Fiat 500L - primele imagini oficiale ale noului crossover italian

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 02.02.2012
Fiat va lansa la Geneva un crossover de segment B numit 500L. Modelul debutează pe piaţa europeană în ultima parte a acestui an şi va fi construit la uzina Fiat din Serbia.

Fiat a prezentat primele imagini ale noului 500L, model pe care îl va lansa la Salonul Auto de Geneva. Sufixul L din denumirea noului model vine de la Large, iar acest lucru se vede şi în dimensiunile exterioare ale noului crossover italian. Fiat 500L are o lungime de 414 centimetri şi o lăţime de 178 centimetri, în timp ce înălţimea noului model este de 166 centimetri. Dimensiunile noului model îl califică pentru lupta cu modele precum Nissan Juke, Kia Venga, Kia Soul şi alte crossovere de segment B. În ciuda asemănării cu Panda, 500L este cu jumătate de metru mai lung, ceea ce se va resimţi la capitolul spaţiu interior.

Noul Fiat 500L este succesorul moral al lui Multipla şi urmăreşte aceeaşi filozofie în ceea ce priveşte amplasarea cabinei şi forma acesteia. Modelul este un crossover care îmbină segmentele monovolum, SUV şi clasa mică în încercarea de a sfida diferenţele convenţionale între aceste segmente şi de a oferi cele mai bune părţi din fiecare "lume". Fiat 500L doreşte să ofere o alternativă distinctă la segmentele tradiţionale B şi C pentru consumatorii care au nevoie de un model cu cinci locuri care să le ofere un consum redus de carburant fără să renunţe la spaţiul interior sau la stil.

Gama Fiat 500L va debuta pe piaţa din Europa în ultimul sfert al anului 2012 şi va fi lansată alături de trei motorizări: un Multijet II de 1.3 litri, un TwinAir de 0.9 litri şi un MultiAir de 1.4 litri. Propulsoarele respective promit să ridice ştacheta eficienţei pentru nişa atacată de 500L fără să compromită performanţele.

Crossoverul italian va fi construit la uzina Fiat din Kragujevac, Serbia, iar clientul ţintă al noului 500L este cel care vrea stil italian, versatilitate obţinută prin design funcţional şi o gamă de motorizări eficientă.

Via | Fiat

Comentarii (14)

  • lasati-ma sa vomit!
    34 56
  • panda.........
    poate sunt cam rautacios insa asa ar fi trebuit sa arete noul panda.......care este mai 'brazilian' decat italian.......
    23 10
  • gabi_o
    Ficat
    Vad ca noul trend in materie auto este "Proiectoare cat mai mari"!
    Aviz cocalarilor/manelistilor cu pozitie tip "LED albastru".
    24 7
  • mult mai frumos si mai calitativ decat wc up
    20 25
  • ?
    la capitolul design macaronarii si restul
    23 12
  • AndreiRN
    Doamne ce bine
    Este superb. Mult mai frumos decat aberatia aia de Fiat 500 sinplu. Ce bine ca scapa de religva aia veche si penibila. 500L o sa fie un nou succes Americano italian. Bravo baieti, sunt MANDRU...MANDRU!!!
    20 21
  • you_hoooo
    ?
    S-a cam exagerat cu design-ul retro care este ff potrivit pentru iconicul 500. E interesant de vazut care va fi reactia pietei.
    8 6
  • @gabi_o
    Nu prea ai nimerit-o , proiectoarele de ceata sunt un pic mai jos in masca neagra si nu sunt deloc mari ; cele de care vb tu sunt lumini de zi ( daytime running lights) , obligatorii pt toate autoturismele produse in UE incepand cu 2011.
    24 0
  • AndreiRN
    Impostor
    Hahahahaha
    Pana si aici un impostot posteaza in folosind numele meu.
    Ca la romani.
    1 12
  • wador29
    nedumerire...
    Ma tot uit si nu vad unde pot sa compar masina asta cu Nissan Juke?! Din cauza ca are 4 roti si 4 usi?! Ma uit cu placere dupa Juke de cand l-am vazut prima oara; dupa asta n-am motiv... Un urmas demn al modelului Multipla! Se vand pe bani... sau se dau rest in loc de voucher?!
    3 10
  • Fiat
    Mini countryman putin schimbat. Daca s-a ajuns in asemenea hal de ciolaneala in lumea auto, sa nu se mai faca autovehicule cu suflet si sa se abuzeze de un brand pana la epuizare e de rau. Politicile corporative sunt o mare porcarie si elimina particula numita suflet si pasiune.
    Cand construiesti ceva pt a face profit si nu cu pasiune inginereasca se numeste SH*T. Aviz renault, taticul low-cost-ului. Bine si altii o iau vertiginos pe urma lor si isi strica standardul.

    Fiat - failed!
    6 5
  • Ii fain!
    Pare un Mini Countryman italian (linia acoperisului)!
    9 1
  • Hmm...
    A aparut cam tarziu, anu' trecut am vazut o imagine spion cu Face-ul lui 500 (simplu).
    1 4
  • @AndreiRN
    Fa-ti un avatar si atunci nu mai posteaza altul cu nick-ul tau.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru