Aero X - Conceptul anului

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 15.11.2006
Revista britanica Autocar a acordat prototipului Saab Aero X premiul de Concept Car-ul anului.

Conceptul Saab Aero X a fost incoronat "Concept car-ul anului" de catre cea mai veche revista auto din lume, Autocar. La ceremonia desfasurata in Londra, Aero X a fost apreciat pentru referirea constanta a designului la istoria aviatica a firmei Saab. Parbrizul panoramic, rotile asemanatoare turbinelor si cockpit-ul foarte boltit mentin legatura cu mostenirea Saab.

Editorul Autocar, Chas Hallett, a declarat la inmanarea premiului ca "Aero X preia liniile design-ului traditional Saab si le incorporeaza intr-o caroserie moderna care propune trasaturi futuriste originale. Conceptul demonstreaza cat de frumoasa poate fi o masina fara stalpii parbrizului". Bryan Nesbitt, director executiv al Departamentului de design GM Europe s-a aratat incantat de premiul obtinut afirmand ca "Saab Aero X este mai mult decat o masina cu un design inovativ, este un pact cu noua directia catre care se indreapta Saab in viitor".

Aero X uimeste si prin cei 400 de cai putere dezvoltati de motorul ecologic.

Ca sa fie siguri ca Aero X va oferi si o performanta a motorului pe masura aspectului sau, GM a inzestrat conceptul cu un motor V6 turbo Bio Power, care functioneaza pe baza de combustibil E100 bioethanol.

Acesta este al doilea premiu consecutiv oferit de Autocar pentru designerii GM Europa, dupa ce anul trecut conceptul Opel Antara GTC a fost incoronat castigator.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru