Alianta dintre Chrysler si Fiat nu incalca legile concurentei din SUA

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 15.05.2009
Chrysler si Fiat au primit acordul sa fuzioneze din partea Comisiei Federale a Comertului din Statele Unite ale Americii. Alianta dintre cei doi producatori nu incalca legile concurentei din Statele Unite ale Americii.

Comisia Federala a Comertului din Statele Unite ale Americii a acordat unda verde aliantei dintre Chrysler si Fiat. Americanii au concluzionat ca aceasta alianta nu incalca nici o norma a legii concurentei si nu exista probleme de competivitate dintre cele doua marci. Agentia americana care reglementeaza comertul nu are nici un fel de obiectie impotriva aliantei dintre Fiat si Chrysler.

Colaborarea dintre cei doi producatori va debuta dupa ce Chrysler va depune cererea de intrare sub protectia legii falimentului, urmand ca producatorul american sa iasa din probleme, in cel putin 30-60 zile. Fiat va primi 20% din Chryler, urmand ca producatorul italian sa poata sa obtina majoritatea actiunilor Chrysler doar daca guvernul american va primi inapoi intreaga suma acordata ca ajutor.

Via | JustAuto(inreg.)

Taguri: Chrysler, Fiat, alianta

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru