Alianta dintre Chrysler si Fiat a primit unda verde de la justitia americana

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 10.06.2009
Justitia americana a revenit asupra deciziei de ieri care suspenda temporar vanzarea bunurilor Chrysler catre Fiat. Magistratii americani au hotarat definitiv ca vanzarea activelor Chrysler catre Fiat este legala.

Curtea Suprema de Justitie din Statele Unite ale Americii a dat unda verde vanzarii bunurilor Chrysler catre grupul Fiat. In noua sa forma, compania Chrysler va fi controlata in proportie de 68% de un trust de pensii al sindicatului United Auto Workers din Statele Unite ale Americii. Grupul Fiat va detine un pachet de 20% din actiunile Chrysler, pe cand guvernele din Canada si Statele Unite ale Americii vor controla 12% din noua companie.

Atat oficialii Chrysler, cat si presedintele american Barack Obama, i-au rugat pe magistratii din Curtea Suprema de Justitie sa permita vanzarea bunurilor Chrysler conform planului, deoarece orice intarziere putea sa pericliteze parteneriatul dintre compania Chrysler si grupul Fiat. Vanzarea bunurilor Chrysler catre grupul Fiat va avea loc pana in data de 15 iunie. Chrysler pierde 100 de milioane de dolari in fiecare zi din cauza opririlor de productie.

Curtea Suprema de Justitie a respins astfel plangerile la adresa parteneriatului dintre Chrysler si Fiat. Paratii erau reprezentantii unui fond de pensii din Indiana, care au considerat ca oficialii Chrysler se gragesc si ca vanzarea bunurilor companiei americane catre grupul Fiat incalca principiile legii falimentului.

In aceasta situatie, magistratii din Curtea Suprema de Justitie aveau doua optiuni – lichidarea imediata a companiei Chrysler, sau permiterea vanzarii bunurilor Chrysler catre grupul Fiat.

Via | MotorAuthority | AP

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru