2008 + Aero X = Saab 9-5

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 13.03.2006
O operatie de aritmetica foarte simpla si afirmatiile oficialilor Saab ne arata ca "fenomenul" Aero X va putea fi admirat pe strazi sub forma viitoarei generatii a modelului 9-5.

Oficialii Saab au afirmat la Geneva, ca Aero X, conceptul care a facut senzatie la salonul din Elvetia, nu are sanse sa fie produs sub forma unui model de serie. Si totusi, daca il priviti din fata, va veti face o idee despre cum va arata viitoarea generatie a modelului limuzinei 9-5, varful de gama al celor de la Saab.

“Aero X este 100% un concept si nu va intra in productia de serie pana cand vom avea resursele financiare necesare acestui proiect. Dar forma caroseriei si aspectul sau in partea frontala va dau indiciile liniei de design pe care o vom aplica urmatoarelor modele Saab”, a afirmat un oficial suedez la Geneva . Acest lucru inseamna ca, pe langa generatia 2008 a lui 9-5, Saab pregateste suprize interesante si pentru faceliftul lui 9-3.

Insa noul 9-5 nu va imparti cu Aero X doar partea frontala ci si tehnologia de tractiune integrala, motorul turbo bazat pe bio-ethanol (V6, 2.8 litri)  - iata ca intram, incet, in era motoarelor prietenoase - si cutia semiautomata cu sapte rapoarte de ultima generatie, toate prezente pe conceptul Saab etalat la Geneva.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru