Salonul Auto de la Geneva 2013

Giugiaro Parcour: concept crossover cu pedigree sportiv

Publicat Marti, 05.03.2013
de Mircea Meșter
Comenteaza 2
Giugiaro Parcour: concept crossover cu pedigree sportiv - Poza 1
Giugiaro Parcour: concept crossover cu pedigree sportiv - Poza 2
Giugiaro Parcour: concept crossover cu pedigree sportiv - Poza 3
Giugiaro Parcour: concept crossover cu pedigree sportiv - Poza 4
Giugiaro Parcour: concept crossover cu pedigree sportiv - Poza 5
Giugiaro Parcour: concept crossover cu pedigree sportiv - Poza 6
Giugiaro Parcour: concept crossover cu pedigree sportiv - Poza 7
Giugiaro Parcour: concept crossover cu pedigree sportiv - Poza 8
Giugiaro Parcour: concept crossover cu pedigree sportiv - Poza 9
Giugiaro Parcour: concept crossover cu pedigree sportiv - Poza 10
Italdesign Giugiaro profită de apartenenţa semnată recent la Grupul Volkswagen şi împrumută un motor de Lamborghini pentru a inventa un concept fascinant: Parcour.

Esential 3.6 secunde este timpul de care are nevoie Giugiaro Parcour pentru 0-100 km/h.
550 de cai putere dezvoltă motorul de provenienţă Lamborghini de sub capota conceptului desenat de casa italiană.
Cu ocazia împliniri frumoasei vârste de 45 de ani, compania Italdesign Giugiaro - cumpărată acum trei ani de Volkswagen Group - a decis să-şi facă un cadou interesant prin lansarea conceptului Parcour. Acesta a fost una dintre piesele de rezistenţă ale Salonului de la Geneva şi a fost prezentat atât în versiune coupe, cât şi în variantă cabriolet/roadster. 

Botezat astfel după sportul cu acelaşi nume devenit modă în Europa în ultimii ani printre tinerii de toate vârstele, prototipul foloseşte motorul V10 de 5.2 litri de pe Lamborghini Gallardo pentru a anima o maşină care reprezintă un crossover între un SUV, o sportivă şi un GT. Italdesign Parcour împrumută de la Lamborghini şi un sistem de tracţiune integrală care îl ajută să pună corect pe şosea cei aproape 550 de cai putere dezvoltaţi de sistemul de propulsie.

Scopul sportului Parkour este de a ajunge cât mai eficient posibil într-un anumit punct terminus.

Şi dacă prin "eficient" ne referim la simplu, rapid şi sigur, avem în faţă cele trei caracteristici de bază ale conceptului nostru.

Fabrizio Giugiaro
Director Italdesign
La nivel estetic, prima idee care încolţeşte în mintea unui fan al automobilelor este că Parcour este imaginat ca un rival al lui Range Rover Evoque, pentru că liniile celor două modele sunt oarecum apropiate. Şi totuşi, cifrele tehnice oferite de Italdesign anunţă că vorbim de un concept care, pus la treabă, poate acoperi 0-100 km/h în doar 3.6 secunde, ceea ce ne duce cu gândul la un model supersport, nu la un SUV dinamic responsabil cu ridicarea imaginii mărcii, aşa cum se întâmplă în cazul modelului Range.

Automarket.ro la Salonul de la Geneva 2013

Echipa Automarket se află în perioada 4-6 martie la Salonul de la Geneva şi vă prezintă live pe site şi pe pagina de Facebook ultimele noutăţi, informaţii şi imagini de la standurile constructorilor auto prezenţi la evenimentul din Elveţia.

via Italdesign Giugiaro


Comentarii (2)

  • E interesant! Are un pic de Lancia Stratos in el.
    7 1
  • BaditzaEx
    posibil viitorul Lamborghini SUV, as prefera acest suv sa-l vedem sub eblema Alfa Romeo sau Maserati si chiar mai mult al Lanciei ( caci aduce cu prototipul Stratos ) dar cum in afara de Ferrari si Lamborghini ( care apartine VAG ) grupul Fiat-Chrysler vad ca nu prea se mai implica in renasterea acestor marci , pacat...
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru