Alfa Romeo Giulietta are un nou motor entry-level: 1.4 litri şi 105 CP

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 28.03.2012
Alfa Romeo înlocuieşte vechiul motor de 1.4 litri şi 120 de cai putere al Giuliettei cu o versiune mai cuminte, de 105 cai şi 206 Nm. Motorul reprezintă opţiunea entry-level a modelului compact.

Esential

105 cai putere oferă motorul proaspăt instalat pe Alfa Romeo Giulietta.

Alfa Romeo a anunţat că va introduce pe piaţa europeană o nouă motorizare pentru Giulietta. Compactul european va primi propulsorul pe benzină de 1.4 litri, supraalimentat, capabil să producă o putere totală de 105 cai şi un cuplu motor de 206 Nm, disponibil de la 1750 de rotaţii.

Noua unitate va lua locul mai vechiului motor de 1.4 litri şi 120 de cai putere şi va deveni astfel opţiunea entry-level a modelului italian. Asistat de o transmisie manuală cu şase rapoarte, noul propulsor va beneficia şi de un sistem start-stop, care are rolul de a reduce emisiile şi consumul.

În mediul urban, versiunea va consuma 8.4 litri, în timp ce în afara oraşului cifra oficială este de 5.3 litri/100 de km. Media de 6.4 litri/100 de km este completată de o valoare a emisiilor de 149 g/km.

Echipat cu motorul de 105 cai, Giulietta promite un sprint de la 0 la 100 de km/h în 10.6 secunde şi o viteză maximă de 185 km/h. Pentru noua unitate, Alfa Romeo anunţă un interval de service de 30.000 de kilometri. 

via l carscoop

Comentarii (25)

  • @
    Si o duce mai mult de 100.000km ? Hai cu dislike ! :))
    25 38
  • cuore sportivo my ass :))
    14 27
  • cristi
    alfa
    Mie mi se pare un motor foarte 1.4 supraalimentat de 105 CP, nu e deloc fortat, unii scot mai multi CP din aceeasi cilindree fara turbo. Sigur va fi o motorizare care se va vinde bine.
    12 9
  • ?
    daca ii dai la un cioban si un tanc , normal ca-l strica
    29 6
  • Nu are rost sa ne batem capul cu astfel de trepanati care vad in fata ochilor doar vw audi bmw!! alfa stie prea bine ce este si cine stie cine e alfa nu scoate astfel de ineptii in 2012...probabil ca sunt invatati de la cazanele lor care le cade injectoarele...
    31 14
  • *****
    se vede ca ,Romanul nu vrea masinii italiene ......de ce alfa ??? de ce lancia ? de ce fiat ???
    21 8
  • Attila
    OOOO ALFA
    Sa fim seriosi acuma cat poate duce motorasul asta..care face ca o rasnita de cafea dimineata cand e rece motorul...Sincer nu isi merita banii care se cere pe ea!!!Ca sa nu zic de masina germana nimic prefer de 100 de ori mai mult una japoneza ...mai fiabila mai multe dotari,mai rezistenta...!!!Asta e realitatea !!!
    14 19
  • AndreiRN
    Istoric
    Alfa face si a facut intotdeauna masini frumoase.
    Alfa face si a facut intodeauna motoare si sistem electric defectuos.
    11 15
  • manelistii...
    din pacate la noi predomina manelistii, e unul din motivele pt care sunt asa multe vw pe strazi... ce ofera el? motorul 1,4 tsi/90 cp,cel care tine intre 40-70000 km,apoi crapa (lant distrubuite rupt=motor varza) da' , are romanu' vw? are.... de ce oare le-a spus suzuki pa nemtilor? pt un motor italian... asta spune f multe...
    20 11
  • FEREASCA D-ZEU DE UN RAZBOI!
    ,,DACA-I DAI LA UN CIOBAN'' O TASTATURA... CRED CA IN 10-15 ANI DISPARE GRAMATICA LIMBII ROMANE...
    21 4
  • @
    @titi: Vulpea cand nu ajunge la struguri zice ca-s acrii.
    1.4tsi nu exista cu 90cp. Mai invata, si apoi mai discutam.
    9 14
  • GG-SNAGOW
    @titi jmekeru BO$$u la $efi
    Ezigsta decat 1.4 TSI cu 21 cai putere si cand bagi cheilii in contact masina incepe sa ieie foc si iti bate nevasta cu levierul in gura. Posesorii de VW sunt agresati sexual de DILARI si primesc telefoane ozgene nuaptea. Ce imi plac glumele mele.

    Am ales romana de balta ca sa fiu pe intelesul tuturor gibonilor cu masina "preparata" si colantata in Vitan.
    14 3
  • GG-SNAGOW
    revin la subiect
    Pun pariu ca motorul asta o sa fie foarte bun. 1000 de vorbe un ban nu fac, asa ca ii invit pe carcotasi sa vada cum sta Fiat Bravo in topul fiabilitatii cu motoare 1.4 turbo mult mai puternice. Pentru oras 90 cp si 206Nm sunt arhisufuicienti si din moment ce e lansat cel mai probabil este ca cei de la Fiat stiu ca o sa fie cerere.
    8 4
  • In clasa asta de compacte nu are rost sa cumperi Audi BMW sau Benz...
    Alfa arata mult mai bine ! Daca vrei Audi de la A5 in sus.
    10 3
  • Gandac
    Dupa ce ca e urata cu spume,ii mai pun si motor "performant".Masina de blonde cu falcile mari.
    9 16
  • men@eddy
    edi la un articol anterior "e superb nu vezi ce linii are ce tehnologie...ce motoare de noua generatie cu consum mic ...hibride superb!", intrebare mai mult retorica: aici unde-s motoarele hibride, unde e tehnologia? logica ta e pe perete bai! intr-adevar , cu motorul asta numai cuore sportivo nu poti sa pretinzi ca esti , indiferent ce forme si sentimente
    7 3
  • alfa
    cred ca motorul asta va fi al fel ca si celalate remai dupa 100k . dar celor care le palce asa.. nu au decat. iar la sportivitate.. ma cam lasa rece..
    4 5
  • @expertii romani in tot si toate
    Mama da va mai suportati ? Toti aveti 1.4 de 170 de cai si toti ati mers 100k km dupa care a "crapat". Si alea de la VW care au 1.4 si 132312312 de cai alea merg ca doar is facute de nemti care stim ca sunt de pe alta planeta doar ca au venit aici sa ne plictiseasca cu atata maretie intr-ale motoarelor. Acum lasati-ne pe noi cu italiencele in rugina si in nefiabilitatea noastra sa ne bucuram de masinile noastre ok ? Lasa ca golfu vostru 1.9 sdi e mai sportiv cu ai lui 60 de cai sau cati are :)
    17 3
  • kia de cand pune pe ceed motor de 1.4 si 109 cai?
    Morotul asta e interesant prin prisma cuplului, atat.
    4 3
  • @crick
    Alt expert...prietene dupa cum vezi asta e TURBO iar cel de pe kia e aspirat. Una e sa ai cuplu la 2000~ rpm si alta e sa ai la 5000 de ture. Compari mere cu pere.
    6 1
  • un oarecare
    Frumoasa masina, a castigat si numeroase premii, a luat scorul maxim la Euroncap, merita de luat in seama!Pretul e corect pt ce ofer si au si discounturi destul de mari.Motorul de 1,4 si 170 cai trebuie sa fie superb!Bravo Alfa!
    11 2
  • men@thenuts
    e un TURBO amarat de ...105 hp! dc vorbeam de kia/renault samd era altceva, insa avem in fata o alfa de la care ai ceva mai multe asteptari! pe cand un 0.9?
    In locul tau thenuts nu as aduce aminte de sdi atata timp cat si fiatul a avut in gama pt o perioada destul de lunga un 1.9 fix de 60 HP pe punto 1.9D
    2 6
  • fbwhbf@yahoo.com
    doamne ce tara plina de frustrati!!! pot sa pun pariu ca daca era identic 100% doar ca "made in germany" era extraordinar, bun, fiabil, frumos,ba meritachiar si mai multi bani! ma scarbeste pe zi ce trece tara asta din ce in ce mai mult. bine ca tdi-urile voastre is sportive cu norul de fum in spate si polueaza fonic mai ceva ca tractorul pe camp...de unde sa ceri un pic de stil si eleganta cand toti is niste giboni ce ii reprezinta semintele, berea, micii si maneaua!!!!
    11 1
  • @dan
    Felicitari pt post, ai descris perfect situatia :)
    6 1
  • consider ca situatia e chiar f prost descrisa (cel putin in ceea ce priveste userii acestui site)! Dc ar fi aparut un articol cu un scciroco cu motorul asta ati fi injurat , ati fi ras si v-ati fi intins pe cel putin 30 de comentarii!
    reintorcandu-ne la articolul de fata nu inteleg de ce sunteti atat de "suparati"! in trecut alfa ne obisnuia cu masinute care stateau cu mandrie langa un bmw (vorbim de performante), erau vremuri cand alfele erau bmw killer! banuiesc ca nici macar tu thenuts nu ai auzit in viata ta un busso turat la maxim ... asa ca nu are rost sa intru mai mult in detalii! pace voua, motorul este extraordinar, pus pe o masina care semnifica ceva ...demult
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru