Alianta de top pentru o uzina indiana

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 26.02.2007
Renault, Mahindra si Nissan au semnat astazi o intelegere privind construirea uzinei care va produce pentru cei trei parteneri.

localitatea Chennai din India a fost anuntata astazi ca locatie oficiala pentru viitoarea uzina auto construita in parteneriat de Renault, Nissan si Mahindra. Memorandumul de intelegere semnat astazi va duce la construirea uneia dintre cele mai mari uzine auto din India, cu o capacitate de productie de 400.000 de unitati pe an.

Constructorilor Renault si Mahindra li s-a alaturat si Nissan, al treilea producator auto din Japonia, care analiza inca din luna noiembrie a anului trecut posibilitatile de a se alatura parteneriatului existent deja pe piata locala indiana.

Cele trei companii vor investi minim 686 de milioane de euro in urmatorii sapte ani, iar procentajul actiunilor va fi: 50% Mahindra si 50% Renault si Nissan. Proiectul, un complex industrial unic, va include si o uzina de motoare pentru Renault si Nissan. Complexul de 400 de hectare va permite celor trei parteneri sa produca masini de pasageri si SUV-uri. Linia de productie va include si o gama de automobile care sa corespunda cerintelor publicului indian.

Parteneriatul dintre Renault, Mahindra si Nissan presupune ca fiecare constructor sa-si respecte rolul in cadrul dezvoltarii complexului industrial.

Astfel, Renault va asigura expertiza productiei, proiectarii si adaptarii pe piata indiana, Mahindra, cel mai mare producator indian de vehicule utilitare si tractoare, va oferi o mai buna intelegere a pietei si o mai buna distributie iar Nissan va contribui cu oportunitatile sale de export si cu tehnologia de productie.

Keshuba Mahindra, presedinte al Grupului Mahindra, a declarat ca este o zi importanta in globalizarea industriei auto din India." Alegerea locatiei si extinderea parteneriatului va duce la platforme auto competitive si in deplina concordanta cu cererile publicului mondial".

Patrick Pelata, vicepresedinte executiv al Renault a declarat ca India este o piata cheie pentru dezvoltarea internationala Renault. "Multumita parteneriatului cu Mahindra vom face din complexul Chennai o oportunitate imensa pentru largirea orizonturilor Renault si Nissan" .

Carlos Tavares, vicepresedinte executiv Nissan, s-a aratat incantat de acest parteneriat care ii va permite constructorului japonez "sa intareasca alianta si sa dobandeasca un rol important pe piata indiana".

Decizia de a alege Chennai ca locatie pentru viitoarea uzina a venit datorita infrastructurii foarte dezvoltate, nivelului educatiei fortei de munca si industriei auto foarte dezvoltate. Complexul industrial din Chennai ar putea servi ca unitate de productie si pentru modele derivate ale autoturismului Logan, insa o decizie definitiva in aceasta privinta urmeaza sa fie luata mai tarziu. Activitatea de productie la uzina va incepe la jumatatea lui 2009.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru