Alfa Romeo 8C Competizione, pusă pe "steroizi" marca Wheelsandmore

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 16.05.2012
Tunerii de la Wheelsandmore au modificat estetic şi tehnic un model care emană oricum sportivitate: Alfa Romeo 8C Competizione.

Alfa Romeo 8C Competizione este un model atât de rar întâlnit pe şosele, încât o întâlnire cu el este deja un eveniment important. În aceste condiţii, casele de tuning nu s-au prea aruncat pe modificarea celui mai sportiv membru al gamei Alfa, unul care oricum respiră sportivitate prin toţi porii. Şi totuşi, uneori, imaginaţia tunerilor zburdă şi în zone care nu au neapărat nevoie de îmbunătăţiri.

În cazul de faţă, vorbim de Wheelsandmore şi de propriul kit de personalizare a lui Alfa Romeo 8C Competizione. Denumit oficial Senza Cromo, pachetul include atât câteva modificări estetice, cât şi o serie de schimbări la nivel tehnic. Cele mai importante se regăsesc la capitolul putere totală, modelul italian trecând de la 450 la 485 CP şi de la 470 la 520 Nm cu ajutorul recalibrării unităţii de control a motorului şi al unui sistem de evacuare din oţel inoxidabil dezvoltat special pentru acest model. 

Deşi nu avea mare lucru de modificat la capitolul estetic, echipa Wheelsandmore a ales să schimbe jantele cu unele din carbon de 21 de inch care sunt îmbrăcate de pneuri 345/25/21 semnate Hankook.

Peste toate vine însă folia mată de culoare albă care îmbracă acum caroseria şi o dungă roşu-neagră care pleacă de pe spoilerul frontal şi se încheie pe cel posterior.

Nu trebuie uitate nici suspensiile noi care îmbunătăţesc astfel unul dintre marile lipsuri ale modelului de serie: ţinuta de drum. Sistemul imaginat de Wheelsandmore este ajustabil şi promite un comportament sportiv sau confortabil, în funcţie de nevoile celui de la volan.

via | Wheelsandmore

Comentarii (8)

  • off
    doamne cum arata masina asta..
    22 5
  • @
    @mog... continui eu fraza ta. Masina asta arata foarte urat. Mie nu imi place, poate daca as vedea-o live mi-as schimba parerea, insa tot nu imi place. Exista M.GrandTurismo S, Aventador, F430 care sunt mult mai frumoase.
    3 13
  • @scorpyionVAG
    cu tot respectul amice cand din 7 miliarde de locuitori aproape toti considera masina asta capodopera cand vn vb de design parerea ta si poate a catorva oameni cu un anumit gust in materie de design(nu zic prost pt ca gusturiile orcum nu se discuta) chiar nu mai conteaza!!!
    13 3
  • @
    Uite eu nu sunt unul din cei aproape toti. Sunt diferit. Imi place designul conservator, patratos. C8-ul are faurile prea rotunde, bla bla bla.
    Nu se compara cu GranTurismo S la design.
    4 5
  • @
    Lista vechiului Stig începe cu un model iconic pentru Alfa Romeo, supercarul 8C Competizione. Fostul membru al echipei Top Gear a criticat frânele şi ţinuta de drum.


    ASTA SPUNE TOT. Italienele cele mai nasoale masini. Nu imi plac. Doar 159-le, 164 si Grande Punto si Maserati,Ferrari (adica masinile supersport dar fara 8C) imi plac, restul NU.
    2 7
  • @scorpyionVAG
    "ţinuta de drum rigidă face dificilă manevrarea maşinii pe drumurile proaste" accentuez cuvantul "proaste" ...amice masina asta nui facuta pt drumuriile tipice romanesti.....e mai mult o masina de colectie....e o masina mai mult de pilotat decat de condus asa pe o sosea demodata gen bucuresti-ploiesti...vechiul Stig nu o apreciaza.....dar sunt care apreciaza masina si o considera atragatoare ca pilotaj( am revista quattroruote un nr din 2008 in care e un test amplu cu 8c competiozione) si acolo sunt apreciate stilul de pilotaj contructia ingrijita pt o alfa romeo ca de aia doar 500 de exemplare au fost create ca si costuriile erau mari fiind fabricata intro fabrica maserati.....cat despre design cum ziceam gusturiile nu se discuta .....nuti plac faruriile....dar sa fiim serios ce e urat la forma caroseriei??am inteles esti mai conservator dar orcat de conservator ai fi nu ai cum sa nuti placa forma caroseriei.....ii ca si cum cand tear intreba cineva de o femeie frumoasa iai raspunde ca esti gay( cu asta nu zic ca esti dadeam un exemplu) ......eu nu ma consider conservator nu consider de ex vw golf 6 o masina frumoasa.....mi se pare cam banala(exclud versiuniile GTI sau GTD)....dar imi place mercedes GLK care e renumita pt "patratimea" caroseriei....as spune mai multe da ma opresc....orcum iti respect gusturiile......si apreciez faptul ca in comentariul tau nu miai adresat injurii cum observ ca unii care utilizeaza acest site o fac cand se contrazic......
    7 3
  • nici mie nu imi plac formele 8c-ului! sunt mult prea rotunjite! 458 e mult mai "porno" de expl, nu e atat de umflata (precum "balena" 8c)! nu spun ca masina este urata pt ca nu este nicidecum (macar de-as avea eu sansa sa dau o tura cu ea vreodata) insa nu este nici cea mai wow! sunt modele alfa in istorie care arata mult mai bine!
    3 3
  • schumi
    @
    Am si eu o intrebare:

    Cat de plictisit poti fi pt a-l lua in seama pe "Scorpy" ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru