Salonul Auto de la Geneva 2014

Maserati anunţă lansarea conceptului din care se va naşte viitorul Gran Turismo

Publicat Marti, 25.02.2014
de Bogdan Mirică
Comenteaza 0
Maserati anunţă lansarea conceptului din care se va naşte viitorul Gran Turismo - Poza 1
Maserati se va folosi de Salonul Auto de la Geneva pentru a dezvălui conceptul viitorului Gran Turismo, aşteptat să fie dezvăluit în 2016.

Maserati continuă să lucreze la extinderea gamei chiar şi după ce a înregistrat rezultate comerciale record în 2013. Constructorul italian a pregătit deja o surpriză pentru Salonul Auto de la Geneva, unde vom vedea, potrivit unor informaţii preliminare, conceptul unui Gran Turismo.

Prototipul ar urma să stea la baza viitoarei generaţii Gran Turismo, existentă deja de mai mulţi ani pe piaţă. Conceptul va prelua noua filosofie de design a Tridentului şi va încerca să se adreseze unui public orientat deja către nume cu greutate din segmentul sportivelor de lux: Jaguar F-Type şi Porsche 911.

Esential 530 de cai putere ar urma să ofere versiunea de top a lui Gran Turismo.
Deşi nu se cunosc foarte multe detalii despre versiunea de serie a conceptului pe care îl vom vedea la Geneva, este lesne de înţeles că un viitor Gran Turismo va fi dezvoltat pe aceeaşi platformă cu actualele Ghibli şi Quattroporte.
O platformă scurtată, bineînţeles, capabilă să găzduiască şi motoarele noi ale italienilor.

Se vorbeşte deja despre un V6 de 3.0 litri capabil să ofere 410 cai putere, disponibil pe versiunea de bază. Pentru cei cu pretenţii de performanţă, Maserati va oferi şi un V8 bi-turbo de 3.8 litri şi 530 de cai putere.

Înlocuitorul actualului Maserati Gran Turismo este aşteptat să îşi facă apariţia pe stradă în 2016, preţul său de pornire fiind estimat la aproximativ 80.000 de euro.


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru