VIDEO: ADAC rastoarna Citroen Nemo la testul elanului

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 26.04.2010
Organizatia germana ADAC a pus la incercare comportamentul modelelor Fiat Qubo, Peugeot Bipper si Citroen Nemo in cadrul unui test al elanului. Nemo s-a rasturnat fiindca nu dispune de un sistem ESP.

Dupa ce EuroNCAP a dat publicitatii un comunicat in care anunta comportamentul sistemului ESP in cazul mai multor modele de volum vandute in Europa, prestigioasa organizatie germana ADAC a urmat exemplul.

Testul nemtilor a aliniat la start trei modele dezvoltate pe aceeasi platforma, Fiat Qubo, Peugeot Bipper si Citroen Nemo, cu scopul de a demonstra publicului ca prezenta unui sistem ESP este vitala in echiparea unui model de asemenea dimensiuni.

Daca italianul vine cu un sistem de control al tractiunii ca optional pe versiunea de 1.3 Multijet, cele doua modele franceze sunt private de aceasta componenta de siguranta din ratiuni economice. ADAC a cautat sa isi sustina afirmatiile si cu un test al elanului, desfasurat la 80 de km/h, care s-a dovedit a avea urmari dezamagitoare si periculoase pentru soferii modelelor Bipper si Nemo, acesta din urma rasturnandu-se.

Rezultatul foarte slab al modelului francez a facut ca cei doi membri ai aliantei PSA sa decida introducerea sistemului ESP in echiparea de baza a lui Bipper si Nemo, incepand cu luna iulie a acestui an.

Citeşte şi...

Comentarii (15)

  • Stanila
    ce imi este Logan sau ce imi este Nemo? Aceleasi masini ieftine care parlitul si le cumpara!
    9 70
  • da , dar loganul nu poate fi rasturnat :)
    35 11
  • Hopa Mitica, cade-n cap si nu se mai ridica
    Trosc pleosc! O fi gasit ceva pe jos :))
    20 7
  • anti-prostie
    Stanila nu-ti forta prea tare creierul ca tu s-ar putea sa te dai peste cap... si te apuca ametelile ca pe dl Goe... calmeaza-te si contepla-ti conditia descrisa de tine- aia de parlit! N-ai mai urmarit stirile despre Logan? Sau nu ti-a convenit ? Logan a facut testul in Romania si l-a trecut cu brio. Asa in ciuda mancatorilor de r
    39 3
  • Ivanoff
    Lexux/Toyota
    Fratilor,oare ce s-ar fi intamplat dc asta ar fi fost soarta si in cazul Lexusului GX 460/Toyota LC 150?
    In cazul lor,la 100 si la ora i-a plecat spatele si au facut iarsi mega tam tam iar in cazul cutiilor astora pe roti nu pomeneste nimeni de recall...
    Nu vi se pare cel putin ciudat? (Si aici ma refer la inteligentii care pun botul la stirile infecte alimentate de americani)
    16 4
  • abc_e?
    @Ivanoff
    ai perfecta dreptate in tot ce ai scris
    oricum faza cu Toyota in SUA este o specula totala
    13 3
  • trist..
    e trist ca pentru 200-400 de euro, cat costa in plus, ESP-ul nu este introdus in pretul de baza. totusi nu inteleg de ce peugeot si citroen nu au dat posibilitatea macar sa fie ales ca optiune - daca inteleg bine din articolul vostru. Oricum, majoritatea oamenilor de rand habar nu au cum functiioneaza, asa ca nu il comanda..trist..
    13 3
  • Imi place cum vorbeste tipul ala, DIno SIlvestro. Am inteles tot ceea ce a explicat.... (?)
    7 0
  • Stelian-Opincariu
    un vw tdi nu patea asa ceva. vw e vw!
    4 14
  • de ce neaparat TeDei si nu benzina...conteaza motorizarea :))
    5 0
  • adac
    Teste ADAC, la fel ca ala cu Loganul pe care doar ei l-au rasturnat, asa si cu Nemo. Nici el nu e nemtesc, deci se rastoarna.
    2 3
  • jadaynight
    Este facatura
    daca sunteti atenti la sofer cum conduce fiatul si cum conduce citoenul veti vedea ca a vrut sa-l rastoarne. Volanul este bruscat astfel incat sa se creeze acel balans sa se rastoarne.Se vede si agitatia soferului in miscari.
    Nu sunt proprietar de citroen, chiar am o masina nemteasca, dar un sofer poate poate in momentul critic sa aduca masina pe linia de revenire sau sa o ajute sa se rastoarne.

    Jaday
    5 0
  • @ Jaday
    Am impresia ca Citroenul a intrat in balans de la primul viraj, de aceea pare ca soferul conduce mai brusc. Diferenta intre o masina cu ESP si una fara e extraordinar de mare. Spun asta din experienta. Ma mir ca PSA nu au pus in echiparea stahdard ESP la un model cu centrul de greutate pozitionat atat de sus.
    5 0
  • Mickey
    @Stanila ramai la coaja ta de "Golv 3" si lasa-ne pe noi astia cu Daciile..si cand ne vezi intrand tare intr-un giratoriu sa te dai la o parte k poate poate ne rasturnam peste tine.
    Chiar, de ce ai renuntat la Passat-ul TDI(DI si i rosii)? :)))))
    Am avut si eu unul de-ala ca masina de servici dar tot Daciuta mi-a ramas la inima, mai ales k trenu ala consuma 12% in oras.
    3 0
  • era mai relevant daca in locul soferului se folosea un mecanism automat de simulare pt a evita interpretarile, oricum esp-ul isi face treaba acolo unde este instalat si rezultatele sunt mereu pozitive.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru