A doua generaţie Porsche Cayenne a fost produsă în 100.000 de exemplare

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 25.01.2012
Cea de-a doua generaţie a lui Porsche Cayenne a fost produsă în 100.000 de unităţi. Modelul aniversar a părăsit porţile fabricii din Leipzig şi se îndreaptă spre un client din Brazilia.

Uzina Porsche din Leipzig a asamblat exemplarul Cayenne II cu numărul 100.000. Fabrica porduce maşini de zece ani, deci vorbim de o aniversare dublă pentru angajaţii acestei uzine. Alături de Cayenne, linia de asamblare din Leipzig construieşte modelul Panamera, care a ajuns la 70.000 de de unităţi fabricate. În 2011, fabrica Porsche din Leipzig a construit 93.800 de unităţi, record intern.

Exemplarul aniversar al lui Porsche Cayenne este alb şi este echipat cu un motor V8. Un proprietar din Brazilia se va bucura de acest exemplar. Porsche vinde modelul Cayenne în cinci versiuni pe peste 124 de pieţe la nivel global. Modelul oferă între 245 şi 500 CP şi a intrat în producţie în 2009 la uzina din Leipzig. Generaţia precedentă a lui Cayenne a fost construit în peste 360.000 de unităţi în cei şapte ani de producţie.

Fabrica Porsche din Leipzig are atât de multe comenzi pentru Cayenne şi Panamera încât va introduce cel de-al treilea schimb la finele lunii ianuarie. Graţie schimbului trei, uzina din Leipzig va construi încă 500 de unităţi pe zi, în finecare zi.

Totodată, uzina este în plin proces de extindere, fabrica urmând să construiască un model complet nou începând cu ultima parte a anului viitor. Extinderea uzinei are loc pe un teren de 17 hectare în care Porsche va investi 500 de milioane de euro în vederea producerii modelului Cajun.

Via | Porsche

Comentarii (1)

  • Normal sa vanda...doar e PORSCHE. Cajun o sa rupa concurenta
    si sunt sigur ca o sa bata un nou record de vanzari !
    12 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru