Land Rover va dezvălui conceptul viitorului Defender la Frankfurt

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 08.08.2011
Land Rover plănuieşte să aducă la salonul german din această toamnă un concept al viitorului Defender, noua generaţie a celui mai pur 4x4, aşteptată să debuteze în 2015.

Esential

18.000 de unităţi Defender au fost livrate anul trecut la nivel mondial.

Zvonurile, care anunţau renunţarea la un posibil urmaş al actualului Land Rover Defender, vor fi spulberate în această toamnă la Salonul Auto de la Frankfurt. Constructorul britanic intenţionează să aducă în faţa publicului un concept care să anticipeze succesorul deja bătrânului Defender.

John Edwards, directorul constructorului specializat în producţia de modele 4x4, a declarat pentru Autocar că nu îşi poate închipui un scenariu în care Defender să nu mai existe în gama Land Rover. Oficialul a recunoscut însă că în acest moment piaţa este foarte competitivă, iar urmaşul trebuie să fie unul credibil, capabil să atragă sume mai mari în vistieria companiei, fără a-şi pierde însă caracterul legendar.

Edwards susţine că noua generaţie, aşteptată să intre în producţie în 2015, va fi nevoită să atragă anual între 60.000 şi 80.000 de comenzi pentru a păstra un caracter viabil şi profitabil. Cifra este una destul de ambiţioasă având în vedere că anul trecut au fost vândute doar 18.000 de unităţi Defender la nivel mondial.

În prezent, biroul de cercetare şi dezvoltare ia în calcul mai multe opţiuni pentru dezvoltarea lui Defender: de la folosirea unui şasiu modificat de Discovery şi până la crearea unei arhitecturi complet noi.

Rezultatul final va trebui să fie versatil şi suficient de fiabil, fiind capabil să se preteze şi utilizării militare, asemeni actualului model. 

via | autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru