Alegerile din Franta, o lupta Renault - PSA

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 30.04.2007
Posesorii de Renault voteaza cu Segolene Royal, cei de Peugeot si Citroen voteaza cu Nicolas Sarkozy.

Desfasurarea alegerilor prezidentiale din Franta a starnit un interes major la nivel continental. Situatia politica din Franta reprezinta un interes si pentru piata auto din aceasta tara.

Implicatiile social-economice au afectat de multe ori deciziile si optiunile unor politicieni sau grupuri politice. Trebuie sa ne amintim de cauzele generate asupra situatiei politice de la Paris de catre grevele muncitorilor de la Renault, in trecut.

Astfel, un sondaj comandat de asociatia automobilistilor din Franta, arata ca cei proprietarii de Renault au dat mai multe voturi pentru Segolene Royal, candidatul socialist, decat pentru Nicolas Sarkozy. In aceeasi oridine de idei, proprietarii de Peugeot si Citroen au votat mai mult pentru Sarkozy, candidatul dreptei.

Circa 29% dintre cei care au Renault au votat pentru candidatul socialist in primul tur al alegerilor prezidentiale, iar 25% au optat pentru Sarkozy. Circa 32% din voturile celor care conduc Peugeot s-au indreptat spre Sarkozy, in timp ce 28% au votat-o pe Royal.

Comentarii (3)

  • MIHAI O
    Alegerile din Franta
    .....Hmmm!!Interesant ce sa zic!
    0 0
  • Catalin
    Pe dreaq
    29% dintre cei care au Renault au votat cu Segolene, 25% cu Sarkozy. Si pt asta e subtitlul ala spectaculos "Posesorii de Renault voteaza cu Segolene Royal, cei de Peugeot si Citroen voteaza cu Nicolas Sarkozy. "

    Cam jalnic articolul:)
    0 0
  • mugurale
    slab
    stire de senzatie, si dif de procente e de 3-4...tare
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru