800 de cai elveţieni pentru Porsche 911 GT2 RS

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 12.03.2011
Tunerii de la Sportec au prezentat un nou pachet de performanţă pentru Porsche 911 GT2 RS. Botezat SP 800 R, acesta scoate din sportiva germană 800 de cai putere şi 900 Nm.

Esential

800 de cai produce 911 GT2 RS cu ajutorul pachetului SP 800 R

Casa elveţiană Sportec a prezentat un nou pachet de tuning pentru Porsche 911 GT2 RS. Aceştia au pregătit pentru sportiva din Stuttgart un nou kit aerodinamic şi un pachet de performanţă special pe care l-au botezat SP 800 R. La exterior, tunerii din Ţara Cantoanelor au venit cu o interpretare proprie asupra spoilerlor faţă şi spate. De asemenea, aceştia au înlocuit jantele din fabrică cu unele de provenienţă proprie cu şapte spiţe din aliaj uşor care au o dimensiune de 20 de inch şi pe care le-au încălţat cu pneuri Cup.

Cele mai importante transformări suferite de modelul constructorului din Stuttgart se află sub capotă. Astfel, propulsorul boxer cu şase cilindri de 3.6 litri produce 800 de cai putere şi dezvoltă un cuplu motor de 900 Nm. Noile cifre ale motorului au fost obţinute prin intermediul unei turbine hibride, a unui arbore cu came sport şi a unui intercooler mai mare.

De asemenea, tunerii elveţieni au avut grija să înlocuiască filtrele de aer cu unele sport şi să recalibreze unitatea ECU.

Pentru ca ecuaţia să fie compleră, mecanicii Sportec au înlocuit sistemul de evacuare cu unul din titan. Mulţumită acestor modificări, Porsche 911 GT2 RS sprintează de la 0 la 100 km/h în 3.1 secunde, iar viteza maximă cu care poate rula ajunge la 373 km/h.

Pentru a putea ţine în frâu cei 800 de cai putere, tunerii din Ţara Cantoanelor au montat un set de suspensii noi şi au înlocuit sistemul de frânare cu unul mult mai performant care foloseşte etriere cu 6 şi 4 pistonaşe şi discuri ventilate.

Via | Sportec

Comentarii (2)

  • porsche 911 gt2 rs
    Un sistem de franare mult mai performant cu discuri ventilate? pai Porsche ce folosea, tamburi? Ma indoiesc ca elvetienii au pus un kit de franare mult mai performant.Exprimarea corecta ar fi:usor imbunatatit.
    P.S.Acceleratia 0-100km/h nu e semnificativa in aceasta clasa, mai degraba 0-402m si 0-1000m
    7 1
  • ovidiu
    porsche 911 gt2 rs
    misto ca a scos 800 cai din acel motor micut
    dar arata urcat cu rotile alea asa
    in rest totul e perfect
    daca monta alte roti cu alte spite mai calumea era de nota 10
    ii dau nota 9.5/10
    si au facut bine cu franele de la 375 max cat poate duce masina merita niste frane beton daca nu sa dus cand io sari unu in faca pe autostrada din germania
    acest com este opinia mea despre masina tunata de acea firma Bravo lor ,poate reusesc uni sa scoata 1000 hp
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru