Seat Mii cu cinci uşi - al treilea membru al familiei de oraş Volkswagen Auto Group

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 06.02.2012
După VW Up şi Skoda Citigo în versiuni cu cinci uşi, a venit rândul celor de la Seat să ne prezinte varianta "de familie" a citadinei Mii.

După ce Volkswagen a prezentat versiunea cu cinci uşi a lui Up, iar Skoda a plusat cu versiunea cu cinci uşi a lui Citigo, a venit rândul celor de la SEAT să ne facă cunoştinţă cu a doua versiunea de caroserie a lui Mii. Cei trei fraţi cu cinci uşi vor vedea lumina zilei la Geneva, peste exact o lună.

Comunicatul oficial publicat astăzi de SEAT ne face cunoştinţă cu o nouă versiune a lui Mii, care apare în plus faţă de cele deja existente încă de la lansarea versiunii cu trei uşi. Este vorba de Mii Ecomotive, varianta "temperată" a motoarelor de 1.0 litru şi 60, respectiv 75 de cai ale lui Mii. Conform datelor oficiale, consumurile medii mixte ale celor două motorizări în versiune Ecomotive coboară până la 4.1, respectiv 4.2 litri/100 km. Varianta Ecomotive va putea fi comandată atât pe versiunea cu cinci uşi, cât şi pe cea cu trei uşi a modelului spaniol.

"Cu indentitatea sa distinctă Seat, cu designul tineresc şi cu standardul calitativ foarte înalt pe care-l prezintă, versiunea cu cinci uşi a lui Mii este gata să atragă o cotă de piaţă semnificativă a segmentului subcompact.

Acest lucru face din Mii un element important în strategia companiei noastre. Mii marchează startul celei mai importante ofensive la nivelul modelelor pe care a întreprins-o vreodată Seat", spune James Muir, preşedintele Seat.

DIMENSIUNI ŞI MOTORIZĂRI

La capitolul dimensiuni, Seat Mii cu cinci uşi se laudă cu o lungime de 3.56 metri, dar cu o capacitate a portbagajului destul de mare, de 251 de litri. Mai mult, dacă bancheta din spate este rabatată, capacitatea spaţiului dedicat bagajelor urcă până la 951 de litri.

Seat Mii dispune la lansare de aceleaşi motoare pe care le-am văzut sub capota variantei cu trei uşi a modelului spaniol. Vorbim de motorul de 1.0 litru cu trei cilindri care vine în două variante: 60 şi 75 CP. Dacă performanţele de consum ale versiunilor Ecomotive au fost deja expuse mai sus, variantele normale ale acestor două motoare sunt şi ele interesante: consumuri de 4.5, respectiv 4.7 litri/100 km în regim mediu mixt, viteze maxime de 160, respectiv 175 km/h şi o capacitate a rezervorului de 35 de litri.

TEHNOLOGIE

Seat Mii şi fraţii săi de concern sunt primele modele din segmentul mini care dispun de sistemul City Safety Assist, maşinile având capacitatea de a frâna automat în oraş în cazul în care şoferul este distras şi nu observă un impact iminent cu maşina din faţă sau cu un pieton.

Sistemul funcţionează la viteze de până la 30 km/h. Tot la capitolul tehnologie intră şi Portable System, care constă într-un monitor touchscreen de cinci inch care poate fi demontat din maşină pentru utilizarea pietonală. Evident, principalul element constitutiv al acestuia este un sistem de navigaţie, dar pachetul este conectat şi la telefon, permiţând comenzi vocale.

Comentarii (15)

  • Eu mi-as lua din tripleta un Mii!
    11 6
  • Mestere esti platit sa dai informatii oamenilor.Zi repede cand apare noul Seat Leon.Doar nu stai cu fundul pe scaun degeaba!
    4 16
  • mircea
    @Puiu
    2012. Probabil la Salonul de la Paris, în septembrie.
    17 0
  • cp?
    70 sau 75 CP?
    0 0
  • razvanis
    Frumos
    Arata cel mai bine din cei 3
    7 1
  • gabi_o
    Mii
    Ce spate hidos!
    4 7
  • pai de ce sa scoata una? cand s-a inventat ciocanul (cea mai folosita scula in curtea vw) si pot scoate 10?
    6 10
  • razvanis
    @dan
    Dar ciocanul celalalt care a batut tripleta Aygo, C1, 107 nu te deranjeaza?
    10 4
  • copy paste
    identic up doar cu faruri stopuri si spoilere seat!au pastrat si ingeniosul geam de pe spate...
    3 8
  • Fata din poze e cam grasa :-s
    4 5
  • @koss
    Asa, si???
    5 1
  • auto emocion?
    Unde e "emotia"?
    6 3
  • mii
    da, arata cel mai bine dintre cele 3. si cred ca e cea mai ieftina la achizitie
    2 0
  • mii
    toti o sa ajungem la masini de marimea asta.
    da, este cea mai frumoasa dintre cele 3. speram sa fie si cea mai ieftina
    5 2
  • @LauCalin
    ENJONEERING?
    daca doresti, Ibiza PRE-FACELIFT, sau AROSA!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru