Salonul Auto de la Paris 2012

Nissan TeRRA Concept. Acesta va fi noul Qashqai?

Publicat Miercuri, 12.09.2012
de Mircea Meșter
Comenteaza 6
Nissan TeRRA Concept. Acesta va fi noul Qashqai? - Poza 1
Nissan TeRRA Concept. Acesta va fi noul Qashqai? - Poza 2
Nissan TeRRA Concept. Acesta va fi noul Qashqai? - Poza 2
Nissan TeRRA Concept. Acesta va fi noul Qashqai? - Poza 2
Nissan TeRRA Concept. Acesta va fi noul Qashqai? - Poza 2
Nissan TeRRA Concept. Acesta va fi noul Qashqai? - Poza 2
Nissan TeRRA Concept. Acesta va fi noul Qashqai? - Poza 2
Nissan prezintă la Paris un concept despre care japonezii spun doar că exemplifică un sistem de propulsie pe baza pilelor de hidrogen. Cu toate acestea, dimensiunile apropiate de Qashqai pot indica o legătură cu viitoarea generaţie 2 a crossover-ului compact nipon.

Nissan va anunţa la Salonul de la Paris un nou concept, denumit oficial TeRRA. Spre deosebire de prototipurile care anunţă doar linii de design noi şi indicii despre viitoarele modele ale mărcii, Nissan TeRRA îşi propune să expună şi un nou concept de propulsie pe pile de hidrogen, despre care constructorul japonez spune că este perfect fezabilă până în 2020. "Acest concept arată că, în momentul în care tehnologia pilelor de hidrogen va deveni cu adevărat accesibilă, suntem pregătiţi să scoatem pe piaţă un model care se bazează pe aceasta", afirmă Nissan în comunicatul de presă ataşat primelor fotografii oficiale ale prototipului său.

Construit la dimensiunile unui Qashqai - de unde şi unele ipoteze legate de faptul că noul concept prefigurează viitorul Qashqai 2 - Nissan TeRRA este o soluţie destinată mai ales zonelor urban, şi nu rulării în off-road. Conceptul japonez beneficiază de două motoare electrice - câte unul pe fiecare axă - alimentate de celule de hidrogen cu o densitate a puterii de 2.5 kW/L.

Vă reamintim că acest tip de motoare transformă în celulele hidrogenul cu ajutorul oxigenului din aer în electricitate prin electroliză, singurul compus secundar fiind apa pură. Un astfel de sistem de propulsie elimina neajunsurile pachetelor electrice de astăzi (autonomia bateriilor, locuri şi timp de încărcare), hidrogenul urmând să fie disponibil, practic, la pompe asemănătoare cu cele actuale pentru benzină. 

Conform declaraţiilor celor de la Nissan, ideea unui astfel de sistem de propulsie este fezabilă în următorii ani, inginerii japonezilor bazându-se pe ideea conform căreia preţul celulelor de hidrogen a scăzut din 2005 până acum cu aproximativ 80%, rezultat atins mai ales prin limitarea dependenţei de platină în fabricarea acestui tip de pachet.

via Nissan


Comentarii (6)

  • Uuuuuaaaaaaaaaauuu, ce hidosenie.
    S-a luat cumva la intrecere cu Vygor ? Cel putin au ceva in comun
    7 8
  • ....designul farurilor si a stopurilor e deja abordat de peugeot pe masini de serie.....imi pare rau.oricum conceptele raman......concepte asa ca....in fine m-as astepta de la nissan la .....noul x trail....daca l-or m-ai continua...printr-un model nou.
    4 2
  • nissan
    Un concept inspirat din......desene animate.
    11 1
  • Noul Qashqai va apare in vanzare 2014 si posbil sa fie prezentat la ceva salon in 2013 si va fi bazat pe conceputul Hi-Cross prezentat la Geneva .
    1 2
  • mircea
    John, greşit.

    Din conceptul Hi-Cross va ieşi un crossover care va înlocui în gama Nissan Qashqai+2 şi X-Trail. Hi-Cross era mult prea mare pentru Qashqai.
    4 0
  • Toata presa de specialitate asa e titrat cand a aparut Hi-Cross ca acesta va fi conceptul din care va iesi noul Qashqai.
    Noul Qashqai e anuntat, de un nou X-Trail inca n-am citit nimic nu e sigur ca va avea urmasi.

    Pe de alta parte nu contest ca s-ar putea sa ai dreptate, dar logic ar fi noul Qashqai sa aiba dimenisiuni ceva mai mari decat actualul.
    Hi-Cross era cel putin pe exterior mai putin futurist decat Terra. Ce va iesi din Terra nu prea cred ca va semana prea mult cu conceputul, probabil vor pastra doar farurile rotunde care apar dealtfel si la Juke.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru