Acesta e noul Renault Laguna!

De Mircea Meșter
Publicat Sambata, 02.06.2007
Automarket va prezinta in premiera nationala ceea ce Renault va face public doar luni: fotografiile noii Laguna!

Desi Renault a anuntat data de 4 iunie pentru prezentarea oficiala a noii generatii Laguna, Automarket va prezinta in premiera nationala ceea ce toti asteptau doar luni: iata noua Laguna! Suntem siguri ca reactiile nu vor intarzia sa apara, in conditiile in care pana acum, in articolele aparute pe Automarket, v-ati exprimat deja parerile - pro si contra - in legatura cu designul noului model francez.

Renault incearca, prin noua Laguna, sa recucereasca o buna parte a pietei inalte auto, in conditiile in care vorbim de un nou top de gama. Esecul VelSatis a facut ca Renault sa regandeasca de la zero intreaga poveste, astfel ca la startul competitiei intre granzi (adversarii de piata ai lui Laguna sunt Volkswagen Passat, BMW Seria 3 si Audi A4) francezii se aliniaza mai degraba rezervati. In aceste conditii, obiectivele de vanzari ale lui Laguna se situeaza intre 160 si 180 de mii de unitati anual, in conditiile in care Passat se vinde aproape dublu.

Nu se cunosc inca detalii legate de partea tehnica, insa va anuntam deja preturile cu care noul model va debuta in Franta.

Intrarea in gama va costa 22.000 de euro iar pentru cel mai puternic motor si cea mai buna echipare viitorii clienti vor trebui sa scoata din cont 27.000 de euro.

Comentarii (139)

  • YMihai
    despre masina ...
    ... am lucrat la Renault si stiu cat de mult se laudau cu acest model..ca va fi...ca va face... Mai mult ...este unul dintre obiectivele " contractului 2009 " prin care insusi Dl Carls Gohn si-l asumase, acela de a situa noul Laguna cel putin pe podium.

    Daca va fi sau nu acolo ...ramane de vazut ...dar masina pare extrem de interesanta.

    Sa le uram succes !!!
    1 1
  • virgil
    reno
    am vaut 2 masini noii reno megan si granscenic
    si sund deziluzionat de acesta marca nu e nimic de ia nici passatul nu e tare dar e mai de treba
    1 3
  • cosmin
    am de la munca un megane
    si sunt destule la firma.
    sfatul meu e, si din sulfet va spun, nu va luati renault... proate si scumpe la intretinere.
    si avem si megane 1 si megane 2 shakeit, sedan, si laguna ...
    pana la passat, c klasse, a4 sau seria 3 trebuie macar sa urce la nivelul unora ca vectra, accord, avensis, sau 407, adevaratii concurenti ai lgunei.
    1 2
  • Interesant
    Arata bine , sa vedem motorizari ,optiuni , etc.
    0 1
  • arata exact ca un reno' :) cui ii place sa-l cumpere :)
    0 1
  • Sora zanei dintzishor =)))
    Astia snt de rasu' curcilor! De unde pana unde au ajuns ei sa compare Renou' cu nume ca BMW, Audi (si daca il compara cu masini din sectorul Premium ca BMW si Audi, il compara automat si cu Mercedes - este cunoscut faptul ca BMW, Audi si Mercedes sunt armada germana si ei se lupta intre ei pentru suprematie).
    Oare se poate compara o prapadenie de Laguna cu design-ul fluid al unui A4? sau cu atitudinea unei serii 3, sau cu eleganta si luxul unui C-classe??? Cred ca francezii ar trebui sa revina cu picioarele pe pamant si sa revina la traditionala paruiala cu Ford si opel, daca vor sa realizeze altceva decat sa se faca de ras cum a fost cu cotetzu' ala de Vel Satis care arata ca o cutie si avea nume de crema de pantofi...
    0 3
  • seamana cu citroen ...
    botu' aduce a citroen ... parerea mea ca vechiul laguna arata mai bine ... trebuiau sa ii faca un facelift ... nu vad cine ar cumpara laguna spre exemplu in locu' noului mondeo .. care arata si mai beton decat ala vechi
    0 2
  • Michael
    Design
    E un pic urata...francezii in afara de Peugeot o dau in bara la capitolul design.Desigur e`o parere personala si nu profesionala.
    0 2
  • Design
    Michael
    Apropo bordul seamana uluitor cu cel de la BMW seria 5
    1 1
  • marius
    fara renault
    urata...modelul break(estate,cum ii zic ei) arata mai bine,dar nu sfatuiesc pe nimeni sa-si ia renault,am un megane care la 7.000 km a inceput sa scartaie...nu va luati renault!
    2 1
  • Nu vi se pare...
    Nu vi se pare ca fatza seamana izbitor cu Hyundai Coupe face-lift? Sau stopurile - cu cele de la A4 berlina face-lift? (oricum arata de milioane).
    Bineinteles, doar 2 variante de caroserie, nu exista varianta sedan, cum ar fi absolut normal pentru o limuzina de clasa medie, iar stergatorul de luneta arata in continuare ca un batz uitat acolo. Sincer ma asteptam la ceva mai altceva :-)
    Dupa mine cel mai fain design l-au obtinut cu Megane Sedan, dar nu stiu nimic sigur despre fiabilitate, ca exista atatea legende...
    0 0
  • spatele
    la partea din sapte a berlinei s'au km grabit sa scoata un design frumos...merita ceva mai atractiv...prea cocosat!in skimb versiunea estate este fff bine proportionata si reusita din pct de vedere al designului.
    0 0
  • Laguna
    Varianta break mi se pare foarte reusita. Pare ca varianta hatch s-a nascut din cea estate si nu invers. partea frontala aduce mult cu citroen C6, masina care mi-e sincer imi place mult. Mihai are dreptate in ceea ce priveste stergatorul spate, puteau gasi alta solutie mai eleganta.
    Oricum ar fi, e un pas inainte din mai multe puncte de vedere, de pe urma caruia are de castigat multa lume. fiecare model aduce cu sine un elemen de tehnologie nou, un "ceva" inovator, care daca e bun, e adoptat cu timpul si de restul lumii. Sa nu uitam, spre exemplu, ca stergatoarele de la Peugeot 307, 407 sau de la Seat Leon au fost brevetate de Alfa de vreo 40 de ani, cand Alfa nu excela in fiabilitate.
    Pe piata nu poate fi numai marfa nemteasca, ca ne-am globaliza dracului de tot. Asta nu inseamna ca marfa nemteasca nu e buna, ba dimpotriva, are domenii in care exceleaza.
    1 0
  • ala _micu
    hmm
    sa il plaseze pe podium? asta atrage dupa sine automat si niste preturi "premium". iar renault NU e premium :/
    0 0
  • CooPeR
    Buda tot budã rãmâne :D
    Farurile seamana cu cele de la Citroen C4...ca sa nu mai vb k in rest seaman cu un C5...oricum sfatul meu k si cel al lui Cosmin...Doamne Fereste sa va luatzi masini franceze...exact cum zice si el...sunt scumpe la intretinere.Te costa piesele jumate kt masina..K sa nu vb k un kit de ambreiaj de Laguna 2 ii 1.600 RON(kitul cuprinzand:placa presiune,disc ambreiaj,rulment presiune)si la orice VW-AUDI care sunt concurente cu Laguna 2,kitul de ambreiaj cu tot cu volanta este 1.600 RON!K sa nu mai vb de Loganul nostru...care deja scoate prob si au niste scoruri la piese de iti vine sa`i dai foc...Oricum,RENAULT SUCKS... :)))
    0 1
  • vom vedea...
    Exact cum a precizat ceva mai sus, cui ii place ii place si atat. Vorbim ca nu sunt fiabile..si nu sunt (opinie personala), dar imediat ce apare un model nou se umplu strazile de ele. E ceva de genul ca nu ii place nimanui dar vezi de la pensionari de 60 de ani pana la pusti de 19 ani care conduc Megane si Laguna. Se cumpara, nu stiu in Vest cat se cumpara dar din ce am vazut eu in tara se cumpara. Renault la motoare nu e catastrofa, sunt unele marci si mai catastrofa, la ei beleaua din ce am observat e cu imbinarile si materialele. NU sunt fan Renault, si personal nu mi-as cumpara unul nici daca ar fi sub pretul pietei, dar sunt foarte sigur ca o sa fie un model cumparat pentru ca e sunt persoane carora le place stilul lor, sunt mai conservatoristi, si merge pe Renault. Desigur ca mai sunt si multe alte marci inafara de cele germane multe peste Renault, nu mentionez acum, dar sunt sigur ca alternativele nu sunt de comparat. Desi nici Opel nu e un brand extraordinar e preferat celor frantuzesti...are origine germana :). Depinde de gusturi. Cat despre design, asa e, varianta Estate arata chiar bine as zice, cealalta hatch nici pe departe...
    0 0
  • tare
    e marfa masina,nu va mai prostiti atata,ati vrea voi masina aia,bine ca stiti sa comentati, acasa aveti un harb de dacie si va dati mari intelectuali
    0 0
  • Andrei
    Ce penibil. Auzi si tu .. in premiera natioanala. Ca pozele astea erau aici :
    http://www.promotor.ro/revista/articole/2313/Galerie-Multimedia/Renault-Laguna-3.html
    inca de dimineata.

    PLus inca o chestie, dragi jurnalisti, de unde scoateti pe asta cu Laguna concurenta cu Seria 3 si Audi A4? Asta e segmentul mediu european premium. Ghosn a spus ca masina asta va fi in primele 3 din segmentul sau. Adica segmenul mediu european non-premium. Adica va avea concurenti, mondeo, passat, vectra, avensis. Si nu a4, seria 3-, c-classe, 159,x-type.

    Ce amatori.
    1 0
  • flavius
    renault
    inca o dovada cat de kk e R.Chiar francezii o recunosc in testela din Autojurnal si L,Automobile.NU RENAULT
    0 2
  • gica contra
    asta cati carboni are
    o mai zis un printr-un articol despre emisiile de carboni :) e clar astia le au cu auto cum le am eu cu medicina
    0 0
  • Cum naiba sa coste in Franta versiunea full doar 27.000 de euro? Cand actuala generatie ajunge la preturi de 37.000 de euro. Deci cu 10.000 de euro. Astea sunt preturi scoase din burta? Ca si diferenta aia de 5000 de euro intre cea mai dotata si cea mai cheala e mult prea mica. Cred ca e mai mare si la Twingo.
    0 0
  • Renaul Laguna
    Mie-mi place cum arata aici in poza. Nu stiu cat de bun e ca nu l-am testat. :D
    @rzvy, daca Jimmy e un retard, tu esti un retardat.
    Dar nu-ti face griji: cum Jimmy nu e retard, nici tu nu esti retardat, ci doar prost crescut!
    Unul care nu stie sa accepte si pareriile altora.
    0 0
  • mariuselo
    LaGuNa
    hmm am citit toate comenatariile si majoritatea sunt contra , sincer e atractiva spatele aduce putin cu saab 9-3 nu inteleg de ce majoritatea critica varianta hatch interiorul e chiar ok , partea frontala sincer e cam dezastru , trebuia sa incerece sa pastreze linia modelului trecut , pretul oricum nu poate fii real 22000 euro e cma scumpa pt varainta baza cred ca va ii cva d egenul a 16-17000 cam cat costa passat standard si se va duce sigur peste 25000 , sincer as vrea sa imprumute motorizarile de pe peugeot 407 deoarece sunt puternice si consuma putin. Dar totusi as cumpara mai degraba un volvo sau un saab decat un laguna
    0 0
  • cirsti
    renault...praf
    nu va luati renault..am avut doua laguna si un megane..am avut f multe probleme..simteam ca nu le mai vand..nu cumparati RENAULT
    0 2
  • da tare
    DA ASA DA ARATA SUPER FAIN !DAR NU AS RENUNTA LA UN AUDI PT EL!!!!!!!
    0 0
  • Hmm
    Nu foarte convingator, prea disproportionat, fata nu ma incanta, spatele nici atat, doar interiorul mai salveaza situatia. In rest, nimic spectaculos:sincer nu imi place. Poate versiunea break mai arata ceva, ceva mai bine in spate...
    0 0
  • frumos
    Imi place. Are putin din toate.
    1 0
  • :)
    o masina eleganta.
    interiorul este reusit.

    (imi plac comentariile: am avut doua laguna si un megane am avut f multe probleme nu luati renault)
    -cum ne recomanzi asta daca tu ti-a luat in continuare renouri,hai ca cu prima treaca mearga da sa-ti iei inca 2 stiind ca ai avut mari probleme.
    mai lasati oamenii in pace cu tampeniile.

    am avut si eu un clio si am fost foarte incantat de masina singura problema era intretinerea scumpa.

    acum detin o alta masina, alta marca.pot sa spun sincer ca mi-as cumpara reno cu incredere si a 2-a oara.nu imi voi cumpara insa din cauza intretinerii exagerat de scumpe.

    bafta
    0 0
  • flexus
    Bai frate renault inafara de rare modele, scoate niste masini banale, fara suflet, pentru oameni pentru care masina e mijloc de trasport si atat. Nu ma atrag la nici un nivel chestiile astea. Singura care mai avea ceva era clio clasic, nu symbol asta, clio ala 2 usi sport e singurul renaul care mai face fatza. Pareea mea.

    Cat despre modelul asta, combinatie intre fatza de citroen C5, spate de SAAB si caroserie de passat. Nici una din astea nu pot sa spun ca arata prea bine, deci combinatia este si mai hidoasa =))

    Mult succes renault! Sincer mi se pare mai reusit Loganu decat ce modele scot ei acolo. Vai de capu lor :P
    0 0
  • O struzocamila
    In afara de interior designul este un dezastru. Fata seamana prea mult cu Citroen C6. Chiar si linia laterala. Se pare ca Renault nu a invatat nimic din esecul lui Vel Satis. Tipul acesta de design "foarte original" nu tine la clientela masinilor de clasa medie. Ma asteptam la cu totul altceva.
    Designul lateral al modelului break arata cel mai ciudat. Fata lunga gen C6 nu se potriveste nicicum cu spatele "fast back". Este o linie total dezechilibrata, dupa mine.
    La clasa mica si compacta este important sa fii original! Megane II are si acum o imagine diferita de orice altceva si designul inedit se vede bine si in volumul important de vanzari, chiar la ani buni de la lansare.
    Cu acest design exterior, Laguna nu va face decat sa creasca cota de piata pentru Passat si Mondeo.
    0 0
  • URAGANU
    Uite un Citroen
    Buna ziua dragi interspectatori,

    Va prezentam Noul Laguna cu fata de Citroen C5 si spate cu spitz in dos. Nu stiam c-au fuzionat pentru modelul asta :) Facelift-ul din 2005-2006 era mult mai reusit decat facatura asta. Asta nu e nici dinamica nici masina, e Renault, masina lenesilor si batraneilor, care vor fi dealtfel fericiti de "noul" model.

    Personal, abia astept sa scada pretul la Laguna II pentru a-mi achizitiona una full option la un pret derizoriu.

    In rest, Felicitari celor de la Renault, au mai scos un model :)
    0 0
  • alexxx
    noua laguna
    Deci preturile la lagunaII sunt deja foarte scazute, au discounturi f mari. La 22.000 EUR iei laguna privilege cu motorul 2.0dci de 150CP. Dotari cam tot ce vrei (nu ai navigatia totusi si nici fulll piele).
    Legat de laguna3, desingul exterior nu ma incanta. Adica nu pot sa ii spun foarte naspa dar nici frumos. Interiorul este foarte reusit in schimb. Asteptam si fisa tehnica si mai ales, sa vedem daca ce a spus dl Ghosn ca se vrea a fi o masina premium se va adeveri sau nu. Nu ma astept sa se bata cu serie3, dar sper sa fie cel putin la nivelul lui passat.
    0 0
  • la scris inainte ca nimeni nu te vede
    sunt fan laguna 2!au gresit mult.....cum spunea un coleg de comentarii,imi iau si eu una mai veche,adica laguna 2,ca arata mai bine,cel putin la exterior....
    0 0
  • Balaurus I
    hm..ce sa mai cred ?
    Am un Megane din 2005 si merge f. bine.L-am luat de nou si nu mi-a facut probleme.Prima revizie am scos-o in 480 ron , apoi s-a ars o bobina de aprindere si am luat echiv. germana , nu Sagem ,la 160 ron.Nu mai merg la reprezentante , ca sunt scumpi si operatiile obisnuite mi le fac eu cu amicul meu, mecanic.Are 100 cp dar depasesc VW Diesel 115 CP oriunde , mai ales peste 120 Km/h, ca ii place sa fie turata.Abia am 25 ooo Km.Am rulat cu 175 Km/h si avea rezerva inca.O calc cat incape si nu a trecut de 9 l /100 in oras.Este Euro3.La banii mei de atunci am avut de ales intre Daewoo ,Dacia ,Chevrolet si Reno... Sa o vand pana nu imi face probleme ...asa spuneti...? Cred ca mai primesc 10.000 euro pe ea, mai pun ceva si imi iau un BMW putin folosit...ca astea imi plac cel mai mult...
    0 0
  • laguna
    Eu zic ca este o schimbare in bine la modelul acesta daca vor schimba ceva si la motorizari ar fi foarte bine ,dupa parerea mea daca ei vor sa se compare cu bmw mercedes si audi este problema lor zic eu , iar ca si confort eu zic ca sta foarte bine masina asta ,dar din cate vad eu la comentariile celorlalti toata lumea a sarit in sus cand a venit vorba de concurenta lor nimeni nu sa uitat la masina ????nu sunt adeptul masiniilor frantuzesti dar lasati sa mai schimbe putin lookul asta german care de exepmlu la mult renumitul ww toata au aceeasi forma eu zic ca ei sunt intr-o mare lipsa de idei....Iar la pret eu zic ca sta foarte bine fata de un seria 3 sa nu mai vb de un mercedes sau audi ..Cred ca am laudat prea mult laguna dar mie imi place noul look foarte frumos bravo lor ca mai au idei !!!
    0 0
  • Noul Laguna
    Spui ca e Seat Cordoba din spate... :-?
    0 0
  • reusita masina. interioru e super... bravo lor .
    am vazut k comparati vw cu renault .... nu stiti ce vorbiti .... :))
    2 0
  • e urata
    farurile par o improvizatie copiata dupa honda
    0 0
  • nashpa rau
    Daca as fi vazut pozele fara sa stiu ce marca e (si fara sa scrie pe ea) as fi jurat ca e facuta de chinezi. Asa-zis-ul design nu e decat o combinatie de elemente ale altor modele care nu se potrivesc deloc. Pana si geamul lateral spate seamana izbitor cu cel de la Skoda Superb.
    Pacat ca se va vinde be banii fraierilor pentru ca va avea 5 stele (verzi) la Euro NCAP :))
    0 1
  • Mircea Mester
    Raspunsuri
    @Andrei: Ora la care ai vazut tu aceasta stire nu este si ora la care ea a fost publicata. Din pacate pentru tine, informatia a aparut aici inainte sa apara pe promotor.ro. Cum se intampla, de altfel, cu mai toate stirile auto. Pe de alta parte, plasarea unui produs pe piata se face in interiorul unui anumit segment, corect. Iar subsegmenatarea in aceeasi clasa de tip "premium" si "nonpremium" a fost creata cu scopul de a impune noi topuri, din punctul meu de vedere inutile. Este bine pentru un model sa se autoimpuna pe piata pe o pozitie "de podium", insa daca acel model a creat o subspecie de podium e deja un element artificial. Segmentele sunt clare. Pe cel mediu, Laguna se va bate cu toate modelele specificate in articol. Daca nu, puteam crea un alt segment, cel al "modele de segment mediu european non-premium francez din Lyon" si atunci Laguna era primul. O victorie amara, totusi.

    @Gica Contra: ia o carte de chimie si incepe de la 0: carboni, alcooli, alchene, oxizi. O sa ai o mare surpriza.

    @toti: Interesante comentariile voastre. Daca vreti parere personala, cred ca noul Laguna seamana cu nimeni. E original, chiar daca asta nu inseamna neaparat ca e si frumos si reusit. Corect, break-ul aduce a model bine structurat si gandit iar sedanul pare dezvoltat cu pornire de la break, nu invers. Si asta nu e o solutie chiar inteligenta...
    0 0
  • multescu vasile
    părere
    multă lume se plînge de aceste renault-uri . chiar intr-o emisiune televizata moderator fiin dl lazarus au sunat o groaza de posesori de renault. nici comentariile moderatorului nu au fost prea bune-. E scumpă si nu e grozava la raportul caliate pret. Asa se lauda si cu Loganul care nu e asa cum tebuie si e si scumpă (ajunge pina la 11.000 eu) si care demaraj nu are stabilitate la vant lateral nu are frane ineficiente. dotari putine si nu "optionale" numai ce iti dau ei , nu poti opta in plus nimic. Asta e probabil "stilul" francezilor de lucru.... nu mai spun de calitatea si fiabilitatea modelelor fabricate in Turcia si care se vand in Romania azi. Cu banii ce-i dai pe un renault cat de cat bun cumperi o masină germană sau japoneză mult mai bună d.p.d. vedere raport pret-calitate. E opinia mea.In rest fiecare face ce vrea.
    0 1
  • Laguna
    un jaf....cam ca toate masinile franceze !
    0 0
  • Acri, nu?
    Auzi, tu, "geam lateral spate identic cu cel de la Skoda Superb"!!!!!
    Altceva ce? Surubul de la roata din dreapta fata identic cu cel de la Subaru Impreza....
    Sunteti patetici.
    1 0
  • Marius
    Renault
    Da,ce putem zice.....Renault este o masina buna daca nu mergi mult cu ea ......ati inteles ....si sa mai ocolesti si gropile....ca daca nu ...peste vreo 10000 de km sa vezi ce 'frumos' scartaie.....
    0 0
  • Renault
    Apropos de cele 5 stele..... in Renault sa fii la vreun accident ....sau Logan.....ca sigur treci in cealalta lume .....
    Masini facute de nemernici de socialisti francezi....
    0 1
  • reno
    un Clio Sport lasa in spate Bmw-uri,si multe alte masini intr-adevar escumpa intretinerea da la altele nu e scumpa !!!!!!!! oare.O sa vedeti live ce bine arata laguna 3 .
    0 0
  • catalin
    naspa
    renault a fost, este si va fi mereu o mizerie. moarte comunistilor!
    0 0
  • Mihai2
    Laguna
    Mie personal nu imi place. Cel putin cum se vede in poze. Dar de aici pana la a spune despre toate masinile marcii ca sunt de 2 lei mi se pare cam mult. Daca stam sa ne luam dupa cifre vom vedea ca in ciuda fiabilitatii marcilor germane, Renaut vinde pe rupte si nu doar in Romania. Am umblat de curand pe la dealeri Renault si VW si adevarul incontestabil este ca la pret nu-i bate nimeni pe frantuzoi.Sigur masinile germane tin 10 ani iar cele frantuzesti 5. Sigur ca cele germane isi pastreaza pretul... Dar cand cineva vrea o masina noua si nu are foarte multi bani lucrurile astea nu mai conteaza. Va alege intotdeauna varianta mai ieftina si mai dotata pe care o va schimba in 4 ani cat inca e in stare buna. De asta vinde Renault in draci.Nu sunt cele mai fiabile masini. Dar au un pret imbatabil. Parerea mea este ca cei care au masini pe la servici nu ar trebui sa exemplifice. Noi avem 4 Golfuri. Si au cazut toate in 60.000 km (suspensii). Putem spune ca nu-s fiabile?! Nu. Doar ca au incaput pe mana unora care si-au bagat picioarele. Cunoastem cu totii (sau poate nu ) cum se conduce o masina de firma. Si inca ceva:nu am nici Dacie nici Reanult. Bafta tuturor.
    1 0
  • ptr. mihai si catalin
    Dom'le, asa o fi pe acolo prin Franta - muncesc numai socialistii si comunistii si de-aia scot numai masini proaste, in timp ce capitalistii stau si beau cico-rico la umbra pe malul Senei. Bai, treziti-va din ineptiile debitate. Maine-poimaine o sa ziceti ca Loganul e facut de PSD-isti sau PRM-isti! Si daca nu stiati - si fostul si actualul presedinte francez sunt de dreapta.
    0 0
  • Noul laguna
    Interiorul are design atragator .
    Cred insa ca, calitatea materialelor folosite v-a lasa de dorit !
    Referitor la originalitate , dupa umila mea parere , sunt amatori ... la o prezentare facuta anul trecur de francezi jumatate din conceptele logistice incepeau cu Okimura ...

    Proiectul 2009 nu v-a tine ! Masinile nu vor avea suficienta cautare , doar in : Franta si colonii

    PS Velsatis inca se mai produce in serie !!!
    eu nu am ideea cine il cumpara
    0 0
  • MASINA ESTE INTR-ADEVAR
    HIDEOUS, E VARZAAAAA!!!Si piesele scumpe!:)
    0 0
  • O masina cu adevat reusita!!!
    Ce sa-i faci!
    Ofticosii si invidiosii scriu!
    Ati fost vreodata cu un laguna II????
    Nu cred, cu a saseaconsuma 4 la suta, na ca sa crapati!
    LagunaIII este superba din toate punctele de vedere si sunt sigur ca are multe inovatii, care de obicei vor fi furate ca cei de la BMW si altii!
    Nu mai improscati cu noroi Renault! Habar nu aveti ce spuneti!
    Nu as da un A6 pe un Laguna cu toate dotarile si motorizarea incluse!
    Am prieten care a renuntat la Laguna din cauza ca si-a dorit un s-classe!
    Intradevar cu acest Logan , e o mare porcarie, dar sa compari un LAguna II sau III cu cele mai proaste masini, jale, jale mare.
    Peugeot are atat bun 607-le restul sunt niste vax albina, 407 paladine sau cum masa se cheama arat ca o rabla scoasa dupa presare!
    1 0
  • Medelin Cartelu'
    Observatie
    Nu ma pricep la masini, m-am abonat la Automarket din plictiseala (si nu regret).
    Felicitari, Mircea, articolul tau a nascut multe polemici si controverse, asta îl face deja un succes, atât pe el (articolul) cât si subiectul lui (noua Laguna).
    Si atentie : nu exista publicitate proasta, ci doar publicitate.
    Sa fiti sanatosi !
    0 0
  • Radu Ionut
    Renault Laguna sau Kitch?
    Din fata Peugeot 607 , iar din spate Alfa Romeo
    0 0
  • Dumitru
    Ciuda
    Ciuda este cel mai profund, intim si puternic sentiment romanesc...

    E suficient sa citesti mesajele a 90% dintre cei care au scris aici si care isi revarsa laturile, ura si ciuda, fara sa aiba habar despre ceea ce vorbesc, ca sa intelegi de ce romanii nu pot construi nimic...

    Pur si simplu pentru ca sunt prea ocupati sa darame...
    0 0
  • Nemaipomenita masina!
    Design-ul este extraordinar fata de orice alt renault si cred place la multa lume dar nu toti intra aici sa-l laude.
    As vrea sa-i spun baiatului expert in crash teste de 5 stele, Mihai, ca ar fi bine sa se mai documenteze inainte sa puna Laguna si Logan pe aceeasi treapta.Si BMW S3 are tot 5 stele la crash teste ca si Laguna.Cat despre trecut in lumea cealalta poti s-o faci si in BMW daca sofezi ca un inconstient sau daca ai ghinionul sa dai peste un incostient la volan, unu smecher, care nu respecta pe nimeni in trafic.

    Pentru cei mai multi de mai sus care zic ca-i naspa, pai cum poti sa spui asa ceva fara sa-l incerci masina; mi se pare de bun simt.Fratilor mai intai testati si apoi pronuntati-va si nu-i mai aiuriti si pe altii cu ideile voastre preconcepute!

    Bravo renault! vreau sa vad masina pe viu
    1 0
  • Niciodata Renault
    Cei care au pareri "pro" sa isi aminteasca de aparitia Laguna 2 si de faptul ca se rupeau in 6-8 mii de km.
    Una peste alta nu trebuie sa conduci Logan, sau sa fi frustrat sau sa iti fi surprins parintii facand sex in vremea copilariei ca sa afirmi un lucru atat de evident ca acela al mizerabilitatii marcii Renault.
    0 1
  • ce naspa
    E urata rau fratilor,e masina d'aia care o sa umple tara pt ca tot romanu care are un logan viseaza la renault megane sau laguna ca e mai scump,eu unu imi iau Mazda 6 ca mi se pare super tare
    0 0
  • imi pare ca au luat schitele de la laguna II si au inceput sa redeseneze peste. Nu a iesit ceva mai bun. Plus ca isi pierde f mult identitatea (lucru la care stiu ca au lucrau destul de mult in ultima vreme, vezi "nasul" de pe megane, clio,kangoo,lagunaII-facelift). Din toate lagunele prefer laguna II fara facelift. E singura care are un design coerent.
    0 0
  • Iulian
    Renault si clasa...
    Esecul Vel Satis ar trebui sa le spuna ceva francezilor de la Renault. Nu va bagati la avioane. Renault ar trebui sa se zbata sa ajunga la nivelul la care erau Volkswagen acum 4-5 ani in ceea ce priveste calitatea. Daca vor sa se bata cu BMW, sa-si creeze o divizie de clasa ca si Toyota cu Lexus... Renault nu va fi niciodata mai mult decat o marca populara si intotdeauna in umbra Volkswagen daca nu profita de usoara panta coboratoare pe care au pornit acestia.
    0 1
  • deepsky077
    model reusit!
    Am avut ocazia sa conduc weekendul trecut un Laguna din 1996..pe o autostrada din Franta..I-am dat 180..masina se tinea impecabil pe sosea..nicio trepidatie, motorul nu se auzea deloc in interior. Renault-urile sunt masini rusite! Sunt sigur ca laguna 3 nu va dezamagi..
    1 0
  • Renault vs. VW
    Tuturor desteptilor care compara Renault cu VW as fi curios sa stiu si eu macar un criteriu la care Passat e mai bun decat Laguna. Cu cifre si date, nu balarii. La capitolul calitate: Renault e pe locul 3(dupa Mazda si Ford) si VW pe 12!!!(Cf JDPowers). Scaunele de pe 23 August sunt mai confortabile decat alea de pe VW, iar la motoare e stiut ca VW este intotdeauna in urma cu vreo doua generatii decat restul competitorilor la fel ca si Ford pentru ca asta este POLITICA DE FIRMA! Ford si VW nu vor fi niciodata primii care sa foloseasca un sistem in constructia masinilor daca nu a fost testat si utilizat de competitori. In fine, motoarele Renault detin suprematia in formula I cam de prin 1995 si asta incepe sa se vada in productia de serie: vezi noul M9R 2.0 dci de 180hp. Si sa nu mai vorbim de frane: VW Passat cred ca este cea mai nesigura masina la capitolul frane din tot segmentul. Incercati sa fiti mai obiectivi si nu mai considerati ca tot ce e german e bun, doar pentru ca BMW si Mercedez sunt firme germane. Audi, VW si Opel sunt masini mediocre ca si Renault, dar in nici un caz mai bune...
    1 0
  • Sergiu B
    Super Noua Laguna
    Multi critica renault ,dar sunt masini bune mai ales cele fabricate dupa 2003 cand au inceput sa puna accentul pe calitate. Laguna care se comercializeaza in prezent ,a obtinut locul 2 in clasa medie superioara devansand Vectra Avensis,Mondeo,Passat avand cele mai putine defecte si cele mai putine reveniri in service . Studiu a fost facut in europa ( Germania , Franta , Anglia.)Studiu facut de organizatia independenta ADAC (Automobil Club Germania).Noua Laguna va fi un real succes si arata super!
    1 0
  • lagunist
    Arata superrrrrrrrrrrrrr
    1 0
  • Bogdan
    multe lume despre laguna
    dik mah...cate lume e intersat de laguna...eu nu o sa-mi cumpar in veci...nu simpatizez deloc marca renault...si prefer masinile de teren...oare renault cand o sa aiba ceva de spus pe acel segment...never???
    0 1
  • passat....asta da masina
    ....
    vreti masina.....luati orice este german
    0 1
  • Sergiu
    Renault are masini de teren
    Daca nu stiai, Bogdan, Renault are masini de teren prin partenerul lui Nissan si anul viitor vor scoate si ei un SUV
    0 0
  • Stefan
    Aoleu ce saracie...
    Arata ca o tigaie... Fara nici un pic de personalitate. Sa mor, daca o vad pe strada nici nu o bag in seama - nu-mi transmite nimic. E ca tot ce face grupul Renault... zici ca e desenata de un copil puber care-si deseneaza parul pubian cu dermatograful mamicii!
    0 0
  • clarificare
    Pentru cei care au tot facut referire la Contract 2009 si l-au citat pe Carlos Goshn, ar trebui sa fie facuta o clarificare: obiectivul Renault este ca Laguna 3 sa fie in Top 3 calitate alaturi de modele VW, Toyota,Audi etc. Calitatea este ceva destul de greu de contorizat si in general se face statistic dupa nr.de intrari in service in garantie per/ numar de masini vindute si nu dupa ineptiile postate de unii altii pe un blog. Oricum , cei de la Renault au recunoscut problemele de fiabilitete ale Laguna II si au incercat sa le remedieze. Ramine de vazut daca au reusit si ramine de vazut masina live.
    In rest, debitati romani, debitati!!!
    0 0
  • filmul de prezentare din franta
    Revin si cu adresa unde puteti vedea filmul de prezentare pentru o impresie mai aproape de realitate decit foto:
    http://www.dailymotion.com/video/x260wk_renault-laguna-3
    0 0
  • tattae
    pt "critici"
    mai eu nush ce masini renault ati avut voi sau ca dupa 7000 km a inceput sa scartaie.....ma rog e ca voi... dar eu am un renault megane 1,9 dci din dec 2000 am cu el 370.000 km si singurele probleme care le-am avut cu el au fost din cauza accidentelor in rest doar schimbarea consumabilelor (stiti voi care sunt alea). asa si eu am mers cu un seria 3 de la o firma si la doar 20.000 km chiar scartaie. asa ca ....
    0 0
  • eu zic ca arata foarte bine!!!!
    0 0
  • PT TATTAE
    hai ca ai zis-o pai orice masina daca o conduci ca ghiolbanul si intr-o luna o faci s-a scartaie...aici nuy este vb de firma ci de modul de conducere.....pt o comparatia cumpara-ti un seria 3 si un megANE NOU SI ATUNCI AI SA VEZI DIFERENTA....TE ROG NU MAI SPUNE DESPRE BMW CA FACE URAT MAI REPEDE CA UN RENAULT .....SINCER GRESESTI TOTAL DEFAPT UN BMW DIN 95 SE TINE MAI BINE CA MEGANUL TAU DIN 2000 SI DACA NU MA INSEL UN FULL OPTION DE LA BMW DIN 94 ARE CLIMATRONIC SUNT SIGUR CA RENAULT-UL TAU ARE AER CONDITIONAT SI CATEVA TREBURI ELECTRICE....BAFTA
    0 0
  • general vorbind
    1. francezii se pricep la confort
    2. italienii la design
    3. nemtii la bere
    4. japonezii la masini
    5. romanii la povesti

    batem campii
    daca cineva are bani sa isi cumpere masina ok
    dar daca si-a luat-o si nu are bani de intretinere ... @ciocu mic@

    eu nu sofez ... deci citroen c6 .
    . si atat
    restul folclor

    oricum tot ce nu este ferrari si RR se depreciaza ... a poate morganul te mai scoate

    restu.
    cea mai buna masina este cea care o platesc altii
    0 0
  • bogdan 78(italia)
    renault laguna
    eu am o laguna 2 ,cu 120000 km si nu adat probleme pana acum.cam ce este facut din ani 2000 incoace ,ma refer la toate marcile europene sunt egale in prestatii si consumuri.va asigur,pentruca am avut si rover wv ford prinre altele
    0 0
  • Ciripel
    Chiar ca bateti campii
    Dragi mei si Renault-urile si BMW-urile si Mercedes-urile si VW-urile care le gasesti in Europa de Est se fac in Turcia pt. ca platforma e modificata sa reziste drumurilor "line" de aici, deci orice ti-ai lua tot turcisme sunt numai ca unele sunt mai ieftine altele mai scumpe.
    0 0
  • laguna
    putea sa faca Laguna de 100.000 de euro si arata mai tare ca orice Mertz, Audi sau BMW. Francezii fac masini pt buzunare mici, si cand au zis k vor sa fie lideri, sau referit la vanzari...
    0 0
  • Buiacka
    Laguna
    Am un Megane II hatchback facelift de aproape un an. N-am avut nici un fel de probleme cu ea. Intr-adevar reviziile periodice iti scot mai multi bani din buzunar decat la alte marci, dar asta e...Asteptam cu interes noul model laguna dar sincer m-a cam dezamagit. NU mai are nimic din personalitatea modelului Laguna II (poate doar interiorul mai salveaza ceva). As fi vrut sa fac un "upgrade" de la Megane la Laguna, dar cred ca o sa ma gandesc mai bine daca am sa fac pasul sa nu....
    0 0
  • crincenul
    laguna
    Hai sa fim seriosi,povestea cu "numai nemtii fac masini bune" s-a cam dus de vreo citiva ani.De acum cam toti producatorii se duc spre acelasi nivel de calitate,cu mici diferente,iar criteriile de cumparare tin din ce in ce mai mult de subiectivismul fiecaruia.Cui ii place sa-si ia,cui nu-i place sa nu-si ia.Si oricum,nu mai vorbiti dupa ce ati vazut citeva fotografii!
    1 0
  • sibian
    Renault e OK
    M-a saturat sa aud ca toate Renault-urile sunt proaste. Am intalnit multe persoane erau au fost multumite de modele destul de ieftine de la Renault cum ar fi Clio sau Megane. Personal conduc un Kangoo MPV (nu de marfa) din 2001 adus din Gemrmanaia care nu m-a lasat niciodata balta. In 4 ani am schimbat un amortizor cu 600 ron si filtre in val de 100 ron si are 120.000 km. Adevarul este ca la raportul calitate pret stau cel mai bine. Daca o sa aveti ocazia sa mergeti prin Europa in tari precum Germania sau Austria o sa ramaneti surprinsi de care Renault-uri o sa gasiti. Cele mai fiabile masini raman cele japoneze.
    0 0
  • tik sp.
    despre laguna
    Am un laguna 2,i-am facut 190.000km,i-am schimbat 2 rotule,si consumabilele binenteles.O consider o masina buna in ciuda tuturor celor c o critica.Probabil ca multi dintre ei nici macar nu s-au urcat in ea,decum sa o conduca;am avut audi si un mercedes,dar tinand cont de pret prefer laguna.
    0 0
  • Marius
    Fatza de spatar...
    Sedanul arata ca si Megane sedan, mai ales stopurile... Interiorul, bordul e frumos. Imi place. Insa fata... acolo e durere mare... Nu e reusita deloc... Nu imi place absolut defel. Fatza modeului actual e muuuult mai frumoasa.
    E OK masina, dar se putea mult mai bine...
    Eu sunt fan Renault. Megane III care va aparea la anul e mult mai reusit decat Laguna. Cel putin din pozele pe care le-am vazut eu e clara chestia asta.
    0 0
  • Viorel
    New Laguna
    Pt inceput sa spun ca sunt posesor de Megane II Sedan de 2 luni, masina pe care mi-o doream de cand a aparut Megane II si ca simpatizez cu marca franceza de automobile . La prima vedere pare interesanta, interior ff bine lucrat(tablu de bord in noua tendinta a BMW si Mercedes), se anunta motorizari bune si f bune, design care te atrage sau nu. Partea frontala aduce cu C6 iar stopurile spate se inscriu in tendinta momentului (vezi new mondeo).
    Am vazut si noul Mondeo si pare sincer mai atractiv ca lock. In schimb imi place varianta Estate / aduce cumva cu turingurile de la BMW...
    Sunt doar pareri personale, de neprofesionist, dar iubitor de tot ce inseamna auto - este posibil ca ceea ce noi acum consideram ca seamana cu x sau cu y sa fie totusi un design novator care va face legea peste cativa ani in industria auto mondiala, asa cum Renault a mai facut in anii trecuti.
    0 0
  • Stefan
    Gigi Contra
    Romanii mereu sunt un fel de Gigi Contra care cum au strans din buci pentru un TDI second nemtesc cum se cred buricul targului. Daca Renault e asa de varza cum ziceti voi probabil ca nu ati auzit in viata voastra de Megane RS, darmite sa mai si mergeti cu el.. iar Laguna ati vazut doar in poze. Deh strugurii la care nu ajungi sunt acrii.. Si mai dati-o naibi de fiabilitate nemteasca ca stim cu toti ca asta nu mai e valabil de ani buni. Azi daca vrei fiabilitate iti iei Honda. PUNCT
    0 0
  • Fane Reno'
    Pentru "fanii Laguna"
    Povestea cu "fiabilitatea" germana e o utopie de cativa ani (vorbesc in calitate de angajat Porche Romania) . Passat e o caruta de masina pe caroserie de Golf 5 si care vine in service intre garantii mai des decat Loganul si mai scumpa decat Laguna2 .Am testat cam tot ce vinde Porche Romania( golf, passat, Skoda Seat) si singura masina care se depaseste in confort LAguna 2 este Audi A6 si modelele superioare(dar la un pret mai mare) .In rest masina se strica in functie de comportamentul la volan al disperatului de sofer (dati-mi pe mina un Bugatti Veyron si il rup in 5000Km daca vreau) .Laguna 2 e o masina care ofera confort si optiuni scumpe( ESP, airbaguri cortina dublu-climatronic) in pret de passat standard .Si daca iti iei masina noua oricum 60-70 mii km nu ai nici o problema cu ea (dupa aia o vinzi) .
    Pentru "soferii de firma" : Mai taceti ca stie toata lumea cum rupeti masinile prin oras si dupa aia va plangeti ca marca X sau Y e proasta ca s-a defectat intre revizii ...
    1 0
  • AdrianP
    Pacat
    Imi pare rau ca au ramas la ideea de a pune
    numarul de imatriculare din aspate in bara
    si nu in hayon. Porcaria asta o vezi numai la
    americani. In rest imi place.
    0 0
  • Super TARE frate!
    cred ca foarte multi de aici nu au mers cu un RENAULT niciodata; de aceea arunca cu noroi in renault. eu am un symbol de 2 ani si in 30.000 km nu am avut nici o defectiune(cel mai mult am mers prin gropile din bucuresti).
    Ce nu stiu multi este faptul ca RENAULT are deja inventat un nou motor fara axe cu came si fara distributie(totul este asistat de calculator; va dati seama ce consum realizeaza acel moto???); daca ar incepe productia de serie... nu stiu ce ar face mercedes, bmw, audi... sau nu stiu de ce marca mai pomeneati pe aici. cred ca isi intaresc spionajul. :))))
    Bravo RENAULT. Esti tare.
    0 0
  • in nici un caz...
    daca e la fel de fiabila ca restul de modele renault...se duce dracu' si asta.
    in rest..furaciune..
    0 1
  • E HIDOASA, MAI ALES SPATELE
    0 0
  • COOL?
    ARATA BINE,MAI BINE CA NOUL FORD MONDEO!
    1 0
  • Cristian
    Nu detin un renault...dar am condus f f mult un megane 2...masina este acceptabila ca materiale...plastic placut la atingere scaune confortabile design placut interior cat si exterior,optiuni bune...dar...motorizarile...lasa de dorit...ex 1.6 16V...consuma f mult parerea mea...si este f puturoasa...cat despre noul laguna...design exterior...ushoara copie a C5'ului....cat despre interior...au ridicat prea mult nivelul...ar fi trebuit trecuta la concepte masina asta...este mult peste nivelul renaultului....varianta estate...asemanatoare BMW'ului seria 1 la spate e mai placuta decat varianta sedane...masina este placuta din toate punctele de vedere...dar ar fi putut gandi mai mult la design'ul exterior...sa o faca putin mai originala si mai putin asemanatoare altor masini...
    1 0
  • florica
    super futture ***
    Renault este pe primul loc la siguranta...5 stele si asa va ramine.Laguna a rupt piata cu II toti se intrebau daca e nava sau masina.Acum vor ramine muti iar cei ce comenteaza nu au renault dar viseaza la el pentru ca este o masina de vis.Am laguna ...am de toate de la senzori; la siguranta la comfort sporit pina la consum minim nota 10.
    1 0
  • florica ai si clima bizonica?
    Marele ghinion al acestei Laguna este ca e "contemporana" cu noul Mondeo- un mare succes...Masinile frantuzesti nu sunt rele cand vine vorba de motoare, vw-ul tocmai a imprumutat tehnologia diesel de la peugeot, ceea ce este oarecum jenant...ma rog...faza e ca atunci cand vine vorba de finisaje, modul cum este inchegata o masina sunt praf...cand inchizi usa parca dai cu poarta (am si 607 si C5 - din pacate ptr mine, deci vb in cunostinta de cauza)...oricum nu va faceti griji se va vinde, stau si ma intreb oare ce naiba nu s-ar vinde pe la noi...
    0 0
  • marian
    laguna
    Sunt posesor de Laguna 2(2004),cumparata din Germania.Intr-un an nu a trebuit sa scimb nimic la ea,timp in care prieteni de-ai mei cu A4 si Passate au stat mai mult la Service decit acasa.Vreau raspuns de la fanii masinilor nemtesti.Si mie imi ziceau toti "Meseriasii":Nu-ti lua Laguna,dar eu mi-am luat si nu regret deloc.Nu va mai luati dupa cei care zic:"Nu va luati Renault",pentru ca acestia sunt PAPAGALI!
    1 0
  • Am 2 A8,, una 2002 si cealalta 2006, dar mai am si o Laguna 2. Sincer, e masina mea de suflet! e din 2003, am luat-o second, in 2005. N-a patit nimic de atunci, imi place si in acest moment. Si cred ca voi lua si o Laguna III, serios. Una FULL!
    1 0
  • Sa-mi iau laguna pana la urma?
    Am avut un VW si un Ford si vroiam neaparat sa-mi iau o Laguna dar dupa c am vazut comentariile voastre nu stiu c sa mai cred.Cred k ar trebui sa vedem aici parerile unor cunoscatori adevarati,iar cei care au mers cu o masina doar p un joc de calc SA TACA DRACU DIN GURA!!! Din experienta mea am ajuns la concluzia k fiabilitatea unei masini depinde fff mult d felul in care se conduce acea masina.
    1 0
  • George
    Cei care vorbesc din auzite mai bine tac
    Pariez ca 95% din cei care critica Renault nu s-au urcat intr-una in viata lor. Eu am un Megane 2 de aproape un an, 11.000km si merge foarte bine. Mai scartaie cate o usa dar ... la toate scartaie (si BMW, Totyta si ce mai vreti voi).340 ron m-a costat prima revizie. Stiti cat costa la un Mercedes??? Aaaaa si in a 5-a la drum lung mers cu 110km/h consuma 2.8% :))
    0 0
  • Traian
    Laguna
    Sinteti niste habarnisti nu stiti ce inseamna o masuna franceza .Eu am un laguna 2 din 2001 dar nu am avut probleme cu el si circul saptaminal peste 500 km pe drumurile din Rominia .Nu as da Renoul sau Pejoul pe o alta masina.
    0 0
  • marius
    prea smekera
    marfa, am o laguna 2 ji sunt f.multumit multi zic k e renault dar nu jtiu ce vorbesc e peste multe masini,imi pare rau doar k e prea sscumpa ji mai bn imi iau un seria 3 la banii ajtia...poate peste 2 ani o sa-mi iau ji io una la mana a doua din franta...
    0 0
  • alex(tm)
    cei care ziceti 'nu cumparati renault',ce masina aveti?
    eu am un laguna 2 din 2003,o am de 2 ani si vreau sa va zic ca am avut o singura problema la ea,cu climatronicul.Atat! pt o masina second e chiar bine,asa ca gura mica! niciun alt renault nu se poate compara cu laguna,dar laguna se poate compara cu multe masini de top si de top price...decat sa-mi fi luat un a4 standard am facut mai bine ca mi-am luat un laguna full option.
    1 0
  • Renault / Citroen = BMW / AUDI ?
    Dragi mei,E treaba de marketing1. Eu au zis ca vor sa se bata cu granzii2. O si fac, pt ca toata lumea vorbeste cum naiba sa compari cele doua marci3. Nu va ajunge citroen = mercedes la imagine, dar ce fac ei, aduc o masina cu 10000 EUR mai ieftina, s-au invatat ca plasticul nu mai place si te fac sa te duci sa o vezi si de ciuda4. te urci in ea si ... surpriza, incepe sa iti placa5. mergi acasa si iti faci socoteala6. dar vorbesti cu prietenii (mari meseriasi in ale masinilor toti)7. si ce faci?8. Iti cumperi un VW Jetta de 1,9 (ca e cel mai tare), obosit si zgomotos de iti vine sa te urci pe pereti, dar e VW si e bun (de asa zice lumea)9. Eu zic , cumpoarati ce va place voua cu adevarat10. Iti place KIA cumparea KIA iti place Logan cumpara Logan iti place Porshe , cumpara Ferrari 11. Terminati cu toate comparatiile pt ca noi avem bani de masini pe datorie si spui ca isi tin pretu alea nemtesti12. O tampenie pt ca "artimetica" e simpla: dupa 3 ani masina e la jumate (40000/2=20000 Euro un Mercedes) isi tine pretu da (Renault (20000/2 = 10000) si asta il tineSi mai terminati cu folclorul ca piesele sunt scumpe, in 3 ani o sa schimbi ulei/filtre si distributia si poate niste amortizoare, deci cumpara Citroen C% ca la alea nu iti trebuiesi... tot asa ... putem discuta la infinitStiti ce frumosDIVERSITATEA faceti ce va place
    1 0
  • Somebody
    Renault-DA
    Si eu am avut vreo 5 modele de masini de firma,si pot spune ca le-am condus destul de mult prin Romania si nu numai,cea mai fiabila a fost un Clio(130000km/1an),in afara de ce se schimba la revizii(filtre si ulei), am mai dat banii pe 2 chestii,benzina si lichid de parbriz...
    1 0
  • Gylbert
    Pareri...pareri
    Multi dintre voi (nu generalizez, doar cei care se simt) sunteti ca aia de pe station care isi dau ei cu parerea cum trebuia sa suteze ala cum trebuia sa pasese dar daca ii pui sa traga la poarta abia nimeresc mingea. Repet, multi dintre voi ati vrea sa aveti masina asta, mergeti pe jos sau cu autobuzul si comentati. Nu sunt fan Reno dar nici sa zik ce spun unii in comentariile de mai sus. Think before!!!
    0 0
  • c.hlibocianu
    o masina deosebita
    astept cu nerabdare aparitia in Romania a autoturismului renault Laguna 3estate 2l.DCI automatic.hlibocianu40@yahoo.ro
    0 0
  • laguna 3
    am vazut-o si este minunata. am condus-o iar senzatia este extraordinara. interior nou , materiala noi si un exterior futurist. merita toti banii .
    1 0
  • noname
    Nu Renault
    Am un renault clio din 2000 si va spun ca nimic din ce are in dotare nu functioneaza ca la o masina normala. Nici geamurile electrice, nici servo-directia, etc., iar acum ii fac motorul. Chuloasa, supape, segmenti, etc. Sonda lanbda m-a costat 300 de euro+TVA. am crezut ca mor! O repar si o vand la un alt fraier! Ca io nu mai imi iau Renault cat traiesc.
    0 0
  • aurelian
    am si eu o laguna 2 urmatoarea masina va fi laguna 3 mai am o rugaminte pt cei care nu stiu ce inseamna o masina sau nu stiu sa aprecieze ceva frumos ciocu mic
    1 0
  • `Andrei
    pareri
    Si eu am o laguna 2 si 2 megane-uri. Si in afara de un amortizor care a picat la 30 000 de km la un megane (sedan) si care a durat 1 ora sa mi-l schimbe pe garantie cu tot cu constatare, nu am avut o problema cu niciuna din ele. Laguna are 180 000 de km si in afara de faptul ca a inceput sa cam scartaie inauntru merge brici. Parerea mea e ca la renault singura problema e faptul ca in interior cam scartaie plasticul dar sunt sigur ca odata cu laguna 3 aceasta problema va fi rezolvata... prea s-a pus accent pe calitatea de la interior... oricum, chiar daca sunt multumit de automobilele renault pe care le am nu imi dau cu parerea... pana nu vedem masina nu avem de unde sti de e ok sau nu... in poze poate apre botul si spatele nush cum si nush ce are... la SIAB arata bine in realitate... trebuie sa vedem ... for REAL... Parerea mea e ca va fi o masina reusita totusi si chiar daca nu se va ridica la nivelul audi sau bmw sigur va fi peste vw passat, opel vectra sau ford mondeo... parerea mea...
    2 0
  • sandescu iulian
    renou laguna
    este o masina destul de frumoasa dar pretul este cam exagerat pentru aceasta masina se aseamana foarte bine cu opelul astra dar in deosebi opelul este cu mult dotata decat renoul
    0 0
  • aadrian
    p
    cele mai proate masini renoul k si fiatul ai o vorba care zice daca vreri parfum mergi in franta ,daca vrei haine mergi in italia si masini in germania
    0 2
  • super masina
    am avut un passat si l-am vandut, era greu de intretinut si ma blazesem de fizionomia sa de broasca gestanta, apropo, grila din fata are 50 cm!!, mi-am luat un ford mondeo dar m-a disperat zgomotul motorului si l-am dat apoi mi-am luat laguna II full si simt ca ma reprezinta, are farmec, este rasat, merge f bine, este silentios si are o aparitie agresiva dar in acelasi timp prietenoasa, este o masina pe care nu o pot intelege si aprecia decat cei care cunosc ce inseamna rafinament, in rest, pt. ceilalti am un sfat:nu va luati renault, veti fi nefericiti, cumparati una germana rotunda pe la colturi si cutie ambalaj in interior, in plus aveti si sugestionare-daca vrei masina mergi in germania. ha, ha, ha, de ce sunt atatia soferi si atat de putini conducatori auto?!
    2 0
  • Lucian
    renault
    Vad ca sunt unii nemultumiti de renault...eu am un clio simbol din 2001 si pana acum, la 70 000 km, am schimbat doar toba, curelele si reviziile obisnuite...deci in service a stat foarte putin si doar pt. piesele ce trebuiau schimbate (bujii, filtre)...merge foarte bine. de ce nu mi-as cumpara si o laguna, de exemplu? masini cu probleme sunt la toate marcile...de ce ar fi la renault mai rau decat la altii?
    2 0
  • Hlibocianu Constanti
    tvrm
    Sunt imresionat placut de modul cum arata noul renault laguna estate 2l.dci automatic .astept cu nerabdare datele tehnice si dotari.Constantin hlibocianu. hlibocianu40@yahoo.com
    0 0
  • cosmin
    laguna
    este o masina cu care asi fi mandru pe sosea.superba ! am un 407 si deja anticipez ca va fi o aparitie interesanta.
    2 0
  • laurentiu
    imi place f mult masina...d-abia astept sa apara p piata...am 23.ooo d euro ji nu imi cumpar alta...astept sa apara noua laguna...mi se pare prea tare masina
    1 0
  • cata
    cum nu exista padure fara uscaturi asa nu exista masini fara probleme,asa ca nu mai criticati marca reno mai ales voi cei care v-ati invatat cu un harb de dacie si de invidie criticati aceasta marca la care poate doar visati
    1 0
  • Penibil...
    E tot ce pot sa spun....Penibil.Domnii francezi ar trebui sa inteleaga cata dreptate au americanii cand spun ca intotdeauna o masina se cumpara cu ochiul...Seamana cu Citroen,nu are personalitate....O incercare nereusita,veti vedea,ca si vechiul Laguna ,care ,de cand a aparut, a declansat demisii in lant la Renault... Sa le fie rusine ca ne prostesc cu astfel de imagini.Comparatia cu masinile germane este penibila.Puteau macar sa faca un design care sa ia ochii...Poate mai pacaleau un anume segment.Dar asa....
    0 1
  • Careeste
    Am vazut si romani fericiti
    Lasati textele anti Renault, la ce drumuri avem poti sa ai si Humer si tot o sa carcotesti!Alea laudate merg mai des la service.Drumurile is problema poti sa ai Bentley ca praful se alege!Mai documentati_va!
    0 0
  • Breaban Andrei
    Participare lansare
    Autoturismele sunt de calitate, din pacate nu si personalul.Este a doua oara cind m - am convins de neseriozitatea firmei, probabil ca au ramas cei de la fosta Dacia.Prima oara, acum doi ani, cand am facut revizia periodica si la o saptamina imi fierbea motorul pentru ca am ramas fara apa, desi in documentele de revizie s - a scris ca a fost verificata si apa.Recent am primit telefon ca voi fi invitat la lansarea noului Renault Laguna.Am acceptat si conform intelegerii am asteptata sa primesc invitatia. Aceasta a sosit desigur dar in ziua urmatoare evenimentului, adica pe 21.03.2008 si eram invitat pentru 20.03.2008...ce sa mai spunem?...de aceea firma Renautl pierde teren in fata altora..
    0 0
  • laguna
    E foarte tare masina.Am facut test drive cu ea ,sta beton pe sosea ,interiorul, chiar arata bine.Eu am acasa un megane pe benzina 1,6 110cp, de 1 an si sunt foarte multumit de ea. Nu am avut nici o problema cu ea.
    1 0
  • critici...laguna
    am condus o laguna mai veche si merge foarte bine. cum puteti critica noua laguna nici nu ati vazut masina in realitate. masina e bine din toate punctele de vedere,nu se compara cu alte marci de prestigiu cum am vazut in unele comentari, dar este foarte aprope de aceste marci....(iar noile motorizari sunt foarte bune)
    2 0
  • laguna 3
    Am fost la test-drive.Cred ca oricine ar cere o tura in plus. Odata asezat la volan uiti ca arata naspa afara .Merge brici , sta perfect in curbe , dotari excelente pentru pretul ei.Cineva de aici zicea ca e mai bine echipata opel astra ..ma umfla rasu.Dotari Standard pentru modelul mediu 2.0dci 150 hp4 jante aliaj usor 17"A.B.S. + A.F.U. (Asistenta la Franarea de Urgenta), aprindere automata a avariilor la deceleratie puternica Aer conditionat cu reglare automata separata stanga/dreapta si captor toxicitate Airbag-uri frontale adaptabile pentru sofer si pasager ( cu posibilitatea dezactivarii airbag-ului pasager)Airbag-uri laterale torace pentru locurile din fata, airbag-uri laterale cap pentru locurile din fata si din spate Bancheta cu spatar rabatabil si fractionabil 1/3-2/3 Centuri fata cu reglare pe inaltime, cu dubla pretensionare si limitator de efort integrat Centuri laterale spate in 3 puncte, si limitator de efort integrat si cu pretensionare, mai putin pentru centura centrala spate.Computer de bord si tablou de bord cu afisaj in limba engleza Consola centrala cu spatiu de depozitare sub cotiera Cotiera spate cu 2 spatii de depozitare pentru pahare Deschiderea automata a usilor si pedala frana retractabila in caz de soc E.S.P. (Control dinamic al traiectoriei), ASR ( cu exceptia 1.6 16V si 1.5 dCi)Freeshift/eco-pilot (pentru CVM), sistem de optimizare a consumului si a emisiilor de CO2Functia " Follow me home" Geamuri electrice fata si spate cu sistem anti-prindere; geamuri si parbriz cu tenta Imobilizator electronic codat, C.A.R. (Inchiderea automata a usilor, portbagajului si a trapei pentru carburant la demaraj)Inchidere centralizata si demaraj cu card Kit fumatori Oglinzi retrovizoare in ton cu caroseria, electrice si degivrante, asferica pe partea soferului si cu semnalizatoare integrate Plafoniera fata cu iluminare centrala, 2 spoturi de lectura si plafoniera spate cu iluminare centrala Praguri de usi (fata) cu insertii aluminiu gravate "Laguna" Proiectoare de ceata Proiectoare fata eliptice cu halogen si blocuri optice spate cu leduri Radio cu mono CD si MP3 140W cu 8 difuzoare, si satelit de comanda la volan. SBR (Seat Belt Reminder) atentionarea in caz de necuplare a centurii sofer si pasagerScaun pasager cu reglare manuala pe inaltime Scaun sofer cu reglare manuala pe inaltime/longitudinal/inclinare/lombar si scaun pasager cu reglare manuala Senzor de lumina si de ploaieSistem ISOFIX de prindere a scaunului copil pentru locurile pasager laterale spate Spatii de depozitare in usile din fata si din spate si spatiu de depozitare pentru ochelari pe partea soferului (acesta din urma este incompatibil cu trapa panoramica) Stergatoare parbriz "flat blade" si stergator luneta "inteligent" ( activare automata a stergatorului luneta la cuplarea marsarierului) Tapiterie mixta, piele cu material textil de culoare carbon inchis;scaune fata design sport cu intariri laterale Tempomat (Dispozitiv pentru reglarea automata a vitezei) si limitator de viteza Tetiere fata reglabile fata/spate si pe inaltime si 3 tetiere spate Volan imbracat in piele, reglabil pe inaltime si in profunzime. P.S. Eu am o AVENSIS .
    1 1
  • laguna
    e un model avansat si cred ca merita eforul celor de la renault dar vrem mai multe date despre cum se comporta si ce calitate au obtiunile si inte ce preturi se incadreaza
    1 0
  • laguna
    am un laguna 2 si sunt multumit de ea dar am si un passat am avut mai multe masini si sa sti ca e diferenta oricum intre passat si laguna dar nu as aruncao e ok
    0 0
  • Megane Bicorp & Renault 9
    Am doua renaulturi .. unu megane care are in jur de 70.000 de km si unu mai vechi un reno 9.Sincer pana acuma nu am avut probleme cu ele ... din punct de vedere tehnic reno face cele mai byuna motoare pe benzina ;) cel putin de 1.4 ;)De laguna nush ce sa zic k nu am avut .... nu se poate compara inc acu nici o masina de la mercedes sau BMW ....;) dar tacetzi k si la BMW sau Mercedes is ft scumpe piesele ...
    1 0
  • imi cumpar una
    ma pregatesc sa imi cumpar una,
    astept sa mai "strang" ceva tva si la sf anului imi i-au una

    am fost in Anglia acu' 3 zile ai am vazut una neaga

    arata bestial printre toate masinile de acolo
    ce imi place la aceata masina ... siguranta si confort

    apropo, englezi merg cu masini frantuzesti (inclusiv reno) de vreo 15 ani si ica le mai tin, oare de ce?

    in Anglia nu am vazut in 7 zile nici macar un passat
    2 0
  • laguna
    e buna
    e ff buna la confort si dinamica sper ca cei de la renault au facut o afacere buna are un confort deosebit pt un renault!! E super !!!
    2 0
  • cosmopolitan
    renault laguna 3
    cu ce sa incep poate cu createur d automobile da cu asta sigur tocmai din 1889 de mult tare de cand nume precum audi bmw si altele nu erau siguri ce o sa faca biciclete sau scutere dar ce mai conteaza ai passat esti deasupra tuturor sau dedesupt ramana de vazut
    0 0
  • silviu
    laguna e super masina
    cum puteti compara laguna cu passatul? chiar si posesorii de passat tanjesc la o marire de salariu pt a-si schimba masina cu o laguna dupa care suspina cand o vad pe strada. la fel si posesorii de laguna care isi doresc un passat in locul ei. va scrie unul care a avut ambele masini si care trebuie crezut(e recomandabil) cand spune ca laguna e mai tare ca passatul. in rest, comentarii sterile si manifestari ale frustrarilor celor care au o marca si o denigreaza pe alta desi nu cunosc nimic depre ea..
    2 0
  • laguna e tare
    vorbiti prostii laguna nu o poti compara cu pasatul leam condus pe amandoua fabricate acelasi an. de ww e numai reclama laguna sta mult mai bine in curbe mersul pe drum confortul siguranta. vorbiti ca nu stiti sau nu ati mers cu renault
    2 0
  • zaharel
    sistem audio
    Care stii ce sistem audio are Laguna si cat de performant este.da si tu un tel:0723501374.
    0 0
  • laguna
    cel mai frumos interior de masina din lume
    1 1
  • hmmmm.....
    Nu mai improscati cu noroi Renault Laguna EU am o Laguna 1 si este super sunt multumit de ea am schimbat rolele si curelele la distributie si m-a costat 600 RON cu manopera cu tot sunt masini superbe sunt foarte multumit, si in cea ce priveste faptul ca sunt fabricate de comunisti este ok,cat au fost comunisti in RO a fost de munca si bine dar acum? traim in saracie lucie si intr-o debandada mare !!! Lasati RENAULTUL in pace !!
    3 1
  • ssilvian
    ce constipati
    Am laguna de 6 luni si am facut cu ea 20.000,mai am si un a6,asa ca sa nu zica careva ca nu am condus ceva nemtesc,e super masina,cum merge cum se comporta pe drumurile noastre,un conscum mediu de 7l/100km ,nu scartaie nimic,am mers si pe drum de tara,adica nu stiu ce peugeot sau opel e stabil intr o curba stransa luata cu 90-100,sau care sa fie asa sigura.Nu mai vorbiti daca nu a-ti condus masina asta.
    2 0
  • laguna 3
    este super noua laguna 3.
    1 0
  • SUPERFAST
    LAGUNA 3 2.0DCI DYNAMIQE
    SAL,am citit si eu ce mai scriu baieti si am zis ca ar fi bine sa imi spun si eu parerea .sincer,o sa merg puti in timp ca sa ma fac inteles;am avut doua dacia,mondeo3fab.2001 2.0tdci ghia 178000km. ,passat variant 2003highline 248000km.,actualmente laguna3 dci 150cp fab.aug.2008 47000km (7 luni in garaj).concluzie,sa nu mai lungesc laguna cea mai buna,motor,cutie tinuta de drum confort,pret, consum(tinind cont ca are cel mai puternic motor adica mondeo 116cp,passat 131,laguna 150,consum real subsemnatu;mondeo 6,8 la 130km/h cu a/c,passat 7,6 la140km/h cu a/c,laguna 7,8la 170km,cua/c trageti voi concluzile.mondeo ma costat mult la parte mec.muuuuuuuult,bine ca am facut untarg bun si am scapat de cosmar,passat am zis ca este germana si cum o lauda toata lumea credeam ca mam scosdar surpriza ma ruinat;ex;2furtune,3oringuri,freon si filtru cu silicagel ATENTIE;2968000lei vechi noroc ca aveamsi cardurile la mine.in final,eram scceptic in ceace priveste laguna acum sant fericit. p.s eu chiar stiu cum este sa muncesti pt. o masina si cat stau acasa alerg prin toata tara.
    1 0
  • superfast
    LAGUNA 3 2.0DCI DYNAMIQE
    scuze sa rectific greseala 29.680.000lei vechi la cardinal in constanta
    0 0
  • SUPERFAST
    FAN RENAULT
    NU POT SA PLEC FARA SA MAI FAC UN MIC COMENT,CIOCU MIC CELOR CARE NU AU MUNCITPENTRU BANI DE MASINA SI MERG CU MASINA LU TATI SAU MAI SANT CIUDATI CARE SANT CHIPURILE SOFERI LA FIRMA X SI DUPA CE RUP MASINILE SPUN CA NU SANT BUNE,
    1 0
  • salut
    e superba eu am laguna 2 strang bani si imi cumpar una noua e super masina
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru