Italienii vor produce un supercar cu sase roti in 2009

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 09.12.2008
Covini C6W, un supercar italian cu sase roti, va fi produs in anul 2009.

Covini C6W, supercarul proiectat de Ferrucio Covini acum mai bine de 30 de ani, ar putea intra in productie in 2009. Proiectul fusese abandonat spre sfarsitul anilor 1980, din cauza costurilor mari de dezvoltare.

Datorita imbunatatirilor in tehnologia suspensiilor hidro-pneumatice, cele patru roti directoare vor putea functiona in mod performant in diferite situatii de conducere. Problemele financiare au fost rezolvate si conceptul acestui model a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva, in anul 2004.

Din pacate, de la debutul de la Geneva nu au mai aparut noutati in legatura cu supercarul italian. Toate acestea s-au schimbat in momentul in care cei de la Autoweek au anuntat ca supercarul neobisnuit se pregateste pentru o serie de productie limitata ce va incepe in cursul anului viitor.

Covini spunea ca vehiculul cu sase roti este mai bun decat cele conventionale deoarece are o capacitate de franare mai buna, ofera mai multa aderenta si un confort mai mare si are o sansa mult mai mica de a acvaplana sau de a face un accident in cazul in care un pneu este perforat. Cu toate acestea, nimeni nu a mentionat modul in care se va comporta directia si cat de mare va fi rezistenta la rulare a vehiculului cu sase roti.

Cele patru roti din fata au dimensiunea de 16 inch fiecare, pe cand cele doua roti din spate au dimensiuna de 20 inch.

Versiunea de productie va fi echipata cu acelasi motor Audi V8 de 4.2 litri cu care era echipat si prototipul. Acesta dezvolta 380 cai putere si 450 Nm, iar toata forta propulsorului va fi transmisa catre puntea spate printr-o cutie de viteze manuala cu sase trepte. Covini C6W are un sasiu din otel tubular cu intarituri din fibra de carbon si cantareste 1.150 kilograme. Conform oficialilor companiei, modelul poate sa atinga viteze mai mari de 300 km/h.

Via | MotorAuthority

Comentarii (8)

  • sfera96
    sigur ca da
    01 aprilie 2009
    0 0
  • cu criza asta economica nu prea cred...
    0 0
  • sunshine64sm
    Are si roti de rezerva...
    Pai la asa o masina de bengoasa, daca faci pana si ajungi si intr-o zona fara semnal la celular, e si normal sa aibe si roti de rezerva. Atita numai ca eu le-as fi pus in portbagaj, si sa rod soselele aiurea...
    0 0
  • ??
    Cred ca ala care a proiectat-o era beat si vedea dublu. Masina ar trebui sa se numeasca Mutant cu 6 roti. Oribila
    0 0
  • Andrei
    Limba romana
    Un supercar? Din ala tras de boi?
    0 0
  • mumbojumbo
    In sfarsit...
    Dupa masina de F1 cu 4 roti directoare scornita de Tyrrell, apare si versiunea de sosea...
    0 0
  • RoMan
    Are punte dubla ca la Camioane (unele). Poate o fi pentru carat molozu`.
    0 0
  • obi_oan _neghiobu
    ..........
    .... imi plac comentariile.... numai cunoscatori .... temele pentru maine le mai facem si noi sau stam toata ziua pe net si facem comentarii de 20 de bani ?????
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru