VIDEO: Accident în lanţ pe o autostradă germană: opt morţi şi 131 de răniţi

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 12.04.2011
O furtună de nisip apărută pe neaşteptate a cauzat un accident imens, în care au fost implicate peste 80 de maşini. Pe respectiva porţiune nu exista limită de viteză.

Opinia publică din Germania este încă şocată de unul dintre cele mai importante accidente care au avut loc pe autostrăzile din această ţară în ultimii ani. 131 de oameni au fost răniţi şi alţi opt şi-au pierdut viaţa în urma unui accident în lanţ de pe autostrada A19, în apropierea oraşului Rostock. Pe respectiva porţiune de autostradă nu exista limită maximă de viteză, accidentul implicând foarte multe maşini maşini din cauza unei furtuni de nisip care a afectat zona în mod neaşteptat.

Accidentul a fost atât de violent, încât multe dintre maşini au început să ardă, pompierii fiind nevoiţi să aştepte 24 de ore pentru a ajunge la maşinile prinse în centrul carambolului. Conform oficialilor, focul a cuprins atât maşinile, cât şi asfaltul, care s-a topit în multe părţi. autorităţile vor avea nevoie de câteva săptămâni pentru a repara complet zona. Accidentul a cuprins peste 80 de maşini şi s-a întins pe o porţiune de 110 metri de autostradă şi pe opt benzi de circulaţie. 

Deşi accidentul are încă efecte asupra traficului din zonă, autorităţile limitând circulaţia la o singură bandă pentru a reproduce exact condiţiile accidentului, ministrul Transporturilor din Germania susţine nu este cazul ca pe Autobahn să fie introduse limite de viteză, în ciuda vocilor tot mai numeroase care cer acest lucru.

"Legile naturii îşi stabilesc singure propriile limite de siguranţă", susţine oficialul Guvernului german.

Comentarii (5)

  • Vasilica
    Un retardat din romanica ar zice"sa se reducă viteza!!"
    11 12
  • Alex Radoi
    @Vasilica:
    Nu, prietene, retardatul in ecuatia asta esti chiar tu... da deh... cocalarii... "Vasilica"... :)))
    8 6
  • @Vasilica
    iar ai dat cu bata'n balta:))
    4 3
  • adi cis
    pacat
    In primul rand pacat de oamenii morti si/sau raniti, ca pana la urma aia e cea mai mare paguba
    Sunt sigur ca vor gasi ceva solutii pentru a preveni creearea de astfel de situatii vitoare pe portiunea respectiva de drum
    @Vasilica : ....tu nu ai reduce viteza? (nu ma refer aici din punct de vedere legislativ, ci...tu, aflandu-te la volanul masinii tale - care o fi aia, nu ai apasa pedala de frana vazand asa ceva in fata ta?)
    2 3
  • ca sa evitam astfel de evenimente neplacute ar trebui ca toate autostrazile sa aiba cativa copaci/mini-paduri pe ambele parti, eventual la 1-2 km distanta de autostrada, in felul asta ar actiona ca un filtru la vant, nisip, ploi intense, inundatii, etc.
    Daca nu niste sisteme meteo din 100km in 100km care sa actioneze semnale de alerta pt redurecere vitezei.
    11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru