Renault pe piata indiana

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 09.11.2006
Renault a incheiat un contract cu Mahindra. Acesta va ajuta constructorul francez sa-si consolideze pozitia pe piata indiana.

Renault a semnat un contract de colaborare cu Grupul Mahindra pentru a-si consolida pozitia pe piata autoturismelor din India. Parteneriatul strategic incheiat de cele doua firme presupune construirea in urmatorii 5 ani a unei uzine industriale cu o cifra de productie de 500.000 de unitati.

Bazata pe parteneriatul deja semnat pentru comercializarea Logan-ului in India, aceasta noua intelegere doreste sa raspunda cat mai bine cerintelor de pe piata indiana. Noua uzina indiana va cuprinde un sector de asamblare, iar produsele vor fi distribuite cu ajutorul retelei Mahindra, care are acoperire in toata India. Renault va contribui cu expertiza sa in inginerie, productie si adaptarea la cererile clientilor. Mahindra va contribui la intelegerea deplina a pietei indiene si la desfacerea produselor.

Presedintele Renault, Carlos Ghosn s-a aratat incantat de largirea parteneriatului cu Mahindra. "Prezenta noastra pe piata indiana este cheia devotamentului nostru pentru dezvoltarea internationala".

Omologul sau, Anand Mahindra, directorul grupului M&M, a declarat ca parteneriatul Renault-Mahindra "va transforma India intr-un element cheie a pietei auto mondiale".

Grupul Mahindra are o istorie de 60 de ani, in prezent fiind al cincilea dintre producatorii mondiali de tractoare si liderul de piata indian in productia de vehicule utilitare. Compania americana are in prezent un numar de 30.000 de angajati si multiple filiale in SUA, Italia, Marea Britanie si Africa de Sud.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru