Aerul conditionat va costa mai mult in Europa

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 01.08.2007
Sistemul de aer conditionat de pe masinile noi va trebui sa fie mai ecologic in urmatorii ani in Europa.

Aerul conditionat era inainte o optiune de lux. In ultima decada acest lux s-a integrat echipamentul standard al masinilor noi.

Totusi, acest lucru s-ar putea sa dispara in viitorul cel mai apropiat, deoarece Comisia Europeana intentioneaza sa impuna o serie de masuri care sa duca la micsorarea cantitatii de C02 emis in aer de catre masini.

Forul european are in vedere impunerea unor norme de calitate, in ceea ce priveste aerul conditionat de pe masini, lucru care ar duce implicit la scumpirea lui. Inginerii producatorilor auto vor fi nevoiti sa dezvolte noi sisteme de aer conditionat, care sa ajute la reducerea emisiilor de C02 ale masinilor.

Preturile la aerul conditionat al masinilor va creste semnificativ din cauza investitiilor necesare in dezvoltarea unor tehnologii care sa produca aparate climaterice mai performante si mai ecologice.

Comentarii (1)

  • Oare de ce nu se aplica o solutie simpla si foarte eficienta? Anume utilizarea unor panouri solare amplasate pe partea superioara a masinilor. Cand e cald e soare iar daca e soare se produce destula energie cu panourile solare pt a alimenta aerul conditionat al masinii, fara a creste astfel consumul si implicit poluarea.

    Cam pe orice masina ar fi loc de 2 mp de panou solar, care produce cam 200W, putere suficienta pt a alimenta AC si un sistem de ventilatie.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru