PREMIERA: Noua Skoda Octavia vRS se prezinta

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 21.04.2009
Skoda a prezentat versiunea facelift a lui Octavia vRS. Modelul vine cu acelasi motor pe benzina de 2.0 litri si 200 CP.

Dupa noua ani de succes in segmentul sedanurilor sportive, Octavia vRS se innoieste. Skoda a publicat astazi primele imagini si informatii legate de varianta vRS a lui Octavia facelift.

Disponibila in versiune sedan si break, noua Skoda Octavia vRS primeste doua motoare performante imprumutate de la fratii mai mari de la Volkswagen. Este vorba de un propulsor TFSI de 2.0 litri si 200 CP pe benzina si de un TDI CR de 2.0 litri si 170 CP, ambele fiind disponibile impreuna cu o cutie DSG cu dublu ambreiaj si sase trepte.

Din punct de vedere estetic, Octavia vRS este o recalibrare sport a lui Octavia facelift. Vorbim de aceeasi grila si blocuri optice, acompaniate de aceasta data de logo-ul vRS si de un sistem de faruri xenon adaptive. Alte doua noutati absolute in gama Octavia sunt proiectoarele de ceata cu functie cornering si aparitia unei baghete LED deasupra acestora. Spatele cu stopuri regandite este completat cu succes de jantele Neptune de 18 inch, de vopseaua metalica Anthracite.

Printre celelalte modificari tehnice sau tehnologice pe care le primeste noua versiune Octavia vRS se numara sasiul calibrat si cu garda la sol coborata, masa redusa cu 20 de kilograme pentru versiunea pe benzina si cu 15 kilograme pentru diesel si reducerea rezistentei la inaintare prin optimizarea coeficientului aerodinamic.

via | Skoda

Comentarii (8)

  • Crysty
    Bara fata copiata
    Bara fata seaman foarte mult cu cele de la AMG oferite pe modelele Mercedes Benz !
    Mai ales si acum cu noile led-uri deasupra proiectoarelor !

    Rusine cehi nesimtiti !
    0 1
  • Veste buna
    Din surse gen radioshantz asteptam Octi vRS de abia la vara (impreuna cu noul CR). Abia astept un comparativ cu GTD; normal, GTD-ul va fi mai bun dar sa vedem daca diferenta de pret se justifica.
    0 0
  • Crysty sa nu fim rai, seamana, dar e mult mai urata decat cea amg :)
    0 1
  • skoda nu e facuta de cehi, e facuta de nemti - VW
    1 0
  • @ cyp: Ce ai zis tu, a sunat cam asa, Dacia nu e facuta de romani, e facuta de francezi (si turci) - Renault

    Skoda si Seat sunt pt VW ca si Lada si Dacia pt Renault ;)
    0 0
  • cristi
    Nasol
    numai a masina sport nu arata....urate masini ocatviile astea ( parere personala)
    0 0
  • tequilla
    Ce sparti sunt astia... Skoda OCTAVIA RS da clasa multor masini mult mai scumpe! Dar trebuie sa mergi cu una ca sa-ti dai seama!!! ...bineinteles trebuie sa mergi si cu alte masini (gen mai scumpe) ca sa faci diferenta! Eu am schimbat passat cu octavia si sunt super multumit (ambele modele noi)
    0 0
  • octavia rs
    de ce sa fie gtd mai bun decat octavia rs tdi???daca ai curiozitatea sa te uiti pe siteuri din afara,o sa constati ca este mult mai apreciata octavia rs decat golf gti...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru