Salonul Auto de la Geneva 2016

Pocket-Rocket-SUV: Audi RS Q3 Performance oferă 367 de cai putere

Publicat Joi, 04.02.2016
de Mircea Meşter
Comenteaza 3
Pocket-Rocket-SUV: Audi RS Q3 Performance oferă 367 de cai putere - Poza 1
Pocket-Rocket-SUV: Audi RS Q3 Performance oferă 367 de cai putere - Poza 2
Pocket-Rocket-SUV: Audi RS Q3 Performance oferă 367 de cai putere - Poza 3
Pocket-Rocket-SUV: Audi RS Q3 Performance oferă 367 de cai putere - Poza 4
Pocket-Rocket-SUV: Audi RS Q3 Performance oferă 367 de cai putere - Poza 5
Pocket-Rocket-SUV: Audi RS Q3 Performance oferă 367 de cai putere - Poza 6
Pocket-Rocket-SUV: Audi RS Q3 Performance oferă 367 de cai putere - Poza 7
Pocket-Rocket-SUV: Audi RS Q3 Performance oferă 367 de cai putere - Poza 8
SUV-ul compact Q3 va oferi începând cu acest an o versiune de performanță care are rolul de a atrage clienți implicit din zona Hot Hatch. Noul RS Q3 Performance are nevoie de 4.4 secunde pentru 0-100 km/h.

În timp ce segmentul Hot Hatch e în fierbere după ce Ford a lansat noul Focus RS, model care vine în premieră cu tracțiune integrală și 350 de cai putere, Audi ne dovedește că "Hot Hatch" nu poate fi doar o compactă clasică, ci și un SUV bazat pe o compactă, cum este Q3. Iar dacă până acum germanii ofereau în gamă exclusiv versiunea RS a lui Q3, care beneficia de 340 de cai putere, clienții care își doresc un SUV sportiv au la dispoziție începând din această primăvară o alternativă și mai agresivă: noul RS Q3 Performance.

Noua versiune de performanță a lui Q3 se lansează pe piață pentru a se lupta de la egal la egal cu Mercedes GLA45 AMG și vine cu un motor TFSI de 2.5 litri construit manual la uzina maghiară din Gyor care dezvoltă 367 de cai putere și cu un cuplu maxim de 465 de Nm, disponibil între 1625 și 5500 rpm. Modelul german reușește să sprinteze de la 0 la 100 km/h în doar 4.4 secunde, în timp ce consumul mediu mixt este de 8.6 litri/100 km.

Transmisia este asigurată de o cutie Stronic cu 7 trepte optimizată pentru performanță.

RS Q3 Performance nu vine cu modificări majore la nivel estetic față de RS Q3, model care oricum oferea un pachet de design agresiv subliniat de spoilere, jante și de un interior dedicat acestei versiuni. Pe RS Q3 Performance, Audi pune la bătaie în plus o nuanță nouă de vopsea exterioară (Ascari Blue), scaune cu tapițerie din piele perforată cusute cu ață albastră și, nu în ultimul rând, o serie de opționale scumpe care pe noua versiune sunt standard. Printre acestea se numără pachetul Parking System Plus, climatizarea automată Deluxe și farurile LED.

Premiera mondială a noului RS Q3 Performance va avea loc în 1 martie la Salonul Auto de la Geneva, iar modelul va fi disponibil la comandă imediat după lansare. Nu există încă prețurile pentru România, dar noua versiune Q3 costă în Germania 61.000 de euro.

via Audi


Comentarii (3)

  • hazard
    "Iar dacă până acum germanii ofereau în gamă exclusiv versiunea RS a lui Q3, care beneficia de 340 de cai putere"

    Eu stiu ca pana acum varianta RSQ3 era oferita in variata de 310cp ... oricum, motorul ala de 2,5 in 5 cilindri poate mult mai mult, e o adevarata bijuterie inginereasca ce va fi pus chiar pe R8...
    4 2
  • mircea
    @hazard
    Odată cu faceliftul lui Q3, a crescut și puterea lui RS Q3 la 340.
    5 1
  • hazard
    Inteleg, multumim pentru informatii!
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru