Abarth 695 "turismo" şi "competizione", două surprize pentru Bologna

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 21.11.2011
Abarth va expune la Salonul Auto de la Bologna un model complet nou, 695, disponibil cu două pachete, turismo şi competizione. Alături de ele debutează şi Abarth Punto Scorpione şi 695 Asseto Corse

Esential

160 de cai putere oferă Abarth 500 "turismo" şi "competizione".

Deşi nu se bucură de aceeaşi strălucire şi mediatizare ca evenimentul similar de peste Ocean, consumat săptămâna trecută, Salonul Auto de la Bologna promite să surprindă publicul italian şi pe cel european cu o serie de premiere.

Cum era şi normal, ele sunt trecute în deptul Grupului Fiat. Cel mai ambiţios subsidiar al conglomeratului italian este Abarth, divizia de performanţă Fiat, aflată în prezent pe val. Inginerii "Scorpionului" vor expune la Bologna două versiuni noi ale micului 500, botezate 595 "turismo" şi "competizione", ultima dintre ele inspirată din modelul 595, creat în 1963 de Karl Abarth ca derivat al vechiului Fiat 500.

Ambele pachete vin alături de cea mai puternică declinare de serie a motorului de 1.4 litri, adică 160 de cai putere. Versiunea "turismo" se adresează celor care adoră sportivitatea, dar nu sunt atraşi de exagerări. De cealaltă parte, "competizione" este destinat fanilor care iubesc aventura pe circuit şi îşi doresc o maşină pe cât de simplă pe atât de performantă.

Ambele ediţii sunt personalizate la exterior de un set de jante cu design special, de o caroserie vopsită în două tonuri şi de mai multe logo-uri 595.

Tot la standul Abarth îşi va face apariţia şi noul 695 Assetto Corse, noul produs destinat curselor de circuit în campionatul monomarcă. Versiunea se va alătura mai vechiului 500 Assetto Corse, care concurează de trei ani în competiţii de acest gen.

Cea de-a patra premieră pregătită de Abarth este o ediţie limitată Abarth Punto Scorpione, dedicată tuturor celor care adoră competiţia şi puterea accesibilă. Modelul dispune şi de un kit de iarnă, botezat Abarth Nitro, ce include accesorii pentru sezonul rece, dar şi un snowboard creat special.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru