Alfa Romeo vine la Geneva cu un coupe de 40.000 de euro

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 02.02.2011
Alfa Romeo vine cu un concept nou la Geneva, care ar putea da naştere unui model de producţie până la finele anului 2012. Respectivul model se va numi 4C GTA şi va avea tracţiune spate şi un preţ situat în jurul valorii de 40.000 de euro.

Italienii de la Alfa Romeo vor să prezinte conceptul unui coupe accesibil şi uşor la Salonul Auto de la Geneva. Modelul în cauză se va numi 4C GTA şi va fi introdus în producţie şi vândut la preţul de 40.000 de euro. Practic, entuziaştii de automobile vor primi o versiune mai accesibilă a lui 8C Competizione, care va avea un nivel mai scăzut de exclusivitate dar va arăta la fel de bine şi va reprezenta un model de imagine al celor de la Alfa Romeo.

Un alt element interesant al acestui model este faptul că va avea tracţiune spate. Ultimul model accesibil cu tracţiune spate al italienilor de la Alfa Romeo este Duetto Spider, model care nu se mai fabrică din 1994. Spre deosebire de Duetto Spider, 8C Competizione s-a fabricat între 2007 şi 2008 şi avea un preţ de pornire de 213.000 de euro.

Potrivit unor surse din cadrul Alfa Romeo, modelul 4C GTA va fi introdus în producţie până la finele anului 2012 la una din fabricile Fiat din Italia. Constructorul de automobile din Milano va fabrica între 20.000 şi 25.000 de unităţi 4C GTA în următorii cinci ani.

Modelul ar putea fi introdus şi pe piaţa din Statele Unite ale Americii, dar nu a fost luată încă o decizie în acest sens.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (12)

  • tomita
    accesibil si usor? 40k euro? de unde e asta accesibil.
    mazda miata era exact asta accesibil si usor
    ce avem noi aici se lupta cu porsche boxter/cayman, bmw 1M, si alte alea...
    3 7
  • Victor
    Acest coupe Alfa Romeo este posibil sa foloseasca platforma lui Chrysler Crossfire
    Nu ar fi exclus ca acest coupe Alfa Romeo cu tractiune spate sa foloseasca platforma lui Chrysler Crossfire ( bazat pe prima generatie de Mercedes SLK ce a debutat in 1996 ), recent scos din fabricatie . Insa pentru a avea succes, pretul ar trebui sa porneasca undeva de la 25,000 de euro pentru ca de la 40,000 de euro in sus intra pe teritoriul lui Porsche Cayman & Co .
    4 2
  • la 40k euro......
    ar trebui sa fie cat de cat bunicica massina.....
    in bani astia intra si un nissan, 370z seria1 coupe,audi tt si alti....
    2 5
  • Alfa
    cred ca isi va merita banii.
    Cei de la Alfa Romeo sunt in stare sa faca masini foarte bune...dar fiecare client va plati ptentru munca depusa,decat sa faca un model mediu de 25k mai bine fac o masina exemplara la 40k.
    Cine vrea calitate...plateste.
    11 2
  • Firestarter
    Alfa Romeo 4C GTA
    Deocamdata nu pot decat sa completez stirea cu informatii venite tot din bursa zvonurilor.

    Asadar ceea ce cunosc pana acum sunt urmatoarele:
    - platforma tehnica a fost dezvoltata in colaborare cu compania italiana Dallara Automobili. Aceasta companie este cunoscuta in special in motorsport pentru dezvoltarea monoposturilor de F1, GP2 etc. Platforma tehnica, dezvoltata initial pentru KTM X-Bow, este acum evoluata de FIAT Group pentru a lansa pe baza acesteia modelele Alfa Romeo 4C GTA si Abarth Roadster.
    - motorizarea care va echipa modelul de serie Alfa Romeo va fi 1750 TBI cu puterea estimata la peste 250 CP. Motorul va fi amplasat central si va avea transmisia pe puntea spate.
    - greutatea masinii este in jurul a 850 kg si ar obtine un raport de 3.4kg/cp
    - caroseria este construita din fibra de carbon si aluminiu
    - pretul de vanzare este estimat intre 40k-55k eur
    - lansarea pe piata ar avea loc in trimestrul 4 din 2012, in aceeasi perioada cu Alfa Giulia.
    - vor fi produse aproximativ 25k unitati pe an intr-una din faricile italiene ale FIAT.
    - un alt zvon anunta primele informatii oficiale, impreuna cu un teaser, in jurul datei de 14 februarie 2011.

    PS. Pretul vehiculat pentru un astfel de model este extrem de avantajos daca luam in calcul faptul ca ataca competitori precum Porche sau Lotus
    10 0
  • tomita
    daca pastreaza look-ul si la modelul de serie sigur va fi mortal si va atrage cumparatori destul de repede
    5 0
  • schumi
    Alfa 4C
    Sunt curios ce motor va folosi.
    1 1
  • schumi
    ...
    @firestarter: 1750TBI :D
    1 1
  • Shteli
    Platforma Fiat-Chrysler
    Din cate am aflat si eu (media) platforma va fi folosita pt. noul Dodge Viper. Asta daca ramane pt. conceptul de mai sus platforma de la 8C.
    Din aceleasi surse am inteles ca un concept Viper va fi prezentat anul viitor.
    0 0
  • Alfa
    Nu cred ca va avea doar un singur motor.
    Pentru a fi o masina de imagine, un brand pentru Alfa, va avea nevoie si de o versiune de perfomarnta.Asadar cred ca ar trebui sa ne asteptam si la alt motor , ceva mai puternic decat cel de 1750 tbi.
    1 0
  • franco
    motor
    1750 bialbero turbo multiair 250 hp
    0 0
  • franco
    4c
    40 k euro nu e' mult pentru o masina cu sasiu in carbon greutate de 800-850 kg si 250 hp,sper ca nu sa importa aici pentru ca va fi cumperata da mult copi cu bani gata de 18 anni fara nicio esperienza
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru