Ucrainenii au Hummer-ul lor!

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 29.01.2007
Armata ucraineana beneficiaza de un vehicul care ar putea speria si Hummer-ul american. Iata primele informatii despre VEPR Commander.
Masina operationala folosita de armata americana, Hummer-ul, a putut ajunge in propietatea doritorilor si a creat un segment de piata care, pana acum cel putin, nu parea deranjat de nimeni.

Concurenta a venit de unde ne asteptam mai putin: de la vecinii nostri, ucrainenii. Modelul armatei ucrainene, VEPR Commander, are o lungime de aproape 5.000 mm si o inaltime de circa 2.000 mm si cantareste 3 tone.

Desi inca nu exista informatii oficiale, se pare ca modelul soldatilor ucrainieni poate transporta 15 persoane adulte. Primele zvonuri privind pretul nu ne edifica cu nimic: unii sustin ca ar costa 20 de mii de dolari, altii spun ca ar ajunge la 70 de mii de dolari.

Daca la design intalnim elemente pe care le gasim la SUV-urile japoneze sau Van-urile americane, in ceea ce priveste motorizarea lucrurile sunt mult mai clare: monstrul ucrainean este propulsat de un turbo-diesel de 4.0 litri.

Comentarii (6)

  • ce-i prostia asta?
    Da' tabla aia de pe capota de ce este indoita cu ciocanul???
    Hai sa fim seriosi!!!!Care Hummer speria chestia asta??Tabla de pe el cred ca o pot gauri si cu prastia dupa cum arata.
    Dati si voi niste stiri mai serioase!
    0 0
  • XEON feat. MOSHI KARACIUNYI
    RUN (DMC)
    Nenea, lasa-i in pace pe astia.. si noi faceam IMS-ul cu ciocanul si vreau sa-ti spun ca si in ziua de azi merge.. cat despre masina vecinilor cazaci si rai de la nord iata ca pot sa faca si ceva bun in afara de rau. Cat despre rezistenta, cred ca se greseste, ruso-slavii de la nord au traditie in presa hidraulica si depozitare de metal sub forma de masini, avioane, vapoare, submarine.. le au cu fierul, cum se spune.. cred ca mai bine facut este aceasta ucraineaca decat humeru fonta si otelu, asta la capitolul de tabla. La motor, e bine ca e dizel, dar se stie ca rusofonii au probleme cu randamentul.. mult da prost se mai poate numi curentul inspirationist slavon de constructie a masinilor (si nu numai). La design stau bine, asta pentru ca au dat numerosi artisti, muzicieni, balerini.. paine si circ. Dar au luat si tot ce au vrut muschii lor, fara drept de apel, sub forma de "Davai ceas, davai palton", Berlinul de est, Basarabia si bucovina, Insula serpilor, destinul a milioane de oameni, Tezaurul Romaniei (zis si Closca cu puii de aur).
    ... si cu toate astea, din bube, mucegaiuri si nori zidit-am frumuseti si lumi noi (cum zicea saracul Arghezi).. voala de voici, asteptam opinia publica sa se sesizeze cu privire la model. Asteptam provincia! ;)
    0 0
  • hummer vs..vepr
    e frumushel..gandiind ca e o masina care e facuta ptr armata ...nu tre sa ne uitam .la forma .sa .ca nu cred ca prin cotloanele .care va fi folosit conteaza cum arat .conteaza ce poate face .si stiind ca.pretenii nostri .de la est au o clima fff "frumoasa" .sunt obligati sa fac si masini rezistente ...nu uitati .ca rusii fac masini f rezistenet .cam urate .dar ..fereasca d-zeu sa intre un ZIL 41041..recunoscuta limuzina ruseasca de 3200kile si 7.6 L...cu un mert clasa S ...apropo.sunt curios cand ...un crashtest hummer vs.vepr:):):):)mi-ar place
    0 0
  • AndreiRN
    hummer vs comander
    Frumoasa jucaria dar cu lini cam elegante pt noroi. Acuma tare as vrea sa vad o productie de 200000 pe an ca sa ajunga si pe la mine unul sa-l incerc. hummerul are motorizare cam proasta. cel original.
    0 0
  • tribepaul
    concluzie
    adevaru ii ca ucraineeni is oameni dintr o bucata si nu se joaca cu masinute de plastic, si la cum arata vepr (cam ca un transportor de armata).......chiar te sperii de el
    ma intreb cum stau cu locurile de parcare??
    0 0
  • georgepintea
    vepr
    De asta este capabil q adevarat vepr.....Hummeru h2 e' o jucarie pe langa el....http://www.youtube.com/watch?v=bnU6ANT4144
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru