OFICIAL: Noul Seat Leon va fi lansat în septembrie, la Frankfurt

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 29.04.2011
Noua generaţie Seat Leon va avea la bază platforma actualului Volkswagen Golf 6 şi va fi oferit în trei variante de caroserie: cu cinci uşi, cu trei uşi şi break.

Nu numai grupul Fiat se chinuie să ţină în viaţă o oaie neagră. Acelaşi scenariu îl trăieşte şi Volkswagen, care a ameninţat în nenumărate rânduri că ar putea renunţa definitiv la SEAT. Brandul spaniol este obligat să revină pe linia de plutire, actualul preşedinte anunţând deja o revoluţie importantă în intervalul 2011-2012.

Prima etapă a procesului de restructurare se va consuma în toamna acestui an, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, când fanii Seat vor putea deschide prima sticlă de şampanie după mulţi ani, pentru a sărbători revenirea în segmentul compact. Noua generaţie Leon este aşteptată pe scena salonului german, chiar oficialii din Martorell confirmând această informaţie.

Primele detalii vorbesc despre un design inspirat de actuala generaţie Ibiza, dar şi de conceptul IBe, prezentat în toamna anului trecut la Salonul Auto de la Paris. Sub caroseria cu design sportiv se va ascunde platforma actualului Volkswagen Golf 6, ceea ce îi va permite compactului spaniol să fie oferit publicului în trei variante de caroserie: cu cinci uşi, cu trei uşi şi break.

via | autoblog

Comentarii (5)

  • leon
    Mai baieti de ce dati iar cu mucii in fasole? Ce oficial? De ce nu sunati la importator sau la producator si tot preluati "bombe" de presa? Nu vine niciun Leon anul asta. mai vorbiti cu cei de la Seat voi personal. sau nu aveti stiri destule sa iasa la numar?
    6 1
  • platforma g7
    parca trebuia sa fie construit pe platforma lui golf 7,platforma lui golf 6 e aceeasi ca a lui golf 5 respectiv a leonului actual
    9 1
  • DAN_GRC
    E clar ca Seat-ul e cam lasat de caruta de catre VAG, de ani buni nu au mai lansat nici un model nou, iar noul Leon care cred ca in 2012 va fi lansat va avea o platforma tehnica cam invechita
    1 4
  • noul leon
    noul leon o sa fie produs la inceputul lui 2012. nu e inca nimic stabilit daca o sa fie fabricat pe platforma lui scirocco sau a lui golf 7. seatul nu este lasat de caruta de catre VAG, ci Skoda, care nu se vinde in vest si incearca tot felul de oferte si reduceri cica "promotionale", pentru estul europei.
    1 1
  • Leon 2012
    Leon , Golf 7, Octavia 3 si noul A3, vor imparti platforma noua MQB a grupuli VAG, platforma care va sta la baza unei game foarte variate si numeroase de modele, si va deveni cea mai versatila si "populara" platforma comuna dupa numarul de modele dezvoltate pe baza ei- SUV-uri , monovolume de familie, compacte, combi , modele sport-cabrio.


    p.s. automarket, de ce imi stergeti comentariile?
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru