VOI ATI DECIS: Opel Insignia este masina Autovot 2009!

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 26.02.2009
Dupa trei saptamani de votare, 6350 de utilizatori Automarket au decis: Opel Insignia ia Marele Premiu Autovot 2009. VW Scirocco a castigat categoria Design, iar Dacia Sandero categoria Calitate/Pret.

Esential

6350 de utilizatori Automarket au votat in cadrul concursului in cele trei saptamani de desfasurare a competitiei.

Publicul din Romania a ales in cadrul concursul Autovot, pentru al treilea an consecutiv, cele mai apreciate masini lansate in Romania. In urma celor trei saptamani deschise votului in editia 2009 a concursului, 6350 de utilizatori Automarket.ro au decis: Opel Insignia este Marele Castigator AUTOVOT 2009!

Editia 2009 a concursului Autovot, a treia dupa cele din 2007 si 2008, a inceput pe 2 februarie 2009 pe www.automarket.ro si s-a incheiat pe 22 februarie 2009. Participantii la vot si-au ales masinile favorite la doua categorii: Best Design (Design) si Best Buy (Raport Calitate/Pret). In concursul din acest an au fost inscrise 42 de modele, toate lansate pe piata din Romania in cursul anului 2008.

AUTOVOT 2008 este singurul top auto din Romania construit integral de public. Fiecare clasare a unui model auto pe prima pozitie, indiferent de categorie, i-a adus acestuia trei puncte. Locul al doilea a insemnat doua puncte iar locul al treilea, un punct.

Opel Insignia, Marele castigator al concursului Autovot 2009, a primit 6.739 puncte prin adunarea rezultatelor la cele doua categorii. Masina Anului 2009 in Europa isi adauga astfel in portofoliu un nou premiu, de aceasta data intern, acordat de utilizatorii de internet din Romania.

La fel ca in editiile anterioare, modelul de pe prima pozitie in clasamentul General a dominat ambele sectiuni ale concursului (Design si Calitate/Pret), astfel ca premiile de categorie au fost acordate modelelor clasate imediat dub acesta.

Astfel, la categoria Design, modelul Volskwagen Scirocco (2.390 puncte ) a castigat locul 1, urmat de Volskwagen Passat CC (locul al doilea - 2.103 puncte) si BMW X6 (locul al treilea - 1.933 puncte).

La categoria Raport Calitate - Pret, locul 1 a fost ocupat de Dacia Sandero (1.587 puncte), in timp ce pe locul al doilea s-a clasat, la foarte mica distanta, Volkswagen Golf VI (1.541 puncte), iar pe locul al treilea Skoda Octavia (1.401 puncte).

Masinile castigatoare au fost premiate în cadrul GALEI AUTOVOT 2009, care s-a desfasurat în 26 februarie 2009 la Hotelul Caro din Bucuresti.

La aceasta au participat reprezentantii oficiali ai marcilor intrate în concurs, userii castigatori care au votat în cadrul concursului Autovot 2009, sponsorii Autovot 2009 si reprezentanti ai presei.

Editiile anterioare ale concursului au fost castigate de Alfa Romeo Brera (2007) si Audi A4 (2008).


Comentarii (42)

  • Victor
    comparatie
    Felicitari in primul rand pentru un premiu si o gala foarte reusite.
    Ar fi interesant de facut o comparatie la sfarsitul anului cu datele APIA despre vanzari.
    Mai exact volume de vanzari - in euro preturi de lista - vs. pozitia castigata in Autovot.
    Se poate deja face pentru premiile de anul trecut.
    0 0
  • Terifiat
    :O
    Mare e gradina Automarket si multe masini sar gardul!!
    0 0
  • Razvan
    Bravo Automarket !!
    Bravo Automarket ! Nu am urmarit aceasta initiativa a voastra dar mi se pare de bun simt si chiar un gest placut, printre site-urile de profil, adica nu doar niste stiri si reclama pentru trafic.

    Felicitari si Opelului, desi nu sunt incantat cand vb de Opel / GM dat fiind ca au aruncat practic din barca SAAB, o super marca dp meu de vedere.
    0 0
  • andr3i
    Opel
    Passatu CC e peste Insignia la toate capitolele
    0 1
  • Locurile obtzinute de masini sunt cele mai potrivite.Good Job.
    0 0
  • opel
    de astra gtc n-ati auzit ?
    0 0
  • mda
    Ma bucur pt. americani ! Opel cred ca a meritat La fel si Sandero. Ce draq cauta vw la design ? Urit in draci ! Asta e democratia......
    1 0
  • citroen c5
    zic sa acordam o mai mare atentie si citroen-ului c5. cine a facut un drive cu c5 -ul ? am fost super incantat ! design , calitate , pret !
    0 0
  • Opel?
    Am fost la Gold&Platin si am vazut acest Opel insignia, care, nu impresioneaza cu nimik (parerea mea) si mai mult am ramas stupefiat sa vad pretul de vanzare 25.000 EUR. La acesti bani luai Opel Insignia cu urmatoarele caracteristici (cateva din ele care mi-au sarit in ochi):
    - motor de 2l diesel care nu poate mai mult de 120 CP (da' ce -au facut, l-au gatuit)?
    - geamuri electrice DOAR fata, evident la banii astia nu se pot pune geamuri electrice si pe spate, pentru asta mai dai cateva mii de euro :)))
    - aer conditionat standard.
    Mda ... pai cu astfel de caracteristici, pot sa ma gandesc ca varianta full options ajunge la pretul unui BMV seria 3.
    O zi buna.
    0 0
  • Hei, Dude
    Nu stiu ce ai vazut tu, dar daca arunci o privire pe pagina Opel Romania poti sa vezi ca:
    - la pretul mentionat de tine (adica pana in 25 000 de euro cu TVA) primesti Insignia diesel de 2,0 l la 110, 130, 140 sau 220 CP, in nici un caz 120, care nu exista
    - tot in acelasi preti gasesti, in functie de caroserie, diferite nivele echipare, dar oricum peste baza si peste cele enumerate de tine.
    0 0
  • Crysty
    @ Dude
    Sigur luai BMV cu banii astia ! Nu si BMW (cu W in loc de V) !
    Daca toti cei care au votat Insignia (sunt si eu printre ei) erau nebuni nu mai scriam acest comentariu, insa daca Opel este cel care a castigat inseamna ca tu ai ceva impotriva lui ca a obtinut locul 1. Si diferenta e clara fata de locul 2 care are jumatate din punctele, voturile obtinute de Insignia.
    0 0
  • LauCalin
    felicitari Insignia
    Felicitari Opel pentru premiul obtinut!
    In prvinta pretului, mai asteptati un an si o sa vedeti ca o sa se mai reduca. Este un lucru general la fiecare masina nou aparuta.
    0 0
  • autovot
    Lumea a votat. eu nu-s fan opel (nu l-am votat la nicio sectiune). Dar daca asa zice majoritatea...
    0 0
  • pareri ale multor nestiutori
    - cum poti sa dai note unor masini cand nu ai vazut macar in realitate una, ce sa mai vorbim de condus? iar de pret multi habar nu au cat costa si dau note la categoria calitate pret.

    - pai cum poti sa pui la calitate pret Passat CC, Laguna si Fiat 500 pe 4,5,6. si pe 2 Golf6.

    -Insignia nu poate fi castigator, dar la cata reclam la tembelizor, lumea crede ca e o masina extraordinara. Calmati-va e doar reclama.

    Clasamentul e facut din auzite. Nu de stiutori si nu trebuie luat de bun in nici un caz.
    0 0
  • calitate supra pret
    Inca o data mi se confirma ca romanii nu inteleg conceptele "raport calitate/pret" si "design"... Inteleg ca toata lumea viseaza sa-si ia Audi, BMW sau VW, dar sa clasezi pe un loc fruntas la design BMW X6, Audi A6 sau BMW seria 7 (toate mai urite decit Insignia) denota o lipsa de educatie in materie.
    Cit despre cealalta categorie, e absolut irational sa intre din nou Audi A6 sau VW Passat CC, care costa enorm. Cei care viseaza ca pot cumpara un BMW seria 3 cu 25000 E n-au cerut probabil nici o oferta la dealer...
    Ma bucur totusi ca Opel Insignia a luat premiul cel mare si ca Dacia este in sfirsit recunoscuta pentru ceea ce este: o masina ieftina si onesta, cu care omul obisnuit isi "face treaba" fara probleme.
    2 0
  • Crysty
    @ RMY
    Dar de premiul COTY (Car of the Year) in Europa ce spui? Hai sa zicem ca s-a produs o greseala in topul realizat de Automarket (desi nu exista) ce spui de decizia comitetului COTY in Europa ?
    De ce sa nu dam Caesar-ului ce e al Caesar-ului ?
    Mai ganditi-va totusi!
    0 0
  • Golf
    Nu inteleg ce cauta golf 6 in categoria calitate - pret sunt alte 100 de masini care-s in clasa lui mult mai ieftine si la fel de bune
    1 0
  • Krisztian
    Tot romani sunteti
    Pot sa pun pariu ca majoritatea care au votat, nici nu au pus piciorul intr-un Opel Insnignia.
    Ce sa mai zicem de un X6, Scirocco, sau Seria 7.
    Astea sunt masinile preferate ale camatarilor, manelistilor si a altor modele sociale preferate de romani.
    1 0
  • honest
    nimic nou sub soare
    Total de acord cu Krisztian. Astfel de clasamente sunt tot un fel de "stare a natiunii". Bine ca nu a iesit vreun "menajer" "laureat" ca fiind cea mai buna masina. Mi-am spus punctul de vedere aici: http://www.automarket.ro/stiri/autovot-6350-de-voturi-in-3-saptamani-ce-masina-crezi-ca-a-castigat-18654.html (ultimul comentariu)
    1 0
  • Circotasul auto
    Bravo
    Bravo autovot , pe site farmecul este ca nu stii cine voteaza si de ce voteaza. Fiecare are parerea lui si trebuie respectata. Un singur of am , Mazda e o masina care este frumoasa ( din punctul meu de vedere ) si sta bine la raport pret calitate , dar nu apare in VOT , pacat. In ceea ce priveste parerea specialistilor , eu nu vad decit o manipulare. Daca citesti Auto motor und sport , Auto bild masinile GERMANE sunt cele mai tari. Daca citesti Argus sau o alta publicatie franceza , francezii sunt cei mai buni. Sunt prea multi bani in joc ca ziaristi sa nu fie cumparati de publicitate. SFATUL MEU , va place o masina , merge-ti la DEALER face-ti drive test si o luati , nu tineti cont de ce zic "SPECIALISTI"
    0 0
  • honest
    pt Circotasul auto
    Clasamentul e relevant ptr ce vor oamenii (si ce imagine au ei) nu pentru ce sunt masinile respective. (iar romanii....); read my previous comment, pls!
    0 0
  • Circotasul auto
    ptr honest
    Ai dreptate. Aici este un barometru ptr dream car. Din nefericire , valoarea unui produs ( masina in cazul nostru ) este data de perceptie si mai putin de pretul de fabricatie.
    0 0
  • Darian
    discutabil
    Unele lucruri par logice, unele masini isi merita locul in top, altele sunt ciudate. ca la orice top, ramane o indoiala legata de adevaratul grad al transparentei si cat de mult NOI cititorii am decis cu adevarat sau au decis banii dati de marci. Din pacate concursurile de tipul Masina anului sunt compromise in Romania si tot mai putin credibile..Pacat totusi ca s asa multe astfel de premii
    0 0
  • Andrei
    Insignia
    Insignia arata foarte bine, dar am vazut unul expus in Carrefour care costa vreo 35000 euro + tva. BMW-ul meu 325d coupe a fost mai ieftin cu vreo 2000. Nu cred ca Insignia arata chiar asa de bine!
    0 0
  • ingprofdrdoryn
    naspa
    Opel Insignia, naspa rau, cum sa-l votati, e foarte scump la ce ofera, chiar si Superbul de la Skoda e mai ieftin...
    0 0
  • Cati au testat Insignia ?
    Sunt foarte curios cati dintre cei care au votat chiar au condus sau au mers macar in 30% din masinile in care au mers.

    Mai ales Insignia care e noua pe piata noastra. Cred ca si cei de la Opel ar fi fost incantati sa aiba parte de atatea mii de sesiune de drive test de cand au lansat-o.

    Inteleg ca e democratie, dar sa ne organizam cumva caci datul cu parerea e mult mai pagubos decat tacerea (care e de aur...).
    0 0
  • Cristi
    intrebare
    unde pot vedea lista de castigatori?
    0 0
  • Halvin
    Opinie
    Asta e votul!
    Specialistii din Europa au ales tot Insignia! Tot criticati ca nu e normal sa castige Opel, dar lumea n-a fost fortata sa voteze! Ca a fost influentata de marketing e normal, asta e rolul lui!
    Daca ar fi sa se voteze si sa se ”dea cu parerea” pe site dupa puterea de cumparare ar ramane 2-3 insi sa-si dea cu parerea. Astia suntem romanii! Mai mult visam la masini! Dacia si modelele mini si mici sunt cam tot ce-si permit romanii in materie de nou! Asa ca degeaba ne invita unii sa testam modele premium si ca ce bune sunt ele caci nu sunt relevante pentru Romania!
    0 1
  • Crysty
    @ Halvin
    Tin sa te contrazic! Sa privim putin mai sus! La tine in oras nu sunt si masini din clasele:medie, mare, premium, sau SUV care sunt noi ?
    Au bani romanii, nu-ti face griji !
    Romanu' e inventiv, supravietuieste bine pe timp de criza !
    0 0
  • Halvin
    Opinie
    @Crysty
    La noi 80% din masinile noi sunt achizitionate in leasing. Majoritatea celor mari si premium sunt second-hand, iar la SUV se cumpara mai mult cele ieftine (Tucson, Santa-Fe, Tiguan). Asadar romanul se descurca (si nu numai pe timp de criza) cum poate si el. De multe ori isi ia masina peste puterile lui numai pentru ”a da bine” in ochii celorlalti. In Vest nu prea vezi masini tari fiindca cele normale abunda pe sosele.
    1 0
  • robert
    bravo
    calitate/pret-golf 6 este prea scump la fel si cc passat. design- x6 este urata, a6 are un disegn banal ,seria 7 este foarte urata(cea mai urata limuzina din lume in momentul de fata) ,accord si mazda 6 arata mai bine decat c5 ,q5nu arata bine este facut sa fie un q7 mic si ca design mai bine arata glk.
    1 0
  • robert
    calitate/pret
    1 veracruz ,2.nissan gtr,3.accord 4.cee"d 5.logan 6.sandero 7 mx5 8. i 30 9.avensis 10.corolla 11 rx8 aproximativ
    0 0
  • robert
    design
    1 dbs 2 db9 3xk 4 vantage .5jaguarul care concureaza cu a6,seria 5 ,e class 6 mini 7passat cc 8 insignia 9. fiat 500 10.s class. ACESTA ESTE PAREREA MEA, SI CRED CA SUNT DESTUL DE BUNE,APOI BINENTELES FIECARE DUPA PARERILE SI GUSTURILE SALE DAR TOPUL AUTOVOT 2009 A IESIT FOARTE PROST,ASACEVA NU SE POATEMASINI SCUMPE FATA DE COCURENTA (GOLF 6) FRUNTAS LA CALITATE/PRET SI MASINI FOARTE URATE (X6 ,SERIA 7)SI PLICTISITOR CA DESIGN (A6) FRUNTASI LA DESIGN ,LA DESIGN POTI SA BAGI MAZDA 2 ARATA BINE ARE UN DESIGN DEOSEBIT CARE NU ESTE URATA,PLICTISITOARE CI CHIAR FRUMOASA SI INTERESANTA. OFFF! ROMANIA TREZESTETE!!!
    0 0
  • care opel
    vai de el vot
    Vai de ea masina. Ce sa-i faci reclama sufletul comertului ,dar trebuie sa triasca si autovitul asta atostiutor. Cat despre Insignia ce sa zic o mare varza Top de tot rahatul ca la romani de altfel. Ce disign mai Autovit. Cat ai primit de la muribundul Opel ca sa-l promovezi asa in disperare?Auzi Insignia pardon .............insignifiant vroiati sa ne spune-ti.
    0 0
  • Castigatori
    O intrebare: unde este lista castigatorilor dintre votanti?
    0 0
  • @Emil
    Imi permit sa te contrazic . In primul rand BMW Seria 7, BMW X6, Audi A6 sunt toate mai mult frumoase decat Insignia (ai vazut unul in realitate? - chiar nu arata ca in poze sau reclama!), intr-adevar sunt si mult mai scumpe dar asta nu afecteaza si designul, doar raportul calitate pret, unde poate cele enumerate de tine isi merita pozitia. Ai urcat macar intr-una dintre aceste modele? Te ai gandit vreodata ca diferitele optiuni, acel mare plus de confort sau sportivitatea unui suv, capacitatile sale pe teren accidentat costa? Te ai gandit macar ca cine le a incadrat in categoria masini premium este multe mai experimentat decat tine, si pretul se trage si de aici??? Stii macar diferenta intre o masina premium si una ce se afla sub aceasta categorie? Ce pot spune in defavoarea raportului calitate/pret este ca la cele 2 marci specificate se adauga o suma doar pentru Brand iar asta influenteaza in jos raportul! Stima!
    0 1
  • @ Andrei
    nu cred ca ai pe 325-ul tau de 39k(sa zicem) ce gasesti pe insignia..care la pretul spus de tine appx 41k nu poate sa fie decat varianta de 260 cai.nu ai pe 325 la 39k nici macar ce ai pe insignia la 30k.ai in schimb un brand, dar personal prefer o masina extra full decat o steluta pe volan sau o pantera pe capota :D. nu vorbesc din imaginatie, chiar alerg sa schimb masina si pot sa zic ca am testat toate masinile din clasa medie de pe piata autohtona. insignia isi merita locul
    1 0
  • premi zilnice
    premiile acelea zilnice se mai dau sau nu? nici o veste din partea organizatorilor, nici macar un mail n-au dat si ei sa-mi spuna cand se da premiul
    0 0
  • @robert
    tu te-ai nascut invers baiete? calitate-pret si spui veracruz, logan si sandero? e clar ca nu ai habar de masini atunci.
    0 1
  • mda
    eu nu inteleg un lucru... de ce opel nu face si alte motorizari?
    0 0
  • robert
    tecar
    parerea mea ,stiu ca logan si sandero este mult mai ieftin decat veracruz ,eu la calitate-pret avand in vedere ca veracruz concureaza cu x5,q7 si are pretul de (categorie inferioara) x3 ,q5 merita mai mult fiecare euro cheltuit decat logan si sandero. la fel si fiecare euro cheltuit merita mai mult la nissan gtr 80 000 care concureaza cu modele de peste 200 000 euro pana la 500 000 de euro, merita mai mult fiecare euro fata de logan si sandero. Ca este vorba de "calitate/pret "si nu "cea mai ieftina" iar binenteles fiecare cu optiunile lui. Eu zic ca "in mare" am facut un top bun.Ma intelegi tecar?
    0 0
  • eiwbrpbgpwe
    LMyLcIWOGMZgKSfpc
    hvDjSc vervmoxrlfqj
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru