Skoda ar putea parasi Cehia

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 28.03.2007
Detlef Wittig, presedintele Skoda, a declarat ca se gandeste sa mute activitatile companiei pe care o conduce in alta tara, din cauza situatiei economice din Cehia.

Supraevaluarea coroanei cehe ar putea determina compania Skoda sa-si transfere activitatile in alta tara, a declarat Detlef Wittig, presedintele Skoda, transmite Mediafax.

"Valoarea coroanei nu reflecta puterea economiei, ceea ce inseamna ca moneda este supraevaluata. Procesul de restructurare continua inca in Cehia si, in mod evident, exista elemente speculative. Redresarea economiei Cehiei a fost realizata, in mare parte, prin contributia industriei prelucratoare, iar cotatia ridicata a monedei nationale reprezinta un risc” , a afirmat Wittig.

Acest lucru ar determina o lovitura extrema asupra economiei cehe, Skoda detinand 50% din piata auto interna si reprezentand cea mai puternica companie din tara. Skoda vrea sa profite de cererea dinamica de pe pietele emergente prin exportarea de piese si componente care sa fie asamblate in tarile de destinatie, cum sunt Rusia si India, pentru a majora vanzarile in acest an la nivelul record de 600.000 de automobile, dar aprecierea coroanei are un efect negativ asupra costurilor, in raport cu producatorii rivali.

"Sunt foarte ingrijorat in aceasta privinta.

Nu putem continua sa aprovizionam fabricile din strainatate cu piese produse in Republica Ceha, in conditiile cotatiei extrem de ridicate a coroanei. Se pune probleme ca integrarea locala a productiei sa fie realizata mai rapid", a mai spus Wittig, informeaza Mediafax.

Compania anticipeaza ca va comercializa in acest an 600.000 de unitati, in urma lansarii noului model de clasa mica Fabia, care contribuie la aproape jumatate din volumul vanzarilor.

Comentarii (8)

  • Pe cand?
    Cat de curand se va intampla si in Romania aceasta situatie.
    0 0
  • un_strain
    e normal sa fie asa doar presedintele skodei e neamt ,skoda face parte din vw ,doar numele e ceh..cat de curand putem vedea skoda produsa in ukraina sau moldova
    0 0
  • skoda
    pe langa situatia asa zisei ,,crize,, din cehia , valoarea vanzarilor a marcii ,,skoda ,, a scazut si datorita preturilor foarte ridicate a pieselor de schimb ! Eu am avut aceasta marca si am fost obligat sa o vand din pricina preturilor la pise--schimb ! Ar fii pacat ca skoda sa iasa din cehia .... totusi ,,cehii,, lucrau la o calitate buna fata de alte tarii !!
    0 0
  • AndreiRN
    Bani Falsi
    Duoa cum se vede asta este unul din efectele banilor "falsi". Cand o moneda nu este lasata sa fluctueze liber in functie de puterea economica apar situati anormale care pot distruge multe vieti. Politicieni "trebuie" sa-si scoata ghearele din economie si sa o lase pe mana economistilor si a comerciantilor liberi.
    Faptul ca euro este ridicat ca valoare si subventionat de guvernele europene este un element de mandrie politica dat o povara fff mare pt industria si economia europeana. Produsele sunt supraevaluate.
    La extrema reversa China isi tine moneda fff jos si astfel produsele lor sunt extrem de ieftine la export dar in schimb populatia este platita mai putin decat merita munca lor pe piata libera.
    Skoda este un succes industrial si economic dar este posibil ca politica sa le taie avantul. Pacst.
    0 0
  • iraref
    TAXA TARICEANU
    VEDETI , ORICAND POATE PLECA SI RENAUL SUB ORICE PRETEXT !!! DECI ATUNCI MERITA SA SACRIFICAM UN POPOR INTREG PENTRU NISTE OPORTUNISTI ??? DACA ESTE RENTABILA O AFACERE O FACI DACA NU , NO FACI !!! PE FIRMELE MICI LE AJUTA TARICEANU SUB DIFERITE PRETEXTE ??? NU LE AJUTA !!! DECI JOS PNL !!! POPORUL ROMAN AR FI DUSO MAI BINE DACA ERA MAI UNIT ATUNCI CAND CINEVA ISI BATE JOC DE EL !!!!! TREZITIVA ROMANI !!! SALARIUL MINIM PE ECONOMIE CRESTE PREA GREU DE LA AN LA AN DAR ALTII CA TARICEANU SI ET COMP DEVIN MILIONARI IN EURO !!!! FIRMELE CARE PRODUC SUBANSAMBLE PENTRU DACIA(RENAULT) VOR PRODUCE SI PENTRU ALTII SI NU VOR PICA !!! STATI LINISTITI !!! GARGARA LUI TARICEANU PENTRU ASI JUSTIFICA CUMVA TAXA !!! CE OAMENI RAI AM VOTAT !!! NISTE PREFACUTI PINA AU AJUNS LA PUTERE !!! AR TREBUI IMPUSCATI PENTRU CA-SI BAT JOC DE PROPRIUL LOR POPOR !!! NU LE ESTE RUSINE SA VINA U.E. SA LE ATRAGA ATENTIA CA-SI BAT JOC DE PROPRIUL POPOR ??? NOI SUNTEM DE VINA PENTRU CA RABDAM CA FRAIERII ASA DE MULT PINA NE AJUNGE CUTITUL LA OS !!!!! TREZITIVA ROMANI !!!!!!!
    0 0
  • AndreiRN
    Economia si politicieni
    "CE OAMENI RAI AM VOTAT !!! NISTE PREFACUTI PINA AU AJUNS LA PUTERE !!! AR TREBUI IMPUSCATI PENTRU CA-SI BAT JOC DE PROPRIUL LOR POPOR !!! NU LE ESTE RUSINE SA VINA U.E. SA LE ATRAGA ATENTIA CA-SI BAT JOC DE PROPRIUL POPOR ??? NOI SUNTEM DE VINA PENTRU CA RABDAM CA FRAIERII ASA DE MULT PINA NE AJUNGE CUTITUL LA OS !!!!! TREZITIVA ROMANI !"
    Relismul doare cateodata.
    Conducatori alesi reprezinta fff fidel pr 90% din romani cu care am avut contact pt relati de afaceri sau personale. Oportunisti si speculanti de moment poate descri populatia prezenta si in loc sa va uitati la alti incercati 5 - 10 min pe zi sa analizati modul personal de castig al vieti si de gandire si comportament. Cand furtul, mita, delasarea au ajuns normale intr-o societate este normal ca asa conducatori sa aiba. Si cum este normal la fel ca sa se fereasca majoritatea investitorilor din afara si doar cei oportunisti si cu putine scrupule sa participe in activitati economice cu profituri dubioase.
    0 0
  • kaddy_2
    NU VA LUATI SKODA MAI BINE LOGANUL CU FULL OPTION
    0 0
  • mister_1
    Pacat
    Ar fi pacat sa plece. Skoda e inca o masina buna si accesibila. Investitie germana. Daca ar fi venit vw in roamania la dacia poate mi-asi fi luat logan by VAG.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru