89 de imagini cu noul Dodge Challenger SRT8

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 06.02.2008
Muscle-car-ul american se intoarce prin exclusivistul model Dodge Challenger SRT8.

Esential

425 CP are motorul V8 HEMI de 6.1 litri cu care este echipat Dodge Challenger SRT8.

Chrysler a publicat imaginile oficiale cu mult-asteptatul nou model Dodge Challenger SRT8. Look-ul extrem de agresiv si echipamentul de sub capota sunt dovezi clare ca Dodge Challenger SRT8 reprezinta renasterea muscle car-ului american.

Challenger SRT8 isi face debutul pe scena mondiala abia la Salonul Auto de la Chicago desi comenzile pentru acest model se fac din decembrie anul trecut. Challenger este al patrulea model construit pe platforma LX, dupa 300C, Charger si Magnum.

In ciuda acestui lucru, Dodge Challenger SRT8 este unic prin infatisarea sa, prin designul clasic si prin performantele de invidiat. Jantele forjate din aluminiu de 20 inch, liniile din fibra de carbon de pe capota, blocurile optice clasice si motorul V8 HEMI de 6.1 litri cu 425 CP si cuplu maxim de 570 Nm sunt ingredientele de baza pentru noul "muscle-car". Si fiindca am vorbit de caii pe care ii gasim sub capota, trebuie sa spunem ca de aici se nasc performantele de invidiat ale noului Dodge.

Astfel, Challenger SRT8 accelereaza de la 0 la 100 km/h in mai putin de 5 secunde, iar raportul accelerare-decelerare (0-160-0) se realizeaza in mai putin de 17 secunde.

Transmisia este valabila in doua variante: cutie manuala in sase trepte, sau automata in cinci trepte.

La interior este observabila amprenta sportiva la care se adauga functiile multimedia specifice ultimelor generatii de modele. Challenger SRT8 este disponibil in trei variante de culoare: HEMI Orange, Bright Silver Metallic si Brilliant Black Crystal. Pretul pentru acest muscle-car poate parea incredibil pentru noi, Challenger SRT8 pornind de la 38.000 de dolari.

Sursa: Chrysler

Comentarii (14)

  • ...
    daca e la fel de inalta ca si charger-ul atunci e nassspa... ambele masini erau muscle si erau joase.. iar astea par sa fie niste tancuri pe langa ele... avand in vedere ca charger-ul e mai mare si de cat Crysler C300... de ce le-au facut asa de URIASE ?!?
    0 0
  • pfff!! arata bestial!! doar ca interiorul imi aduce a Ford Fusion...ca marime....ce sa zic? nu cred k vom vedea multe pe strazile din Eu...e facuta pt america...adica MARE!!
    0 0
  • Arata foarte urat iar plasticele dinauntru par din gama Logan. Daca as primi una, as vinde-o si mi-as lua orice sub 30.000E facut in Europa sau Japonia.
    0 1
  • naspa frate
    0 0
  • ala care tot scrie de logan e platit sa faca asta, cred ca si el e satul de job-ul lui , dar probabil ca primeste macat o mie de euroi pentru asta ....
    0 0
  • luxxxien
    DA VREAU!!!!
    of of of ce-as vrea sa simt si sa aud un V8 american... Da-le incolo de plastice ca pui putin silicon si nu mai scartaie (vezi cum te simti intr-o Alfa 159 si mai vorbim) feeling-ul face totul...Sa se vanda si in Romania, dar sa se dea cate una sa se ajunga si la mine... :)
    0 0
  • bogdan
    pret
    la ce pret are e aproape de pomana iar la ce performante are nu te mai intereseaza nimic
    0 0
  • marius :)
    ai de capu` meu...
    arata incredibil incepand de la sigla...si are pret de un GTI in euro..
    0 0
  • Super
    Arata super masina asta. Imi place cam tot, chiar si interiorul. Pacat ca nu se va importa in Romania.
    1 0
  • AndreiRN
    O masina cu istorie
    Arata frumos.Performante de bruta.La fel ca si fostele Challanger.M-am indragostit de aceasta masina de la prima privire.Cand am apasat pe aceleratie la un '69 Challanger si rotile se invarteau parca tot sangele sa oprit in vene. Ultima testata avea un amarat de 6L si tot ma atragea dar ......
    1 0
  • LENNOX
    SHITT
    DE CE SA IEI MASINA ASTA CAND ITI POTI LUA UN FORD MUSTANG GT ? si mai ieftina si mai buna !!! nu fiti tampi !!!
    0 1
  • o masina ieftina si foarte buna
    modelele de masini "muscle" intotdeauna au fost joase
    Dar o masina puternica si duna pt curse se cunoaste dupa linile acesteia si dupa pozitia scaunului
    cei de la dodge au facut acest model perfect pt curse Ex: orange HEMI
    eu am un Ford Mustang GT din 2008 dar sa sti ca in S.U.A cei care fac concurenta pe piata de masini Muscle-cas's si Hot Rod's sunt marcile Dodge Challenger srt8 si Chevrolet camaro ss
    1 1
  • Half-Life adicted
    Cum sa zici ca e mai mijto sa ai un mustang gt fata de un dodge challenger srt8 ??? :)) =))) iti place sa joci la pitici nu ?? Asta e un muscle adevarat ..nu mustang cu 3027984 de sisteme...nu!! Un motor giganic, o caroserie de plastic si un volan, ATAT!!
    1 0
  • YUNINGMAN
    MASINA MEA
    BAI SUNTETI FOARTE TARI
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru