirați de cristale: Skoda explică motivul liniilor angulare de pe modelele gamei și de pe SUV-ul concept VisionS - Poza 1
V-ați întrebat vreodată care a fost sursa de inspirație pentru liniile angulare care domină designul ultimei generații de modele ale mărcii Skoda? Ne răspunde Josef Kaban, designerul-șef al brandului ceh.

Din aproape în aproape. Așa-și negociază cei de la Skoda prezentarea celui mai nou concept, VisionS, cel din care va lua naștere viitorul SUV compact al mărcii. Adică fratele lui Volkswagen Tiguan și, mai nou, al lui Seat Ateca.

Dacă săptămâna trecută am văzut câteva schițe în care prototipul cehilor ne apare mai degrabă ca teaser, astăzi avem în față un desen ceva mai clar, în care putem admira blocurile optice frontale ale noului model. În plus, de această dată avem ca sprijin informațional un clip în care cei de la Skoda ne explică filosofia de design din spatele întregii game actuale Skoda: liniile geometrice sunt inspirate de formele cristalului de Boemia, motiv care se regăsește în general în arta din Cehia, în special în arhitectură.

Vă reamintim că versiunea de serie a conceptului VisionS va fi dezvăluită în toamna acestui an la Salonul Auto de la Paris. Numele viitorului model, care va deveni fratele mai mare al lui Yeti, nu a fost încă dezvăluit, însă presa internațională mizează pe Kodiak. 


Comentarii (6)

  • Stim, stim...
    Hainele noi ale imparatului. Iar ne iau de prosti astia de la Vw AG
    18 4
  • auzi tu acolo,inspirati de cristale...de unde... dracu le mai scot?!
    17 4
  • @stim normal ca o sa fie pe aceeasi platforma de tiguan dar este buna si diversificarea asta, daca nu ai bani de tiguan sa poti lua altceva , un alt design etc. Oamenii in general au gusturi diferite si fiecare alege ce-i place. Poate fanii skoda vroiau si o alternativa la yeti, iar skoda nu face masini proaste.
    9 7
  • dieselgate
    Sunt alte masini bune pe piata. Nu vad sa fi ridicat statuie romanului in Mlada Boleslav. In occident rar daca vezi o skoda. Noroc cu China.
    11 3
  • va iau de prosti dara, au cu cine, planeta e plina ca voi, toata omenirea e o pepiniera de narozi
    4 7
  • Esti chiar haios, @stim (d-aia ti-am dat si-o palma... verde), da' hai sa nu generalizam cu prostia planetara :-) - fiindca nu chiar toti sintem cazuti in freza sub vraja marketingului care ne vinde nu doar abureli cristaline, ci si aceleasi Marii cu alta palarii.

    Chestie care are totusi unele avantaje si pentru cumparatorii care aleg "copiile" - legate de pretz, evident, mai mic in lipsa unui blazon gadilator de orgolii, gen VW sau mai ales Audi-n cazul asta al viitorului SUV Skoda Godak - pardon, Kodiac.
    12 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru