Salonul Auto de la Paris 2012

Franţa: 1.000 de salariaţi PSA au protestat la Salonul Auto de la Paris

Publicat Joi, 11.10.2012
de Sebastian Toma
Comenteaza 1
Franţa: 1.000 de salariaţi PSA au protestat la Salonul Auto de la Paris - Poza 1
Franţa: 1.000 de salariaţi PSA au protestat la Salonul Auto de la Paris - Poza 2
Franţa: 1.000 de salariaţi PSA au protestat la Salonul Auto de la Paris - Poza 3
Circa 1.000 de salariaţi ai PSA Peugeot-Citroen au protestat în faţa intrării în complexul care găzduieşte Salonul Auto de la Paris. Aceştia s-au luptat cu forţele de ordine şi au fost îndepărtaţi cu forţa.

Salariaţii PSA Peugeot-Citroen s-au luptat cu forţele de ordine în faţa intrării la Salonul Auto de la Paris, anunţă Reuters. Protestatarii au aruncat cu ouă şi făină, iar forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene pentru a calma mulţimea de aproape 1.000 de manifestanţi. Potrivit Reuters, grupul de protestatari scanda împotriva reducerii numărului de angajaţi ai concernului PSA Peugeot-Citroen şi pentru a-şi exprima nivelul privind numărul ridicat al şomerilor din Franţa, care a atins cea mai ridicată valoare din 1999.

Cei 1.000 de protestatari au încercat să treacă de cordonul de siguranţă din jurul Salonului Auto de la Paris. Nu este clar ce ar fi vrut să facă protestatarii în cadrul Salonului Auto dacă ar fi reuşit să treacă de forţele de ordine şi de barierele amplasate la intrarea de la cel mai important eveniment auto din Franţa. PSA a anunţat în urmă cu trei luni că vrea să concedieze 10.000 de oameni, pentru a alinia grupul la măsurile de austeritate impuse de situaţia economică actuală şi de vânzările reduse înregistrate pe piaţa din Europa.

Franţa numără aproximativ trei milioane de şomeri, iar situaţia a stârnit furia mai multor grupuri din Hexagon, fiind organizate o serie de proteste.

Spre deosebire de protestatarii de la Salonul Auto de la Paris, ceilalţi manifestanţi nu au protestat violent, fiind organizate doar marşuri în mai multe oraşe din Franţa, printre care se numără Lyon şi Marseille.

Via Reuters | Foto Reuters


Comentarii (1)

  • AndreiRN
    Ce mi-ar place sa fac o investigatie si sa aflu cati din acestia care protesta conduc masini PSA.
    Ca de latrat e foarte usor.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru