SSC Ultimate Aero TT a atins 411 km/h

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 14.09.2007
SSC a doborat recordul mondial de viteza. Bugatti Veyron a fost detronat de supercarul american din topul vitezei.

SSC Ultimate Aero TT este oficial cea mai rapida masina de serie din lume. Cel mai ravnit record din lumea auto, recordul de viteza, a fost doborat de supercarul american SSC, dupa o serie de multe alte incercari nereusite.

Detinatorul acestui record, Bugatti Veyron a fost detronat de modelul american. SSC Ultimate Aero TT este dotat cu 1183 de cai putere, adica cu 182 de cai mai mult decat Veyron. In ciuda acestui lucru, americanilor le-au trebuit numeroase incercari pana cand sa reuseasca sa treaca de bariera neoficiala impusa de Bugatti la 407 km/h.

Shelby Supercars (SSC) a atinsa la prima sedinta 409,71 km/h, iar in cea de a doua a ridicat si mai sus bariera, reusind sa marcheze un nou record mondial – 411,76 km/h. Cele doua incercari reusite ale modelului SSC Ultimate Aero TT au adus si inregistrarea recordului in Guiness Book.

Americanii au respectat regulamentul impus de Guiness Book, si prin cele doua incercari reusite de doborare a recordului mondial de viteza, au devenit oficial cei mai rapizi din lume.

Reusita lui SSC Ultimate Aero TT s-a desfasurat pe o pista din Statul Washington.

Comentarii (60)

  • carcotasu' de serviciu
    Shelby
    Pai de-aia se temea Nicolae Cajal in 60 seconds...
    0 0
  • Christu
    .....
    Mda.....fara cuvinte!
    Bravo lor ca stiu ptr ce investesc atatia bani!
    0 0
  • Bugatti
    Bugatti Veyron ramne cea mai tare masina,un adevarat supercar
    0 3
  • cartier
    Bugatti nr 1
    hehehe, sa fim seriosi,o fi e cea mai rapida dar nu se compara cu Bugatti niciodata....Bugatti pe langa faptul ca e foarte rapida in linie dreapta e si la fel de buna pe drum virajat...
    0 3
  • Daniel
    Re: Bugatti
    Ia uite ca avem doi oameni aici care au mers cu bugatti ... si ne impartasesc din experienta lor :))
    2 0
  • julian
    americanii
    s'au chinuit ei ceva vreme, dar, pina la urma au reusit. desi nu am pic de respect pentru ei, ii felicit. intr-adevar au ego-ul mult mai mare decit inteligenta.
    poate se supara nemtii iar pe ei si merg cu 420 sau ceva de genul asta :))
    0 0
  • @loki & cartier
    chiar asa, de unde stiti ca e mai bun bugatti-u?si de unde sti ca ca nu stie sa vireze?
    0 0
  • nebunu
    oricum e urata masina asta in comparatie cu printul lui VAG
    0 0
  • M@fiotU'
    daca nu mercedes, atunci ce ?
    Re: Bugatti
    de Daniel (14.09.2007, 15:43)
    Ia uite ca avem doi oameni aici care au mers cu bugatti ... si ne impartasesc din experienta lor :))



    mi-a placut asta, daniel
    0 0
  • AndreiRN
    Shelby
    Shelby a fost dintotdeauna in anvangarda masinilor de viteza si au dovedit din nou ca au cunostintele technice necesare. Oricum in europa se atinge o astfel de viteza pe 4 roti odata la ....5 ani dar in state in fiecare weekend sunt cateva zeci de oameni care depasesc cu mult aceasta viteza la drag racing.
    0 0
  • tare
    super tare. au fost, sunt si vor ramane cei mai buni...
    1 0
  • Emanuel Gherghin
    Cea mai tare
    Super tare masina si este de apreciat viteza care a atins-o nu degeaba a intrat in cartea recordurilor, dar daca ar fi mancat soferul un shake de la noi din companie ar fi fost si mai bun recordul. Detalii despre shake gasiti pe www.GreutateaTa.ro
    1 0
  • Scorillos
    E urata cu draci...
    O fi ajuns ea la viteza cu pricina, da' la ce fata are, cam degeaba... E urata, da-o dracu' !
    0 1
  • Jackko
    mai au de lucru pana vor reusi sa bata un Porsche Carerra GT la toate capitolele :P
    0 1
  • jena
    Mah, mie mi-ar fi jena sa-mi fac reclama asa. nu va puteti face decat imagine proasta din asta. Credeti ca rezolvati ceva daca infigeti cate un www pe cate un blog, forum etc?
    Sunteti jenant de patetici!
    0 0
  • hai sa fin seriosi sun mai multe masini mai tari ca gandacu ala obez de bugatti Caparo T1 are 575 de cai si la 0-100 e la egalitate cu Bugatti si mai e Barabus TKR uite akolo sa vezi timp 0-100...;)
    0 0
  • Daniel+SSC Ultimate Aero TT =LOVE
    1 0
  • urata?
    ce nu inteleg eu este de ce isi mai bate capul cineva cu uratenia masinii. Daca vrei masina frumoasa mergi cu 100 km/h iar daca vrei ceva rapid cred ca te gandesti mai mult la aerodinamica.
    1 0
  • ~!~ THE TEXAN ~!~
    Bai ...
    spune-ti ca e urata ... ca e asa si pe dincolo ... ba da daca v-ar face-o cineva cadou yo cred ca a-ti lauda-o zi si noapte ... fira-ti ai dreacu de ipocriti ....
    0 0
  • Gicuro
    Lasati damigeana baieti !.....
    Nu stiu cati din voi au avut okazia sa vada pe viu o cursa Nascar, eeee ! uite eu am vazut mai multe, baieti lasati forma in pace ca sunt forme mai mult decat studiate, iar la capitolul putere si viteza si tasnit de la 350 la 380 pe alea de le huliti de peste ocean va spun eu nu le bate nimeni. Si sincer nici eu nu pot sa-i sufar ca fac totul tot cu minte de europeni, dar ce-i al lor e pus. deoparte. Veyron e doar un alt produs....a fost supus oare la anduranta in regim de 400, sa le vedeti pe pista pe celelalte. Cu stima ptr. toate opiniile
    0 0
  • da
    Iata o performanta ! Pote reuseste cineva sa-i convinga pe germani(nemti) sa se lase....
    Sa faca tigai , oale , cazane.........
    Felicitari !
    0 0
  • Andrei
    Cine a filmat masina ?
    Eu am filmat masina cand a atins viteza de 411 km/h..eram intr-un Logan... cred ca mergeam cu 450 km/h, nu am vrut sa calc acceleratia ca faceam SSC Ultimate Aero TT de ras :))
    1 0
  • tot eu
    mie mi se pare frumoasa masina... :)(ma refer la aspect)
    1 0
  • RE: Cine a filmat masina ?
    a filmat-o un BMW seria 5, binenteles. :)
    0 0
  • asa da
    romani si comentarile lor de tot ....
    0 0
  • loggan bugatti
    Mai sa fie .. progres nu alta si cand altii mor de foame...totul in folosul omului... gooooood for them:)
    0 0
  • Sinner
    designul e 80% Lamborghini Diablo. hea hea. tare.
    oricum.. mi se pare cam degeaba..goana asta dupa..faster faster..faster.
    daca isi pun mintea o pot tine in recorduri d'astea pana la adanci batranetzi
    0 0
  • Ettete
    Bugatti
    Fratilor,sunt alte standarde .Bug isi ia si Casuneanu dar Piticul nu.Vezi diferenta.
    0 0
  • SSC-ul
    Cum naiba ziceti ma ca e urata masina? Eu cred ca voi aveti Loganuri si pur si simplu muriti de invidie...comentarii de tot rahatzelul. Bravo lor! Next record,please!
    1 0
  • neamtu
    bugatti vs SSC
    bugatti=masina de serie performanta
    SSC=masina de doborat record produsa in serie din orgoliu ca altfel doborau recordul degeaba
    0 0
  • Florin
    1183 ?!
    ..cand ma gandesc ca eu am decat 84 :((
    0 0
  • Sergi7
    SSC--masina urata?=))...esthi mare in cunoscator in industria auto? AM vaz k mai zicea cineva...vrei masina de 5 pe 3 m cumparati-o si mergi cu cu 100 km/h...iar dak vrei ceva care sa ofere ceata tuturor masinutzelor ia-ti un SSC. ;)
    0 0
  • Bogdan
    Veyron vs. SSC
    Sunt de aceeasi parere cu Neamtu: ideile de la care s-a plecat si producerea acestor 2 masini sunt total diferite.
    Cat despre articol... este de tot kakatu. Nu tu date tehnice, nu tu descrierea motorului, nimic!!! Ca mai mereu domnu' Robert G. tranteste o mamaliga de articol despre ce-a visat azi-noape.
    0 0
  • da florine masina asta are cu 1100 cai mai multi decat ai tu:D
    oricum mai ii mult pana ajung la 2200 de cai si 0-100 in 1 sec.
    0 0
  • Cristian
    Hmm
    Sa vedeti faza tare in vreo 10-20 de ani cand ramane planeta fara combustibili pe baza de petrol. Atunci distractie mare !!! ... Cat timp nu zboara nu ma impresioneaza.
    0 0
  • baubau
    bugattti
    Si tata a prins cu trabantu prin 93' 86 km/h
    0 0
  • petrol 20?
    pentru idiotul cu petrolul...care se termina in 10-20 de ani. poate nu stie ca sunt zacaminte nexploatate prin kazakhstan si n shalin (rusia), poate in nigeria care face sa paleasca irakul (dar sunt si multi "rebeli" acolo). poate daca n-ar fi imbecil si ar invata la scoala ar afla ca sunt si in prahova (ro) doar ca sunt la mare adancime (10000 m+) si noi nu avem tech sa il scoatem (basca pe fundul gropilor interbelice) poate sub insula serpilor /cetatea alba (pb cu ukraina unde nu se spune ca fostele judete cahul si ismail foste al ro sunt acum in ukraina .... si cetatea alba a lui stefan tot acolo). inca o dovada ca nu stie nici istorie.....de zacamintele de nisip cu petrol in canada cu siguranta n-a auzit. problema e ca nu se termina petrolul (asta era un basm ceausist pe la geografie ca sa nu ne miram de ce se circula duminicile cu sot si fara sot ...ca el platea datoria externa). nemntii care nu au petrol deja au inceput sa fabrice prototypuri de maisni ca vw, mercedes, opel pe baza de hydorgen problema e ca americanii nu mai stiu cum sa-i opreasca ...pai cum sa renunte la sonde, benzinarii, rafinarii, petroliere de 50 ani care e cea mai tare industrie in lume (de ex patriciu) ca atunci daca ai petrol te poti caca in el daca maisnile si toate motorele merg pe apa + hydrogen....nu stie nici economie si poate faptul ca motorele (chiar cu conecptul lor de 100 de ani nu sunt asa diferite cand merg cu apa tot biela - manivela).
    dar asa sunt romanii sunt specialisti in tot ce misca si isi dau cu parerea despre tot ...pacat ca nu observa ca-si mananca de sub unghie....mie mi-ar fi jena sa comentez ceva ce nu am nici cea mai vaga idee...dar e imposibil sa demonstrezi unui prost ca e prost.
    1 0
  • Melcooo
    nu poti compara un din-asta care stie sa mearga in linie dreapta cu un ferrari care i-ar da zdrente pe circuit. Orice masina de la americani poate sa mearga drept, mai greu e cand ajunge la prima curba ;)
    0 0
  • neamtu
    pt unu
    In principiu ai dreptate desi iti prezinti ideile f vehement si le amesteci de te ia durerea de cap cand citesti postul tau.Totusi petrolul este o resursa finita iar consumul creste continuu.Alternativele de care zici inca nu sunt atat de fiabile incat sa fie adoptate de constructorii auto dar intr-un interval de timp de cel putin 20 de ani s-ar putea sa devina.Sau sa apara altele.
    0 0
  • Ok
    Ok viteza!si??bani,motor,de serie,nui de serie?Oricum 90% din cei care au habar de vreo masina stiu k Veyron e cea mai tare si 2 motoare si.......oricum voi certativa in continuare :)
    0 0
  • bravo UNU
    ai fost tare.
    0 0
  • Turkish
    Ha...
    Shelby Cobra Vyneak: 0-200 km/h 2.8 sec.
    0-100 km/h ?

    search pe youtube...
    0 0
  • sorinaccio
    mofturi
    cine isi permite o jucarie din asta si vrea sa si-o cumpere si-o cumpara,nu sta pe forumuri sa vada ce zic vecinii si pretenii...in privintza celor 2 nu e o problema serioasa de concurenta din pricina faptului ca ele sunt 2 masini asemanatoare doar din pdv al vitezei maxime si al puterii dezvoltate.cum spuneam,cine vrea o jucarie si-o cumpara,depinde doar pe care o doreste.deci pana la urma fanii bugatti se vor duce la bugatti,fanii shelby se vor duce la shelby.sunt unii obsedati de shelby si unii obsedati de putere in regim sprint.eu personal sunt fanul europenelor,deci veyron,pt ca pe langa performanta mai gasesti si rafinament in design,atat interior cat si exterior...de ce isi tunaresc americanii masinile?oare pt ca sunt urate?io asa cred.mie personal imi place stilul european al nemtzilor,un stil elegant,poate luxos,de bun gust in orice caz..americanii fac o cutie de conserva in care pun plastice si motor and that's the shit you're gonna buy,really...
    deci,nu are rost sa comparam bugatti cu shelby pt ca in fond fiecare cu gustul lui.bugatti a fost prima masina de strada,de serie care a atins viteza asta,atat conteaza,restu sunt doar de apreciat daca reusesc sa egaleze sau chiar sa depaseasca performanta asta.in orice caz,poate ca se vor supara nemtii si vor ajunge in cativa ani sa zboare cu 450km/h cu bugatti veyron sau poate cu vreun lambo...ciaules
    0 0
  • Loganistu
    Logan rulez
    Tot Loganul e mai tare...
    0 0
  • neamtu
    turkish
    ce e ma Shelby Cobra Vyneak ala? avion? ia da tu un link mai exact ca eu n am gasit pe you tube si mi se pare si exagerat.
    0 0
  • cai verzi pe pereti
    Sa fie la ei. Nu stiu de ce romanii trebuie sa se entuziasmeze si sa-si dea cu parerea despre masini sport pe care poate nici n-o sa le vada in realitate, dar sa mai puna piciorul in ele.

    Sunt pline revistele cu teste de supermasini, de parca lumea sta cu fundul pe valiza de bani si nu stie ce masina sa-si cumpere.

    Realitatea e ca daca ai de ex Ferrari Modena cabrio (recent vazut de mine pe strada) si mergi in Bucuresti, faci de la stop la stop tot atat timp ca o pîrţîitoare de Dacia 1300, ba încă dacă ai norocul să fie în faţa ta ii mai inhalezi şi fumul de benzina + ulei.
    0 0
  • Sa-l vad pe asta la Top Gear
    Asta parca o fost masina de teste, cu Bugatti o atins viteza maxima si cei de la Top Gear, astept sa vad daca o testeaza si alti decat constructori, sa vad daca mai poate.
    0 0
  • AndreiRN
    Bugatti
    Bugati e masina germana???
    Si eu care stiam ca este masina socialista franceza deoarece ai costa 5 milioane sa faca una si o vand cu 1.1 milioane si este facuta in Franta. Restul de bani ii pune populatia din buzunarul lor. O astfel de firma ar trebui sa fie ilegala. Dar asa a fost si Concord, de 30 de ani a pierdut bani dar a fost zburat pe buzunarul populatiei pt orgoliu national.
    Oricum nu va mai dura mult excrocheria VW ca au pierdut procesul la Curtea Europeana si pierd bani cu galeata cam pe toate pietele deoarece sunt nevoiti sa-si vanda masinile le cost sau in pierdere ca altfel nu se vand.
    Si pt cei ce nu stiu in state sunt masini cu 7000 cp care sunt folosite saptamanal la curse si depasesc cu mult aceasta viteza. NU, nu sunt de serie dar technologia exista de zeci de ani de zile si trebuie sa fi putin iresponsabil sa produci asa ceva pt folosirea pe carosabil de catre soferi amatori.
    0 0
  • Andrew
    Mandrie
    Aici e vorba de mandria americana, ei pur si simplu nu suporta ideea ca o alta tara detine o masina de serie mai puternica. Ei trebuie sa fie intotdeauna "No. 1", totusi e o diferenta de 182 CP iar diferenta de viteza e mica de la 407 la 411 km/h. Oricum masina arata bine si cu siguranta se comporta f. bine in viraje. Cand vb de viteza nu conteaza numai ce are sub capota ci si de aerodinamicitatea masinii, la viteze mari aerul reprezinta o excelenta frana.
    0 0
  • Competitie
    Ma bucur ca a aparut o masina mai rapida decat Bugatti. Nu sunt de acord cu monopoluri. Trebuie sa fie competitie, astfel incat sa mai scada preturile chiar si la supermasini. Cum sa ceri 1 milion de euro pe o masina de 1000 de cai cand americanii tuneaza Corvette-uri si le duc la 1200 de cai? A, Veyron ia curbele bine? Asta face intr-adevar diferenta de ... 800.000 de euro ,sa zicem, la o masina pentru oamenii care nu vor decat sa mearga inimaginabil de repede ... Si daca e asa de manevrabila de ce nu au fost de acord sa o lase pe traseu la Top Gear, cum au acceptat TOATE celelalte marci?
    0 0
  • anonim R@r3$z™
    SSC
    i tare ma,oricum.Nu degeaba o prins 411 km\h.Si ii si faina in comparatie cu altele.
    0 0
  • ssc
    deci nu are rost sa comparam masinile americane cu cele nemtesti.Adica americani au masini cu asemenea performante in garaje.Pe cand nishte nemti se chinuie sa scoata 1001 cp dintr-un W16,americani scot 1183CP din V8.Si asta intr-o masina de serie,daca vreti sa vedeti ce pot face americanii cu un V8,intrati pe www.nelsonracingengines.com si cautati motoarele twin turbo,ca sa va faceti o parere despre ce motoare se construiesc peste ocean.
    0 0
  • pt otty si alti destepti
    Daca imi platesti tu benzina, reviziile si asigurarile imi iau si eu un v8. in state preturile la v8 s-au injumatatit aproape din cauza faptului ca petrolul e scump. petrolul e scump nu pt ca nu mai exista ci pt ca sunt tzari care din asta traiesc si vor sa aiba din ce in ca mai multi bani. dragii mei ptrol exista pentru minim 50 de ani. iar 120 de dolari barilul este extrem de exagerat. iar tehnologiile verzi incep sa prinda iar americanii mor de ciuda. ps. jumatate din realizarile americanilor sunt facute cu baniilor de europeni ca sa isi gadile singuri orgoliul.
    0 0
  • klutch
    veyron
    O sa apara in curand Veyron GT, se presupune k o sa ajunga la cel putin 430 km/h. Americanii nu se compara cu producatorii europeni de masini... au doar bani si atat. Si pe un circuit SSC=praf, nu se compara cu Bugatti
    0 0
  • ultimate aero
    bravo lor...........oare cine o sa faca ceva mai puternic......ramane de vazut.......foarte tare oricum
    0 0
  • r3 pe 2 roti
    tot HARABUSA E MAI TARE :))
    RE PE 2 roti
    0 0
  • eduardo
    :))
    cik ala ```haRabusa``` c damb...o sa incerc sa fiu scurt...care e precedenta masina bugatti?nu cumva una din anii 70?fratilor bugatti nu mai exista , veyron e un volkswagen...shi pt cretinoizii care spun ```poi da ...dar bugatti e luxos```baaaa tzinetzi cont ca proiectul a inceput in 99 adik aq 10 ani p knd la SSC a inceput in 2005...
    0 0
  • SSC melcu
    nici o masina nu se compara cu Regele Veyron
    1 0
  • Bugatti Veyron regele vitezei....
    Fara indoiala Bugatti Veyron este cea mai tae masina din lume.Chiar daca modelul mai vechi iesit parca in 2006 de la bugatti atinge viteza de aproximativ 407 km/h iar SSC Ultimate Aero TT atinge 412 km/h tot Bugatti este lider......Are un desing reusit este elegant si in acelasi timp foarte sport....In viitorul apropiat va aparea Bugatti Veyron 16.4 super sport care va avea un motor tot w16 care va dezvolta 1350cp si va depasi viteza de 480 km/h.....de abia astept......by DUMY...
    0 0
  • Cristi
    Bugatti Super Sport
    A aparut anul trecut varianta Super Sport de la Bugatti 1200 HP 431 km/h viteza maxima..deci..tot bugatti ramane the best
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru