Monovolum chinez

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 02.06.2006
Dupa migrarea constructorilor europeni in China, iata ca si fabricantii autohtoni ies la suprafata. Chery a dezvoltat primul sau monovolum, cu scopul declarat de a cuceri lumea auto.

Chery este unul dintre cei mai mari producatori auto din China, cunoscut mai ales pentru incercarea de fabricare a clonei cunoscutului Matiz. Si totusi, in ultimul timp, Chery are pretentii interesante. Obiectivul? Intrarea pe marile piete ale lumii, bineinteles.

Iar primul exemplar cu care chinezii ies in fata este V5, un monovolum prezentat in premiera la un salon auto intern, cel de la Hangzhou. Acesta va fi comercializat in prima faza in China, apoi in Statele Unite, Europa fiind urmatorul continent pe lista. La fabricarea lui V5 au participat, pe langa inginerii chinezi, o casa de design italiana, al carei nume nu a fost insa facut public. Banuim ca din cauza asemanarii izbitoare cu formele unui Volvo V50...

Lung de 4.66 metri din care 2.8 mtri este marimea ampatamentului, Chery V5 este propulsat de un motor pe benzina cu patru cilindri si 2400 cmc cilindree. Acesta este imprumutat de la Mitsubishi si dezvolta 129 CP si 198 Nm.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru