Adio Mercedes A-Klasse?

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 02.07.2007
Un ziar german anunta ca Mercedes se gandeste sa renunte la modelul de clasa mica A-Klasse.

Dupa ce saptamana trecuta anunta ca renunta la versiunea 63 AMG a R-Klasse, Mercedes continua seria vestilor proaste. Potrivit unui ziar german constructorul ar urma sa renunte si la modelul A-Klasse, care de la lansarea pe piata in 1997 a inregistrat 1.500.000 de unitati vandute.

Surse independente de conducerea grupului anticipeaza ca A-Klasse va fi scos din productie in 2011 atunci cand se astepta noua generatie a modelului. Mercedes a anuntat, de altfel, o revolutie totala a modelelor sale in 2011. Au exista zvonuri potrivit carora constructorul german ar fi intentionat chiar sa semneze un parteneriat cu PSA Peugeot-Citroen pentru dezvoltarea noii generatii A-Klasse.

Daca va renunta la modelul de clasa mica, Mercedes se va reorienta probabil spre imbunatatirea B-Klasse care s-a dovedit un succes in Europa si care ar putea foarte curand sa fie disponibil si pe piata americana. Deja exista informatii potrivit carora noua generatie B-Klasse va imprumuta sasiul, motorizarile si chiar trenul de rulare cu tractiune spate de la mult mai sportivul sedan C-Klasse.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru