Pretul benzinei a scazut la mai putin de 3 lei pe litru

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 03.12.2008
Pretul benzinei in statiile Petrom a scazut la mai putin de 3 lei pe litru, o data cu o noua ieftinirea a carburantilor.

Esential

2.95 lei costa un litru de benzina CO 95 in statiile Petrom.
9 bani au fost taiati din pretul motorinei si al benzinei in lanturile Petrom si LukOil Romania.

Pentru prima data in ultimii 3 ani, pretul benzinei din Romania va scadea sub pragul de 3 lei pe litru. Aceasta scadere este valabila de astazi, cand Petrom si LukOil au scazut pretul benzinei si motorinei cu noua bani pe litru.

Petrom a modificat ultima data preturile carburantilor in data de 24 noiembrie, atunci cand a micsorat pretul benzinei cu noua bani pe litru iar pretul motorinei cu sase bani pe litru. Acum, benzina premium fara plumb 95 va costa 2.95 lei pe litru in statiile Petrom, pe cand in statiile LukOil echivalentul acesteia costa 3.05 lei pe litru.

Toate sortimentele de benzina si motorina comercializate de aceste doua lanturi de benzinarii vor fi ieftinite. Benzina Top Premium 99+ va costa 3.28 lei pe litru, iar sortimentele OMV Carrera 95 si OMV Carrera 100 vor costa 3.05 si respectiv 3.68 lei pe litru. In statiile LukOil benzina CO 98 costa 3.41 lei pe litru.

Un litru de Top Euro Diesel 4 costa 3.46 lei, pe cand OMV Sprint Diesel costa 3.51 lei pe litru. Motorina Euro Diesel 4 va costa 3.38 lei pe litru, iar OMV Premium Diesel va costa 3.79 lei pe litru.

In statiile LukOil Romania, motorina Euro L Diesel costa 3.54 lei pe litru, pe cand Super Euro L Diesel costa 3.87 lei.

Aceasta scadere vine dupa ce pretul barilului de petrol a scazut marti sub pragul de 48 de dolari pe unitate, pana la cel mai mic nivel al ultimilor trei ani si jumatate. In luna ianuarie 2007, pretul carburantilor comercializati in statiile Petrom, Rompetrol si LukOil Romania depasea trei lei, barilul de petrol fiind cotat in acea perioada la 53 de dolari.

In cursul acestui an, pretul carburantilor a ajuns aproape de cinci lei pe litru, cotatia unui baril de petrol urcand pana la aproape 150 de dolari. In lantul de benzinarii LukOil Romania, litrul de GPL costa acum 2.07 lei, dupa ce a fost ieftinit cu 31 de bani incepand cu data de azi.

Preturile din lanturile de benzinarii Petron si Lukoil pot varia cu +/- 10 procente.

Via | NewsIn

Comentarii (14)

  • AndreiRN
    Vrajeala
    Offf, cat furt legal este in romanica. Pretul la benzina chiar si cu 23% taxe este de $1.75/gall (3.8litri).
    Dar guvernanti romani is fac vile pe spinarea soferilor.
    0 0
  • aberezi
    AndreiRN, daca nu iti convine nu mai da banii pe combustibili si mergi cu bicicleta. mai iesi si tu din tara si vezi ce preturi se practica prin alte parti si apoi sa te apuci sa aberezi aici ca se fura legal in Romania.
    0 0
  • Crysty
    @ Radu
    De acord! Sunt mai scumpe afara dar nu se compara benzina din tara cu CO 98 cu cea de afara (Germania de ex) cu cu CO 95 chiar daca ultima este mai scumpa si are CO mai mica.
    0 0
  • Cronos
    Ciidat
    Radule, lucrezi cumva pt Patriciu si vrei o marire de salariu, chiar asa rau va plateste ?!
    AndreiRN are dreptate, de ce americanii pot vinde la 1,3 lei litrul de benzina si noi la 2,95 lei ???
    Oare asta nu e furt ?! Andrei are dreptate. Eu nu o sa mai pun benzina o perioada si asa o sa faca multa lume , sa vedem daca i mai poata duce asa multa vreme ! N u mai vorbim de calitatea benzinei vorba lui Radu ! HAIDETI SA FACEM PAUZE LA ALIMENTARE CATE 3 ZILE PE LUNA DE EXEMPLU : NU MAI ALIMENTATI IN ZILELE 8,9,si 10 dec , sa simta si ei diferenta !
    0 0
  • desteptilor
    Iar vorbiti in necunostinta de cauza...cum ca benzina de la noi e mai proasta decat cea din afara... retardatilor nu mai vorbiti ca vorbiti numai prostii... de unde dracu scoateti prostiile astea.... eu am avut probleme cu benzina in multe tari din Europa pe cand in Romania nu am avut deocamdata si alimentez de la benzinariile cunoscute nu de la bidon asa ca....lasati comentariile pentru unii care au intradevar ceva de spus
    0 0
  • prosti mai sunteti
    Cronos, gandestete inaite sa vorbesti. Da intradevar noi suntem furati, dar nealimentand 3 zile pe luna nu o sa scada veniturile benzinarie. De ce, ca in a patra zii toata lumea va merge sa isi faca plinul, deci overall pe luna tot atata vor vinde. Daca intradevar vrei sa faci asta, ar trebui facut timp de cel putin o luna. Dar la cat de obisnuiti is romanii cu masinile nimeni nu va fi capabil sa isi lase masinuta acasa timp de o luna. In rest ce sa zic, mai bucurativa ca totusi s-a ieftinit, chiar si dupa alegeri, ca daca nu s-ar fi facut am baga si acuma la 4 lei benzina.

    Numai bine tuturor.
    0 0
  • Crysty
    @ sorin Retardat
    Mai Dl. Agitatu'! Ce inseamna defapt retadat? Daca tu chiar spui ca ai avut probleme cu benzina de la mai multe tari din Europa, un lucru e clar: Nu ai de unde stii cum e benzina prin Europa, pt ca tu... nu ai fost! Daca erai la " locul tau " nominalizai respectivele tari! Si vai de mine! Chiar ai avut ghinion sa fie benzina proasta in toate? Ciocu mic in dacia ta de aceeasi varsta cu tine!
    0 0
  • @crysty
    ....
    analfabetule
    0 0
  • Nu mai fiti fratilor asa suparati si critici, priviti partea buna: nu cu mult timp in urma plateam 41000 litrul iar acum costa 30 000, o ieftinire de 11000 la litru. Asta inseamna ca daca aveti o masina care consuma 10 litri la suta de Km, economisiti 110000 lei la fiecare suta de Km pe care o faceti.
    0 0
  • curiosu'
    fratilor va rog sa imi spuneti si mie o statie petrom unde se vinde benzina cu pretul afisat pe site(2.95). La o ieftinire anterioara pe traseul Brasov-Craiova nu am gasit in nici o statie petrom pretul dat pe media. Era vorba de 3.13 dar sub 3.18 nu am gasit nicaieri. F multa gargara.
    0 0
  • AndreiRN
    Pret
    Personal nu ma afecteaza pretul de combustibil deoarece de 5 ani imi produc propriu bio-diesel.
    Dar mi se pare o aberatie sa platesti mai mult impozit decat valoarea reala. Dar voi ati votat si ati ales asta.
    0 0
  • Circotasul
    SI?
    Barilul s-a ieftinit foarte mult, de la 120 de doalri la sub 50$... benzina s-a ieftinit doar un pic, dar preturile au ramas mari ca in perioada cind barilul atingea preturi record! deci unde se duce diferenta?...
    0 0
  • Stefan
    2,95?...unde?
    cred ca astia de la petrom nu au primit stirea asta. e 5 decembrie si inca nu am vazut benzina cu 2.95 ron.
    0 0
  • AndreiRN
    Profitabil
    Profituri enorme se fac acuma in romania pt petrolisti dar si pt guvern. Un guvern care ar trebui sa reprezinte populatia dar bani de vila si excursi sunt mult mai tentanti.
    Daca faceau profit la $147 barilul cat credeti ca fac acuma?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru