Marchionne: "La fiecare Fiat 500 electric vândut vom pierde 10.000$"

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 28.10.2011
Sergio Marchionne nu vede beneficii imediate şi concrete din dezvoltarea modelelor electrice. Lansarea lui Fiat 500 electric, aşteptată în 2012, va pune multe probleme constructorului italian.

Esential

10.000 de dolari va pierde Fiat la fiecare 500 electric vândut.

Dezvoltarea maşinilor electrice este clar o febră care a cuprins întreaga industrie auto. În timp ce principalii actori investesc sume enorme în cercetare şi dezvoltare, unii preşedinţi se arată încă rezervaţi în ceea ce priveşte utilitatea actuală a maşinilor electrice.

Este şi cazul lui Sergio Marchionne, care a declarat recent, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la uzina de la Anfia, că aceste soluţii nu au un rezultat imediat. "Dezvoltarea automobilului electric este o soluţie ce nu trebuie abandonată pentru că este una dintre cele mai promiţătoare alternative. Cu toate acestea, în prezent, canalizarea tuturor eforturilor către dezvoltarea şi promovarea acstui tip de mobilitatea nu aduce nici un beneficiu imediat şi concret", a declarat Marchionne.

Preşedintele Fiat şi Chrysler este de părere că, în prezent, cea mai eficientă soluţie este concentrarea tuturor resurselor pe promovarea automobilelor convenţionale, cu consum şi emisii reduse sau propulsate de combustibili alternativi, cum este metanul.

Marchionne a ţinut să vorbească şi despre produsele electrice pe care Fiat plănuieşte să le aducă pe piaţă.

În 2012, constructorul italian intenţionează să lanseze pe piaţa din Statele Unite o versiune complet electrică a lui 500. Oficialul susţine că obstacolele economice ale acestei mutări vor fi greu de depăşit.

"La fiecare 500 electric vândut vom pierde aproximativ 10.000 de dolari. Obstacolele tehnice pe care le avem de trecut sunt încă multe: baterie, reîncărcare, reţea de distribuţie. Iar piaţa este momentan aproape inexistentă. Tehnologia noastră este una pe care nu o putem dezvolta în condiţii normale", a precizat Marchionne.

via | autoblog

Comentarii (2)

  • La fiecare 500 electric vândut vom pierde aproximativ 10.000 de dolari
    Nu ii cred daca cererea va fii de 10000 masini/an => 100 milioane pierdere, nu sunt chiar atat de nebuni pe cat vor sa para
    0 7
  • driver
    nus tiu de pierderea lor ..dar a cumparatorilor...?
    O problema majora la toate aceste automobile electrice ( nu doar FIat ) este durata de viata a bateriilor , probabil ca daca duma 5 ..6 ani trebuie sa inlocuiesti setul de baterii ..descoperi ca trebuie aproape sa replatesti masina de noua , sau cel putin o suma extrem de considerabila .
    P.S. Anunt auto pe automarket peste 7 ani : Vand masina alectrica ( Fiat , Skoda ..etc )100.000 km , insa necesita set de baterii schimbate . Pret 2.000 de euro . ..cauti si pret baterii ..sa fie 8000 de euro ..:-) E doar o supozitie , sper :-))
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru