VIDEO: Iata cel mai puternic camion creat vreodata!

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 07.01.2009
Volvo Trucks a reusit sa scoata 700 CP si peste 3000 Nm dintr-un motor de 16 litri, construind astfel cel mai puternic camion din istorie.

Volvo trucks a prezentat astazi presei si iubitorilor industriei din intreaga lume cel mai puternic camion creat vreodata de un constructor de serie. Este vorba de Volvo FH16 700, un monstru de 700 de cai putere care dispune de un cumplu mai mult decat impresionant: 3150 Nm.

Modelul este de fapt o versiune mai puternica a modelului FH16, care in varianta de baza dispune de 660 de cai.

"Desi am crescut puterea modelului, consumul acestuia a ramas identic cu cel al versiunii de 660 de cai putere. Scopul nostru a fost sa avem modelul cu cele mai bune performante si, in acelasi timp, cu cel mai mic consum din segment. In comparatie cu adversarii nostri de piata, ne-am descurcat foarte bine la aceste capitole", afirma Staffan Jufors, presedintele Volvo Trucks.

Grupul de ingineri care a dezvoltat acest proiect lucreaza de trei ani la modelul Volvo, dezvoltand - spun acestia - un camioncare poate sa faca fata tuturor provocarilor. "Noul Volvo FH16 700 a fost testat pe cele mai dure suprafete de rulare din desertul Australian, din tinuturile nordice ale Suediei sau la altitudini de 3600 de metri in Muntii Stancosi", spune Henrik Lindeberg, unul dintre responsabilii de proiect.

Noul Volvo FH16 700 indeplineste toate normele Euro 5, care vor intra in vigoare in toamna acestui an. Motorul camionului suedez este un turbodiesel cu intercooler, are 6 cilindri de 16 litri, utilizatorii urmand sa dispuna de 1000 de Nm inca de la pornirea de pe loc.


1. Henrik Lindeberg, Project Manager, prezinta cel mai puternic camion din lume

2. FH16 700, imagini in miscare

3. Prezentarea modelului

4. Prezentarea oficiala + comentariul original

Comentarii (39)

  • lexion
    Bravo lor
    Pana acum tot MAN TGX V8 a fost pe primul loc, cu 680 CP si 3000 Nm...parca vad ca se trece repede si de cei 700 CP dezvoltati de Volvo, acum.
    3 1
  • Foarte tare
    asta da!! eu zic ca acuma ceilalti concurenti au cam ramas in urma!! imi place!! si arata misto!!
    3 0
  • Victor
    Impresionant
    Poate pe viitor AutoMarket va inaugura o sectiune dedicata camioanelor. Multa lume va fi uimita de cat de complexe au ajuns camioanele de azi,tehnologia inglobata fiind la cel mai inalt nivel. Dupa MAN si Volvo astept si replica celui mai mare producator de camioane,Daimler AG cu o versiune de top a lui Mercedes Actros.
    0 1
  • marius
    camion
    la ce e folositor atata putere?
    0 5
  • @marius
    cum mai auzeam prin scoala de la profesori: "daca taceai filozof ramaneai" (scuzati gramatica) dragul meu marius. Si ca sa iti raspund la intrebare si sa fiu in mintea ta: "ca sa faci liniutza la semafor fara sa fii nevoit sa mai faci un tunning la motor :))))". De transporturi agabaritice ai auzit? nu iti voi explica acum dar iti recomand sa te interesezi, si nu numai agabaritice, dar ca idee cand vreodata mai multi CP nu au prins bine???? ai circulat cel putin prin romania cu un astfel de transport? ai vazut la ce incercari te pun anumite drumuri cand esti incarcat?
    1 0
  • agabaritice
    Cu cat herghelia e mai mare, cu atat va creste tonajul transportat. Apoi sa vezi drumuri cu gropi si pereti crapati la casele situate de-a lungul "autostrazilor" din Romania!
    Ehe ...
    0 1
  • FELICITARI !
    I love Volvo !
    3 0
  • sunshine64sm
    Volvo este Volvo, asta e clar
    Pentru lucrurile făcute de Volvo am un singur cuvînt, care spune tot: IMPRESIONANT. Cifra “cailor” mă face să zîmbesc: o grămadă de aiureli de maşini tu(r)nate de tîmpiţi, în capu’ listei jenantul Veyron cu ai lui o mie de cai putere şi încă cîţiva, hardughii pe patru roate pentru fiţomani cu pre' mulţi bani bani, toate alea nu fac doi bani pe lîngă “monstrul” celor de la Volvo. Felicitari Volvo !!!
    2 0
  • Crysty
    Volvo
    Pacat de acest brand. Nu a vrut nici Bmw si nici Daimler-Benz sa-l achizitioneze! Usor se va "sterge" de pe piata mondiala.
    2 0
  • agabaritice? nu in Romania
    in general, ramanem la conceptia ca daca e mai mult e mai bine, insa dragilor, va asigur ca Volvo nu si=a propus sa vanda foarte multe unitati din acest model, el fiind mai mult de imagine: " avem cel mai puternic camion din lume!" va asigur ca la agabaritice, daca e sa vb de Romania, nu ai ce face cu asta, noi in general neavand drumuri! :))
    Oricum, din punctul meu de vedere, suedezii sunt cei mai buni la camioane, insa, parerea mea e ca e vb de alti suedezi: Scania.
    P.S. nu lucrez la Scania, am lucrat la Iveco.
    1 0
  • Cristian
    @ Cristy
    Volvo Trucks nu mai are nicio legatura cu Volvo Cars,divizie pe care a detinut-o pana in 1999 cand a vandut-o lui Ford. In continuare dreptul asupra numelui si logo-ului Volvo apartin lui Volvo Trucks care printr-o intelegere a permis diviziei auto sa-l foloseasca. Volvo Trucks (Volvo,Renault Trucks si MAC) este al doilea constructor mondial de camioane dupa Daimler AG,cel mai mare actionar la constructorul suedez fiind Renault cu 21% din actiuni.
    1 0
  • totusi?
    vb lui marius...la ce folositor atata putere??? nu vom mai cara rulote, vom cara blocul cu tot cu vecini? cred ca sunt suficienti 300-400 CP, cu tot entuziasmul unora.
    0 0
  • alexbest
    ...remuse....
    pai remuse nu cred ca ai vrea sa traversezi muntii nostrii k sa ajungi in podisul transilvaniei, incarcat cu 20 t (majoritatea cam atat au) cu un motor de 300 CP..... automat unde este de urcat masina o sa stea in treptele inferioare, cu turatia mai mare deci automat consumul de carburant creste simtitor la fel si timpul de mers.... si multe alte chestii...... asa ca este un progres...... BRAVO VOLVO!!!
    0 0
  • Claudiu
    "lastauto omnibus"
    Pentru cei ce doresc sa afle mai mult despre camioane le recomand revista "lastauto omnibus" editia romaneasca disponibila doar prin abonament la pretul de 35 RON/1 AN .Este singura revista care merita citita deoarece nu are alternativa in presa electronica,restul revistelor auto din presa scrisa fiind puternic concurate de site-urile auto gen automarket.ro.
    0 0
  • cozappz
    Pacat
    de Romania unde agabariticele sunt dificile din cauza drumurilor, pacat de multi necunoscatori de pe AutoMarket si, inca odata, pacat de soferii din Romania pentru care gropile se vor mari din cauza uscaturilor din bransa transportatorilor.
    0 0
  • bogdanD
    putere
    Cel mai outernic motor are 810 cp si este produs de VOLVO pt sau in SUA.
    1 0
  • MariusT
    ati auzit de BELAZ?
    BELAZ-7513 cu motor Cummins 1624CP @ 1900rpm si 6292 Nm @ 1500 rpm.
    Tot camion e. Minier.
    http://www.belaz-mining.com/images/stories/1/belaz_75131.jpg
    http://www.belaz-mining.com/content/category/6/22/46/
    0 1
  • @ Marius T
    Rusii tot timpul au fost grandomani ... fie ca vorbim de Belaz , Ural [Урал] , MZKT [МЗКТ - TRANSPORTURI AAAAAAAAGABARITICE] , Kraz [КрАЗ] sau pentru cine stie / sau a auzit de VITYAZ DT-30 care e considerat cel mai versatil vehicul fie pe apa fie pe cele mai grele drumuri ... cat despre volvo ... a intrat intr-o alta liga ... a ridicat stacheta iar ceilalti constructori cu siguranta nu se vor lasa mai prejos . Astept raspunsul lui Mercedes [de ceilalti nu prea ma intereseaza :D]
    Probabil cei de la volvo cu acest camion vizeaza piata din America sau Australia unde ei activeaza dar prea putin
    1 0
  • parerea ,mea
    @Mariusica ...ce prezinti tu acolo N'ARE NICI O LEGATURA cu tipul de camion (in fapt cap tractor) de aici. Joaca in alta liga...aici e vorba de camioane comerciale si nu de monstrii pentru destinatii speciale
    0 0
  • volvo 700
    o sa revin intrucat se pare ca s-a inteles gresit misiunea acestui tractor, cel putin asa interpretez eu mesajele. la un transport normal la "o prelata", chiar si pe Romania, unde drumurile sunt jalnice, nu ai nevoie de mai mult de 500 de cp, cele mai uzuale motprizari fiind cele de 10 litri ( 400-450 cp). acest camion, cel putin asa la impresia din primul filmulet de prezentare, nu va oferi un raport bun la raportul pret/beneficii, fiind un pret enorm. el poate fi recomandat intradevar transporturilor agabaritice, dar nu pe Romania, unde soselele abia rezista pe timp de vara transporturilor normale, nicidecum transporturilor agabaritice.
    asa ca, e minunat, dar asta e un produs de marketing, doar atat.
    1 0
  • BaiatLaBord
    "camion
    la ce e folositor atata putere? " sa scoata apa din fantana..:)) cauta si tu alt site ptr. tine k asta e prea "hard"..vezi miniclip,etc
    0 1
  • vipermihai
    mariusele ....
    mariusica....tu ce ti-ai lua dupa tine asa?......un logan de 60 de cai care consuma 7 % sau un logan de 160 de cai care consuma tot 7 %?....eu cred ca ti l-ai lua p-ala de 60 de cai.....la ce buna atata putere?... :)
    2 1
  • theMAN
    super utilaj
    ce bine mi-ar pica asa ceva.lucrez pe un iveco de 430cp,incarcat cu alte 2 camioane a 12 t bucata cand dau de deal sau delusor sa ma vezi din a 12-a treapta in a 4-a si la 25 30 km/h.toate astea nu in romania.
    ps.nestiutorii nu stiu dece nu se abtin.
    0 0
  • ristelu
    vlv
    da da da.e bun
    1 0
  • costin viorel
    volvo
    volvo a fost ramane si va fi cel mai bun camiondin lume.
    3 3
  • alin-balan
    salut
    cele mai bune sun t mack americane
    1 2
  • ..
    A fost cel mai puternic camion... acum este scania in frunte cu cei 730 cp :D http://www.automarket.ro/stiri/scania-a-construit-cel-mai-puternic-camion-din-istorie-730-cp-si-3500-nm-29863.html
    0 1
  • volvoman
    salut
    Amatorilor de agabaritice va raspunde unul in domeniu. Intr-adevar in Romania CU GREU se poate realiza un transport, cauza fiind infrastructura. Cit despre VOLVO, va spun cu certitudine ca, "si fara motor pe el tot VOLVO ramine" ! Cunoscatorii stiu ca nu poti compara un VOLVO cu MAN, DAF, MERCEDES, IVECO ...... Poate SCANIA, fiind mai nervoasa, dar niciodata atit de confortabila din toate punctele de vedere precum VOLVO.
    0 0
  • ScAnIA
    SCANIA
    scania e cea mai puternica masina din lume sa stiti
    4 2
  • bogdan
    o avea volvo 700 d caluti dar sa vedem ce face in fata scaniei de 1000 pe care o vor scoate la inceputul lui 2012.motorul e facut dar se mai lucreaza inca la chitul de ambreiaj atunci e atunci
    1 1
  • spyker
    volvo
    Fratilor scania aia, daca vad bine are motor v8 (in 8 cilindri), pecand volvo scoate atata putere doar din 6 cilindri si daca ne gandim mai bine volvo are motoare de serie si de 880 cai (volvo vt880), in ianuarie 2012 volvo v-a scoate la productie motorul de fh16 de 750 cai, asa ca scania tot in urma v-a ramane, treaba e ca volvo a cumparat si pe constructorul american care era nr 1 in camioane (MACK)... EXISTA O VORBA MAI DEMULT CE ZICEA: VOLVO A INCEPUT PRIMU SI EL V-A RAMANE NR 1...
    1 1
  • VOLVO
    VOLVO E VOLVO SI ATAT
    0 0
  • handru cosmin
    parerea despre cai putere
    camioane
    1 0
  • handru cosmin
    dan W.W.BORA
    la w bora am patit cu un vecin si singura problema este bateria sau siguranta de la incarcare it spun caci sint de meserie scoala electro /mec AIUD ,
    0 0
  • nu ati auzit SCANIA E TATICU tuturor volvomaniacilor
    1 0
  • AM DAT CEATA LUI VOLVO MAN SI DAF PE PETRU VODA CU UN R 420.SA NU UIT DAFU AVEA 510 CAI
    1 0
  • sergiu
    a fost si va ramane VOLVO e unul singur la ora actuala dizain confort motorizare intradevar SCANIEI i se spunea regina soselelor dar iau ramas multe de dorit fiecare dintre ele sunt bune dar nu doresc nimanui sa mearga cu un motor de300CP si sa traverseze CARPATII sau TATRA pe o inclinatie de 12 la suta si atunci putem trage o concluzie
    0 0
  • berseel
    am avut mercedes actors am avut si renault am avut si m a n t g a 400tgx 440 si 480 si pe scania am lucrat 7 ani si am dat de volvo dar volvo este top top top nu are adversar pe piata
    0 0
  • panciuc dorel
    vollvo este volvo
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru